Pystytkö syömään Tartar-pihvin?
Siis tuo pihvihän on raakaa jauhelihaa missä vielä raaka kananmunan keltuainen lätkäisty herkun päälle.
Minä en pystynyt koskemaan moiseen herkkuun , kelpaisiko sinulle?
Kommentit (58)
Onkohan se pitkälti tottumiskysymys?
Ennakkoluulot voivat estää hienoja makuelämyksiä,
mutta toisaalta jokaisella on jotain ruokalajeja jotka eivät vain yksinkertaisesti maistu millään.
Ajatellaanpa joitain kalastajaeskimoja joiden herkku on tyyliin valaan sydän
ja valaanverta hörpätään palanpainikkeeksi päälle.
Eikö se Arman Alizand ollut jossain ohjelmassa tutustumassa heidän elämäntapaansa ihan ruokailutottumuksia myöten?
Onko kaikkein kypsin pihvi ravintoloissa nimikkeellä Well Done?
Vierailija kirjoitti:
Mikään ei ole herkullisempaa kuin taitavasti tehty tartarpihvi! Hyvästä lihasta, suolalla ja pippurilla maustettu ja sipulia mukaan. Keltuaisen jätän syömättä.
Nolottaisi kyllä jos tartar-pihvi tuotaisiin eteen, kun en selviäisi edes tuosta raa`asta keltuaisesta yökkimättä.
Ostakaa tuore suomalainen naudan sisäfile ja RAAPUTTAKAA siitä lihaa terävällä veitsellä. Tulee todella hyvä tartar! Carpaccio on ihan eri asia! Tartar omaa suosikkiruokaa, varsinkin Nizzassa oli tosi hyvää monessa paikassa. Italialaistyyppistä ja perusranskalaista. Suomessakin saa hyvää monesta paremmasta paikasta, ei ole tullut mitään tautia itselle vaikka syönyt ehkä... 200 tartarpihviä?:)
Vierailija kirjoitti:
Ostakaa tuore suomalainen naudan sisäfile ja RAAPUTTAKAA siitä lihaa terävällä veitsellä. Tulee todella hyvä tartar! Carpaccio on ihan eri asia! Tartar omaa suosikkiruokaa, varsinkin Nizzassa oli tosi hyvää monessa paikassa. Italialaistyyppistä ja perusranskalaista. Suomessakin saa hyvää monesta paremmasta paikasta, ei ole tullut mitään tautia itselle vaikka syönyt ehkä... 200 tartarpihviä?:)
Muistatko elämäsi ensimmäisn tartar-pihvisi? Missä söit, kuka ja miten valmisti? Olisi hauska lukea makumuisto-kokemuksestasi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jotenkin tuo pelkkä ajatus RAAKANA syötävästä naudanjauhelihasta etoo, eiks aina painoteta ettei kannata syödä kypsentämätöntä ruokaa kun voi tulla jotain matoja elimistöön?
Naudasta ei mitään matoja tule. Broileri ja sika pitää kypsentää kokonaan, mutta nautaa voi syödä raakanakin. Toki pitää olla tuoretta.
Raa'asta naudan lihasta voi saada naudan heisimadon, Taenia saginata, joka kasvaa 8 metriä pitkäksi.
Porsaanlihasta saattaa tulla pöpöjä ja se kypsennetään aina kypsäksi. Sen sijaan naudanlihan voi syödä raakana, mediumina taikka kypsänä.
Vierailija kirjoitti:
Jotenkin tuo pelkkä ajatus RAAKANA syötävästä naudanjauhelihasta etoo, eiks aina painoteta ettei kannata syödä kypsentämätöntä ruokaa kun voi tulla jotain matoja elimistöön?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostakaa tuore suomalainen naudan sisäfile ja RAAPUTTAKAA siitä lihaa terävällä veitsellä. Tulee todella hyvä tartar! Carpaccio on ihan eri asia! Tartar omaa suosikkiruokaa, varsinkin Nizzassa oli tosi hyvää monessa paikassa. Italialaistyyppistä ja perusranskalaista. Suomessakin saa hyvää monesta paremmasta paikasta, ei ole tullut mitään tautia itselle vaikka syönyt ehkä... 200 tartarpihviä?:)
Muistatko elämäsi ensimmäisn tartar-pihvisi? Missä söit, kuka ja miten valmisti? Olisi hauska lukea makumuisto-kokemuksestasi.
Kyllähän se oli Ranskassa.. La Coupole ravintola joskus 90-luvun alussa. En tiedä kuka valmisti, mutta raaputettua lihaa oli! Tuli joku outo alkukantainen fiilis kun söi sitä raakaa lihaa ja keltuaista! Todella sanoinkuvaamaton fiilis. Kaikki oli vaan niin täydellistä. Olin noin 15-vuotias.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jotenkin tuo pelkkä ajatus RAAKANA syötävästä naudanjauhelihasta etoo, eiks aina painoteta ettei kannata syödä kypsentämätöntä ruokaa kun voi tulla jotain matoja elimistöön?
Naudasta ei mitään matoja tule. Broileri ja sika pitää kypsentää kokonaan, mutta nautaa voi syödä raakanakin. Toki pitää olla tuoretta.
Raa'asta naudan lihasta voi saada naudan heisimadon, Taenia saginata, joka kasvaa 8 metriä pitkäksi.
Niin ja tämä ei sitten ole mikään kehitysmaiden tauti, vaan melko yleinen esimerkiksi Belgiassa ja muissa Keski-Euroopan kulinaristimaissa, jossa tartaria vedetään.
Lempiherkkuni on tartarpihvi oikeilla lisukkeilla. Sushiin sen sijaan en koskisi pitkällä tikullakaan, hajukin jo etoo.
Hyvästä lihasta, hyvin tehtynä, tuo on yksi parhaista herkuista mitä tiedän. En kyllä syö kuin ulkomailla tartaria
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En pysty minäkään. En tiedä mikä siinä on mutta aiheuttaa oksennusrefleksin samoin graavilohikin ja siis kaikki raa'at lihat myöskin. Ajatus raa'asta aiheuttaa varmaan alitajunnassani hälytyskellon bakteereista tai jotain.
Raa 'an kalan ystävien kannattaa olla tarkkana, esim sushien syöjien herkkupalasta sashimista voi huonolla säkällä saada elimistöönsä kypsentämättömän kalan kyytipoikana heisimatoja.
Leveää heisimatoa eli lapamatoa ei voi saada merikalasta. Sen sijaan kypsentämättömästä naudanlihasta ja sianlihasta voi saada heisimadon. Sian heisimato on vaarallisin, se voi huonolla tuurilla lähettää toukkamuotoja aivoihin ja aiheuttaa epilepsian tai kuoleman. Kaliforniassa sian heisimato on kolmanneksi yleisin epilepsian syy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kävisi kyllä niinkuin Mr. Beanille jos ilmestyisi tartar-pihvi nenän eteen ravintolassa...
Miten Mr Beanille kävi sen tartar-pihvin kanssa?
OIH,
tartar pihvi on niiiiin hyvää!
Varsinkin raa'an keltuaisen kanssa.
NAM!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostakaa tuore suomalainen naudan sisäfile ja RAAPUTTAKAA siitä lihaa terävällä veitsellä. Tulee todella hyvä tartar! Carpaccio on ihan eri asia! Tartar omaa suosikkiruokaa, varsinkin Nizzassa oli tosi hyvää monessa paikassa. Italialaistyyppistä ja perusranskalaista. Suomessakin saa hyvää monesta paremmasta paikasta, ei ole tullut mitään tautia itselle vaikka syönyt ehkä... 200 tartarpihviä?:)
Muistatko elämäsi ensimmäisn tartar-pihvisi? Missä söit, kuka ja miten valmisti? Olisi hauska lukea makumuisto-kokemuksestasi.
Kyllähän se oli Ranskassa.. La Coupole ravintola joskus 90-luvun alussa. En tiedä kuka valmisti, mutta raaputettua lihaa oli! Tuli joku outo alkukantainen fiilis kun söi sitä raakaa lihaa ja keltuaista! Todella sanoinkuvaamaton fiilis. Kaikki oli vaan niin täydellistä. Olin noin 15-vuotias.
Olipa niin hienosti kuvattu makuelämys että melkein herahti vesi kielelle vaikka en pysty katsomaankaan tartar-pihviin päin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin tartarpihvi tehdään riivitystä naudalihasta eikä jauhelihasta. Ei mikään mun suosikki mutta pystyn syömään sellaisen.
Mitä eroa on riivityllä naudanlihalla ja jauhelihalla?
Hyvä oppia jotain uutta tänäkin päivänä.
Se on aina hyvä että oppii jotain. Vanhalla kokilla vähän häiritsi kun jotkut tekee tartar pihvejä jauhelihasta. Turhan raakaa mun makuun mutta saahan niitä syödä jos niistä tykkää.
Tietämättömille tiedoksi, että tartarpihviä EI tehdä mistään tavallisesta jauhelihasta, enkä ole tartarjauhettua lihaa kuullut koskaan missään myytävän myöskään. Tartarpihvi tehdään aina tuoreesta lihasta, terävällä veitsellä kalvot ja jänteet pois raaputtamalla, ja sen jälkeen ihan pieniksi paloiksi hienontamalla.
En ole vielä tartarpihviä koskaan syönyt, mutta olen ajatellut kokeilla, ja luulisin että se on hyvää.
Syön vaikka paskaa jos se ketuttaa vegaaneja.
Voin vain kuvitella! Yksi mieleenpainuvimmista makuelämyksistäni on hirvenlihasta tehty carpaccio. Om nom! Jos ikinä käytte Kolin suunnalla, niin nokka kohti Kolin Ryynästä, siellä ihana ranskalaiskokki loihtii ikimuistoisia herkkuja.