Ruuanlaittotaitoiset, tarvitsen neuvoanne.
Huomisen kiireen vuoksi kuorin perunat jo tänä iltana ja ajattelin keittääkin ne valmiiksi. Huomenna on tarkoitus olla muusia, niin säilytänkö perunoita yön yli keitettynä kokonaisia vai valmiina muusina?
Onko siis väliä teenkö muusin huomenna kylmistä perunoista vai onko parempi tehdä se heti keittämisen jälkeen jo tänään?
Kommentit (5)
tee tänään jo muussiksi asti, perunat menee klimppisiksi jos säilytät keitettynä yön yli. Ja kylmistä perunoista et kyllä saa kunnon muussia, vaan liisteriä.
Muussi voi olla huomenna aika "jämäkkää", mutta lisää siihen maitoa. Hyvä tulee.
Muusin voi muuten tehdä myös keitinveteen ja lisätä myös esim. maustamatonta sulatejuustoa ja aromattia. Tosin varhaisperunoista tai kesäperunoista ei tule niin hyvää muusia kuin perus talviperunoista
Tähän palstaan voi aina luottaa. :D
ap
ihan kamalan pahalle, jotenkin hapantuneelle - en tiedä mistä johtuu?
uusista perunoista ei sitten tule kunnon muusia..