Mitä hyvää kesäkurpitsasta?
Anoppi oli sit päättänyt jonkinmoisen kesäkurpitsasadon saada aikaiseksi. Tämän seurauksena meillekin eksyi muutama pieni yksilö - parhaimmat painoivat 2,1 ja 2,5 kg kappale.
Nyt siis parhaimmat kesäkurpitsareseptinne pinoon!
Itsellä tulee tehtyä usein kesäkurpitsapastaa (paistan vain kesäkurpitsa, valkosipulia ja sipulia, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria) ja se pastan kanssa tarjolle. Nam.
Toinen herkku on sellainen, johon laitan kesäkurpitsaviipaleita ja tomaattiviipaileita vuoron perään ja sit tulee muna-juustoinen kuorrute, tähän voi laittaa jauhelihaakin.
Ja kolmas on sitten ihan raaste: kesäkurpitsaa ja kurkkua fifty-sixty ja sit pikkuisen paprikaa.
Mut jos nyt meinaan nuo muutaman kilon hävittää tässä ennen kuin pilalle menevät, niin kertokaa ihmeessä lisää hyviä vaihtoehtoja näiden vakkarisuosikkien lisäksi. Muuten kelpaa kaikki ohjeet, mut ei sellaiset, joissa kesäkurpitsa menee ihan "mausteeksi". Täytettyjä kesäkurpitsoja ajattelin ennen kuin nuo kesäkurpitsat näin, mutta oikeasti, kun kesäkurpitsa on halkaisijaltaan lautasen kokoinen ja niin pitkä että hädin tuskin uuniin mahtuu, niin meni sekin suunnitelma hivenen överiksi...
Kommentit (6)
Kesäkurpitsarullat:
Siipaloi kesäkurpitsat pituussuunnassa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Voitele oliiviöljyllä, ripottele päälle suolaa ja jauha mustapippuria. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa, ehkä 200 astetta, kunnes pehmenevät ja saavat hieman väriä. Kääri sen jälkeen viipaleet rulliksi ja asettele pystyyn vieri viereen tarjolle. Toimii vaikka liharuokien lisäkkeenä.
Kesäkurpitsasta saa myös helposti hyvää sosekeittoa; keitä vain kanaliemessä haluamasi määrä kesäkurpitsaa, soseuta sauvasekoittimella ja lisää esim. Kolme juustoa-ruokakermaa 1 tetra. Lisää suolaa ja mustapippuria jos haluat, myös valkosipuli käynee hyvin.
Kuulostaa hyvältä tämä resepti. Osaakohan kukaan sanoa, että paljonko painaa normaali iso kesäkurpitsa? Pikkuisen hämärtyy tässä käsitys iso ;-)
Sosekeittoa voisi kans tosiaan kokeilla. En ole kyllä varma, et onko mulla aviomiestä sen jälkeen, mut se on nyt sivuseikka ;-)
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
4-5 isohkoa perunaa
2-3 keskikoista sipulia
(2 pientä maa-artisokkaa, tämä ei pakollinen mutta itse tykkään)
valkosipulia maun mukaan
kanalientä
salviaa, meiramia, kirveliä, 2 laakerinlehteä ja rose-pippuria
Paista nopeasti sipuli ja kesäkurpitsa (ei kypsäksi!), siirrää kattilaan. Lisää kanaliemi, kiehauta. Lisää paloitellut perunat, valkosipuli + mausteet (ja mahdollinen maa-artisokka), anna hautua kunnes potut kypsiä. Anna jäähtyä hetki, soseuta.
Tee kesäkurpitsaviipaleista pizzapohja: siivuta kurpitsa noin puolen sentin viipaleiksi, lado ne piirasvuokaan tai uunipellille, päällystä kuten päällystäisit pizzapohjan: tomaattikastiketta, salamia/kinkkua/katkarapuja, paprikaa/tomaattia/sipulirenkaita, aurajuustoa/fetaa ja juustoraastetta.
3 dl tummaa rakettispagettia
iso kesäkurpitsa
tomaattia tomaattimurskaa
sipulia
valkosipulia
jauhelihaa + mausteita
juustoraastetta
Voitele uunivuoka ja laita pohjalle raaka rakettispagetti. Lado päälle kesäkurpitsaviipaleet ja tomaattiviipaleet. Tee pannulla kastike jauhelihasta, sipulista ja tomaattimurskasta -mausteita maun mukaan. Kaada kastike vuokaan. Lisää vielä kerros kesäkurpitsaa ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Uuniin 200 astetta 30-45 min.