Tilanneviesti

Keskustelu Aihe vapaa-alueella on suljettu aikavälillä 23:00 - 07:00.

Millainen valkoinen maali seinään? Maalarinvalkoinen?

Vierailija

himmeä vai puolihimmeä?

Mitä suosittelette?

Onko puolihimmeä kuinka kiiltävä? On vissiin parempi pitää puhtaana..

Kiitos paljon, jos jaksatte vastata!!

Kommentit (12)

Vierailija

Puolihimmeä on jonkin verran kiiltävä, itse valitsisin sen vain keittiöön ja eteis- yms. tiloihin. Mh ja oh valitsisin täyshimmeän maalin.Valkoisen sävyä kannattaa miettiä tarkkaan. Maalarin valkoinen on aika harmaa, itse en sitä valitsisi. Hae maalikaupasta malleja ja teippaa ne seinälle. Itseäni miellyttää kermainen (ripaus keltaista) valkoinen. Mutta vaikka valitsisit minkä valkoisen, ulkoa ja sisältä tuleva valo voi muuttaa sitä paljon, esim kesällä pihan vihreys sävyttää kivasti puhtaan valkoista. Mieti myös lattian ja muun sisustuksen väri: mikä valkoinen niihin sopisi.

Vierailija

katselinkin tänään yhtä taloa, jossa seinät vissiin maalarinvalkoisella maalatut. Hieman taittui minunkin mielestä harmaaseen. Vähän siis kalseata. Mutta pelottaa lähteä kovin keltaiseenkaan päin. Hmm..

Oletko huomannut eroa puhdistettavuudessa?

melba
Seuraa 
Liittynyt24.2.2003

Matta peittää epätasaisuuksia paremmin, joten mitä matempi, niin sitä parempi. Mut sit taas jossain keittiössä on joku puolikiiltäväkin kiva, kun saa huoletta pyyhkäistä.Itsellä on tullut maalattua paljon, niin maalarinvalkoisella kuin kermaankin taittavalla valkoisella ja yksi väri, mikä on oikeasti tosi kiva kans on vaaleanpunainen. Olen parissakin kohteessa maalannut seinät vaaleanpunaiseksi ja kun vaalean valitsee, niin KUKAAN ei pysty sanomaan, että onko ne valkoiset vai ei. On meinattu reklamaatioa tehdä, että on valkoiset, vaikka on ihan varmasit vaaleanpunaiset.Valitse siis rohkeasti väri, että mihin haluat taittaa sen valkoisen. Maalarinvalkoiset taitetaan mustalla. Ihan kirkas valkoinen on usein kyllä ihan oikeasti liian raju.

Vierailija

En nyt muista kenen maalivalmistajan kartoissa on ihan oma sivu valkoisille. Sävyjä on paljon kellertävistä punertaviin. Kylmempiä harmaaseen meneviä tai ruskealla taitettuja. Myös vihreään vivahtavaa löytyy. Käypä maalikaupassa ja sovita valkoinen sisustukseesi.

Maalarinvalkoinen on kylmä ja kalsea. Ota mieluummin joku muu sävy. Valinnan varaa on.

Vierailija

Sitten sellaisissa huoneissa, joihin tuli 1 seinä eri värinen tai tapetoitu taitettiin valkoiset seinät siihen värillisen seinän sävyyn ja niistä tuli sata kertaa parempia kuin toi maalarinvalkoinen

Vierailija

Heippa!Käy hakemassa rauta-/maalikaupasta sellainen off-white sävykartta, sieltä löytyy sävyjä, jotka ovat oikeasti valkoisia, mutta vivahteilla. Ne sävyt siis näyttää oikeesti valkoisilta seinilläkin. Tikkurilan kartassa löytyy sävyjä mm. nimillä palatsi, jääruusu jne. Näillä onnistuu!Itsellä myös vahvoja kokemuksia "valkoisista", jotka ovatkin olleet ihan jotain muuta seinällä =). Teemamukin valkoinen (valittu myyjän kanssa mukiin vertaamalla) = lattekahvin ruskea, erinäisiä vaaleanpunaisia ja yksi lila.Noilla off-whitella onnistuttu aina!

Vierailija

Koska heijastaa kaikkia muita huoneen värejä.

Meillä kävi niin että huone oli aivan tyhjä ja pohjamaalin päälle laitettiin valkoinen. Lopputulos oli että huone oli aivan vaalean sininen. Kaikki ketä siellä kävi kehuivat kivaa sinisävyä. Jotenkin se taittoi ulkoa tulleen valon ja heijasti niin että seinät näyttivät sinisiltä.

Vierailija

maalarinvalkoinen! Itse ihastuin värisävyyn G503 (muistaakseni), kermaan vivahtava. Ja himmeä, siinä ei seinän/maalarin virheet niin näy

Vierailija

Sadolinin puhtaan valkoinen.Sadolinilla on hyvä valkoiste sävyjen värikartta.Itse inhoan keltaista ja kaikkea siihen vivahtavaa, joten kaikki nuo kermat ja "lettutaikinan valkoiset" olivat poissuljettuja.

Vierailija

Täytyypä mennä hakemaan vielä se värikartta. Ja tuo oli myös hyvä pointti, että matta on armollisempi "tasausvirheille", mutta toisaalta seiniä tulee kyllä pyyhittyä paljon.

ap

Vierailija

Harmaansävyinen valkoinen saikin ovet ja ikkunankarmi näyttämään likaisilta.Miltä tuo tässä ketjussakin mainittu g503 näyttää seinässä? Onko liian kellertävä?

Uusimmat

Suosituimmat