Vierailija

Tuloja emme saa suuremmiksi, joten olisin hyvin kiitollinen vinkeistä, joilla saisimme menoja pienemmiksi.Jos vinkkaajat näitä tietoja tarvitsevat, niin

-asumme omakotitalossa

-lämmitysmuoto öljy

-perheen koko 5 henkilöäKiitos jo etukäteen, jos osaatte sanoa jotain hyödyllistä.

Sivut

Kommentit (32)

Mielellämme autamme, mutta kerropa, että miten paljon teillä menee ja mihin nyt rahaa. Jos ei näitä tietoja ole, niin kerää vaikka kuukauden menot talteen ja tule kysymään sit lisää vinkkejä.

jotka sopii "kaikille" tai erityisesti kaikille lapsiperheille?Saamme tällä hetkellä kyllä laskut maksettua (se ei ole ongelma), mutta yhtään ylimääräistä ei jää, ja se on se ongelma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tai pitäkää ainakin sen huoneen lämpötila alempana. Syökää kauden kasviksia, seuratkaa yksikköhintoja, käykää kaupassa vaan kerran viikossa, korjatkaa vanhaa...

- Osan tavarasta voit löytää kirppikseltä puoli-ilmaiseksi.

- Kännykän sijaan käytä Skypeä.

- Hyödynnä ruokakaupassa lähellä viimeistä myyntipäivää olevat tuotteet (voi pakastaa)

- Iltalenkille pussi mukaan, voit ottaa pullot matkan varrelta, jos löytyy

- Mustikka-aika; nyt pakastin täyteen, samoin kantarelleja on metsässä

- Myy ylimääräinen tavaraTässä nyt ekoja, joita tuli mieleen.

esim makaroonilaatikko iso määrä niin riittää moneks ateriaks.. kausivihannekset on halpoja, Onko lähellä jotain leipomoo mistä saa kassillisen leipää esim 5 eurolla? onko talossa uuni/takkaa..lämmitys puilla! Auto seisontaan.. turhat puhelut pois...

Ostaa vain tarjousruokaa. Katsoa kilohinta kaikesta, esim. kanan- ja porsaanliha halvinta. Ja ne alennetut päiväystuotteet, niitä pakkaseen aina kun löytyy. Kaikki ylimmääräiset herkut pois, myös lapsilta. Meillä ei ainakaan ollut ongelma selvittää lapsille, että vain karkkipäivänä ostetaan herkkuja, vaikka usein pyytävät jotain muulloinkin.

Itse leivottu leipä on kaikista halvinta. Jos mahdollista niin leivo itse leivät ja pullat.

Ja jos ruokaa menee roskiin, niin täytyy selvittää syy, onko sitä ostettu liikaa vai eikö kelpaa. Se on hukkaan heitettyä rahaa.Vaikea antaa vinkkejä, kun ei tiedä teidän ostostapoja.

Alkoholi ja tupakka kokonaan pois.

Älä osta mitään lehtien irtonumeroita, älä tilaa "turhia" lehtiä. Käytä kirjastoa.

Leffassa käynnin sijaan vuokratkaa kotiin leffa, tulee isolla perheellä huomattavasti halvemmaksi.

Kierrätä lasten vaatteita mahdollisimman paljon. Hyödynnä vaateostoksissa alet.

Suunittele viikon ruokalista etukäteen, käy harvoinkaupassa ja osta kerralla paljon. Laita itse ruokaa. Leivo sämpylöitä. Syökää aamuisin puuroa. Just nyt mene metsään keräämään marjoja talveksi.

Älä osta kalliitta irtopullia, vaan leivo itse.

Osta jugurtit ja jätskit ja muut vastaavat isoissa paketeissa, ei pieniä yksittäispakkauksia.

Lopettakaa kalliit harrastukset. ulkoilu, lenkkeily ja mahdolliset työpaikan punttikset ovat ilmaisia. uinti on halpaa.

Tarkkailkaa sähkön ja veden käyttöä.

Älä osta mitään velaksi, vaan säästä ensin rahaa ja osta sitten isommatkin hankinnat.

Jos värjäät hiuksia, tee se itse, tulee halvemmaksi kuin kampaaja. Leikkauta sellainen hiusmalli, ettei tarvitse leikata joka kuukausi.

Jos teillä on pikkupoikia, osta kotiparturisetti ja leikkaa hiukset itse.

Käytä kirpparia.

Myy kirpparilla kaikki ylimääräinen tavara, jota ette tarvitse.

Lainaus:

Mikä on e-possu?


eli siihen voi määrittää, mikä summa siirtyy jokaisesta korttimaksusta esim. omalle säästötilille. Mulla esim. niin, että pyöristyy aina ylöspäin lähimpään tasaeuroon. Sillä tulee ihan kivasti kuitenkin säästöön, ja kun on niin pienistä summista kyse, niin sitä ei kyllä edes huomaa, että se menee. Suosittelen! :)

jos ei ole allerginen soijalle, niin ehdottomasti suosittelen soijarouhetta jauhelihan sijasta. On terveellisempää, ympäristöystävällisempää ja halvempaa kuin jauheliha. Hetki meni, ennen kuin opin tekemään ruuan niin, ettei eroa lihaan huomaa, mutta nyt ulkopuolinen ei aina edes huomaa, että meillä ei syödä enää jauhelihaa.Joskus myös ostan pienen jauhelihapakkauksen ja laitan sekaan soijarouhetta, että tulee isompi annos.

Eipähän sit tarvii hyökätä kalliisti yksityiselle kun särky mahdoton eikä kunnalliselle puolelle kipupäivystykseen pääse edes puhelimella läpi.

Hanki itsellesi muita nuukailukavereita tai perheitä ja järjestäkää vuorotellen esim koko perheen leffailta, yhteiskuljetus uimahalliin, saunailta ja muuta sellaista. Eli aina yksikköhinnat mahdollisimman alas, auto täyteen, koko tupa täyteen katsomaan samaa elokuvaa. Jos on oikein iso tuttavapiirii, saatatte saada tapahtumiin ryhmälippuja (20-30 henkeä).

Ennen puhelimessa ei jaariteltu, etenkään jos soviittiin että huomenna nähdään. Nykyisin puhutaan tänään tunti puhelimessa, vaikka soiton alkuperäinen syy on kutsua toinen huomiseksi kylään. Lisäksi silloin kun asiaa ei oikeasti tarvitse enää vetkutella, voidaan jotain sopia samantien lopulliseksi ilman turhia "soitellaan vielä" -juttuja. Eli tulen huomenna kylään klo 14 aikaan ja sillä selko.

Kotivakuutus, puhelin- ja sähköliittymät selvitä halvimmat.Tietysti jos olisi varaa ottaa lainaa ja vaihtaa lämmityskatila vaikka pelleteillä toimivaksi, se olisi pitkän tähtäimen säästöä lämmityskuluihin.Ilmalämpöpumppu toisi myös lämmityskuluihin säästöä.Syökää puuroa aamu ja/tai iltapalaksi välillä. Halpaa ja ravitsevaa ja 5 henkinen perhe kuluttaa jo paljon leipää yms. iltapalallakin.Tee parin päivän ruoat kerrallaa. Esim. keittoa saa helposti ison annoksen.Suunnittele uunin käyttöä, älä joka päivä lämmitä tyyliin tänään pakastepizza ja huomenna leivon pullaa. Käytä uunia samana päivänä aina moneen.Turhat valot pois huoneista joissa ei oleskella.Tiivitä ikkunat talvea vasten hyvin, ikkunoista karkaa paljon lämpöä.Osta isoja pakkauksia. Usein halvempaa. Esim. litran jätskipaketti perheen herkuttelun on halvempaa, kun jokaiselle tuutti.Saunan (jos lämpiää sähköllä) käyttö kerran viikossa.Hyödynnä yösähköä esim. astianpesukoneessa, kuivausrummussa.Kun tilille tulee palkka tms., niin laittakaa siitä heti tietty summa jemmatilille, johon ei ole olemassa korttia. Jemmatili on pyhä, eli siihen ei kosketa kuin viimeisessä hädässä (= sekä jääkaappi että pesukone lyövät liekkejä ja kaikki lasten vaatteet palavat :). Jos tilillä on rahaa, se menee, mutta jos siitä heti höylää tietyn summan piiloon, tulee säästettyä.Oma palkkani on verojen jne. jälkeen noin 1500 e ja siitä jää joka kuukausi 200 e säästöön. Miehellä vain hieman paremmat tulot ja hänkin laittaa aina osan säästöön. Vuodessa säästöä tulee varsin mukavasti.Tämän lisäksi säästämme arjessa:

- vaatteet alehintaan

- kaikki sähkölaitteet jatkojohdoissa, joissa virtakytkin

- ei turhia valoja päällä

- pesu- ja tiskikoneet vähän kuluttavia ja pyöritetään säästöohjelmia usein

- TARKKANA RUOKAKAUPASSA! Sinne uppoaa helposti rahaa ja pienistä määristä tulee iso lasku, esim. 2e ja 3 e tuntuvat lähes samalta, mutta jos ostaa kalliimpaa tuotetta joka toinen tai kolmas päivä, tulee siitä kuukaudessa ~15 e lisähintaa. Samoin kaikista "heräteostoksista", lehdistä, pikkutavarasta, meikeistä jne.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat