Mikä rasva terveellisin leivän päälle?
Haluaisin tietää mikä rasva on terveellisintä käyttää leivän päällä? Voiko siihen luottaa kun mm. keijussa on se sydän merkki, tarkoitan sitä 40%:sta, onko se oikeasti terveellisempää kun joku jossa 30% jossa ei sydän merkkiä.
Kommentit (13)
minuakin kiinnostanut jo pitkään tuo. Jos kaupat olisivat auki sunnuntaisin, heittäisin tuon Minilätän roskiin ja siirtyisin heti Beceliin :-)
mutta olen käyttänyt tuota beceliä, muut eivät enää kelpaa. Maku on niin hyvä!
Mä en halua raskausaikana käyttää mitään kolesterolituotteita, koska en tiedä miten se vaikuttaa sikiön rasva-aineenvaihduntaan. Olen käyttänyt 70% Keiju-margariinia.
Peittoaa terveellisyydessään kaikki nuo teollisesti valmistetut rasvat.
teollisesti? Vai kirnuatko itse?
Suomessa on vain yksi meijeri, Ilmajoen meijeri, joka valmistaa voin perinteisellä kirnuamismenetelmällä. Muissa kermaan lisätään keinotekoisesti valmistettu voiaromi ja tykitetään voiksi.
Ilmajoella kerma hapatetaan (-> syntyy voin maku ja tuoksu) ja kirnutaan.
minuakin kiinnostanut jo pitkään tuo. Jos kaupat olisivat auki sunnuntaisin, heittäisin tuon Minilätän roskiin ja siirtyisin heti Beceliin :-)
MiniLätta onkin kasvirasva levite, eikä margariini. Niinkuin aiemmassakin linkissä sanottiin, niin kasvirasvat ovat hyvästä ja huonoiksi sanottiin kevyt margariineja jotka tehty kovista rasvoista.
Ja Oivariini myös. Becel suorastaan oksettaa.
KAIKKI kevyttuotteet ovat pahasta. Paras margariini on sellainen jossa on min. 60% rasvaa, ja siitä minimissään 40% ns. hyvää rasvaa, siis ei tyydyttynyttä rasvaa toisinsanoen.
mätätte leipänne päälle? Meinaan, että kai määrät nyt ovat sen verran pieniä, että on oikeastaan ihan sama käyttääkö 40% vai 60%. Eipä tulisi mieleenikään kysellä neuvolassa moisia. Kyllä ne pahat rasvat elimistöön tulevat varmasti ihan muista lähteistä.
neuvolan terveydenhoitaja kertoi että heille on tullut uudet määräykset rasvoista, ja heidän kuulemma pitää ne kertoa kaikille neuvolassa kävijöille. No sitten hän kertoi että kevytlevitteitä ei pidä lainkaan käyttää ja että min. rasvaa pitää olla 60%, ja siitä min. 40% (mielellään tietysti enemmänkin) ns. hyvää rasvaa. Hyvä rasva tarkoittaa pehmeää rasvaa, eli ei tyydyttynyttä rasvaa.
ajatelkaas ranskalaisia, ei paljon läski lölly ja voitahan ne vetää leivän päällä
Kaikki suomalaiset ei ole myöskään perimältään sydän/verisuoniongelmaisia.
Itse tein kokeilun vuosi sitte: kävin kolesterolimittauksessa (syönyt lähinnä keijua +öljyä+ oivariinia+ kevytjuustoja) Söin puoli vuotta oivariinia +öljyä ja sumeilematta rasvaisia juustoja, mutten keijua enkä kevytjuustoja
Niin ja kyllä urheilin paljon.
uudet mittaukset tehtin puolen vuoden päästä: kolesteroliarvot muuttuneet entistä paremmiksi (jo lähtötaso erittäin hyvä)
Mutta mieheni kärsii keiju-dieetillään kovasta kolesterolista.
Päätelmä: perimä vaikutta enemmän kuin ruokavalio
leivälle ja öljyä ruuanlaittton, Ainakin mun kolesteroli arvot on huippuhyvät, 3,2, josta hyvää 1,8.
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Kuluttaja-lehti+V%C3%A4h%C3%A4rasvais…