Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Siideri vs. valkoviini
11.06.2009 |
Tuleeko Valkoviinistä yleensä pahempi krapula kuin siideristä?
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
yksilöllistä, ja samoin sen syntyyn vaikuttavat tekijät. Yleensä krapulan saamiselle altistavat väsymys ja huono ravitsemustila. Jos alkoholin nauttimisen yhteydessä verensokeri laskee kovin alas, heikentää se alkoholipalamisen yhteydessä syntyvien, krapulatuntemuksia aiheuttavien elimistölle myrkyllisten aineiden poistumista verenkierrosta. Eli suomeksi - aivan se ja sama mitä juot, kunhan huolehdit että verensokeri on riittävän korkealla.
Alkoholi polttaa sokeria verestä, ja mitä enemän alkoholia, sitä enemän verensokeri laskee. Siiderissä on vähemän alkoholia ja enemän sokeria, joten periaatteessa krapulaa ei niin helposti tule. jos nautittu kokonaisalkoholin määrä on sama, ja veren riittävästä sokeritasosta huolehditaan muulla tavoin, siis syömällä tai juomalla jotain veren sokeria nostavaa, on lopputulos aivan sama viinillä ja siiderillä.