Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko korianteri mielestäsi herkkua vai kauhistuttavan makuinen?

Vierailija
27.01.2013 |

Kommentit (85)

Vierailija
41/85 |
09.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmetyttää tosiaan miksi tuoretta korianteria tungetaan joka paikkaan ja nimenomaan silppuamalla se pieneksi silpuksi ruuan sekaan. Äiti tykkää tehdä salaattia johon silppuaa korianteria.

Saippualtahan se maistuu, sen verran pistävästi että peittää muita makuja. Yäk. Ja niin kuin moni on sanonut, ei ole mikään tottumiskysymys. Satun omistamaan pyykinpesussa käytettäviä marseillesaippuahiutaleita. Pitäisi varmaan alkaa ripottelemaan niitä korianterinpilppuajien ruokiin "juustona"...

Vierailija
42/85 |
09.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tykkään tosi paljon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
43/85 |
09.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletteko tosissaan kun sanotte korianteria voimakkaaksi? Oikeasti?? Sehän on todella mieto yrtti! Helposti voisin silputa kokonaisen ruukun parin hengen annokseen, jos ei tulisi liian kalliiksi...

Vierailija
44/85 |
09.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivattu korianteri maistuu ihan eri yrtiltä, jotenkin tunkkaiselta ja sen makua inhoan. En tiedä miksi, mutta assosioin sen maun jollain tavalla 70-luvun Itä-Eurooppaan. 

Tuore korianteri on asia aivan erikseen. Rakastan sen raikasta, aromaattista tuoksua ja makua, kunhan sitä on osattu käyttää hillitysti. Minusta yrttejä tulee voimakkuutensa vuoksi käyttää hillitysti nimenomaan mausteena, ei varsinaisena pääraaka-aineena.

Mutta minun mielestäni siis on herkkua ja monissa ruoissa, esimerkiksi tuoreissa vietnamilaisissa kevätrullissa korianteri on aivan ehdoton: 

https://www.allrecipes.com/recipe/24239/vietnamese-fresh-spring-rolls/

(Huom. korianteria kutsutaan englanniksi (US) myös nimellä "cilantro", kuten tässä ohjeessa.)

Vierailija
45/85 |
09.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Unicafessa ihmettelin pitkään "bensan makuista" salaattia, oli tosi kammottavaa ja mietin että onko tätä ihan terveellistä syödä :D No selvisi, että korianterista johtui. Sittemmin olen vähän tottunut makuun, ei kai bensan maku ole itseisarvoisesti sysipaska.

Vierailija
46/85 |
09.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikki eivät tosiaankaan voi sietää korianteria. Geenimuunnoksen vuoksi osalla väestöstä puuttuu makureseptori, joka maistaa korianterin maun. Tämän vuoksi he maistavat pelkästään korianterissa olevan saippuan maun. 

Minä pidän korianterista. Tuoreen korianterin maku säilyy parhaimmillaan, kun sen lisää ruokaan vasta kypsennysvaiheen loppupuolella. 

Olet tulkinnut väärin tiedettä, niillä joilla maistavat maun saippuamaisena, on geenimuunnos makureseptoreissaan joka sitoutuu korianterin maussa olevien aldehydiin ja samaa aldehydiä on saippuassa.

Eli saattaapi olla hyvä ominaisuus kuten karvaan maun välttäminen. Esim en voi syödä greippiä, aivan hirveää kuten korianteri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
47/85 |
09.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kaikki eivät tosiaankaan voi sietää korianteria. Geenimuunnoksen vuoksi osalla väestöstä puuttuu makureseptori, joka maistaa korianterin maun. Tämän vuoksi he maistavat pelkästään korianterissa olevan saippuan maun. 

Minä pidän korianterista. Tuoreen korianterin maku säilyy parhaimmillaan, kun sen lisää ruokaan vasta kypsennysvaiheen loppupuolella. 

Olet tulkinnut väärin tiedettä, niillä joilla maistavat maun saippuamaisena, on geenimuunnos makureseptoreissaan joka sitoutuu korianterin maussa olevien aldehydiin ja samaa aldehydiä on saippuassa.

Eli saattaapi olla hyvä ominaisuus kuten karvaan maun välttäminen. Esim en voi syödä greippiä, aivan hirveää kuten korianteri.

https://www.britannica.com/story/why-does-cilantro-taste-like-soap-to-s…

Vierailija
48/85 |
09.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rakastan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
49/85 |
09.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmisen elimistö valmistaa alkoholin palamistuotteena aldehydejä eli vanhan viinan haju on juuri aldehydistä. Ja ei kiitos yrtille jossa on aldehydiä niin paljon että maistuu saippualle.

Vierailija
50/85 |
09.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihmisen elimistö valmistaa alkoholin palamistuotteena aldehydejä eli vanhan viinan haju on juuri aldehydistä. Ja ei kiitos yrtille jossa on aldehydiä niin paljon että maistuu saippualle.

tsekkaa faktat ei ole aldehydiä korianterissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
51/85 |
09.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää on!

Vierailija
52/85 |
09.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri ostin sitä finduksen pakastesilppua kun halusin kokeilla tuota silleen varovasti. Mutta kun olen maistellut niin en sen saippua-aromin vuoksi uskalla juuri ruokiin sekoittaa, siis voiko tähän oikeasti tottua?

Siemenistä tykkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
53/85 |
11.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ihmisen elimistö valmistaa alkoholin palamistuotteena aldehydejä eli vanhan viinan haju on juuri aldehydistä. Ja ei kiitos yrtille jossa on aldehydiä niin paljon että maistuu saippualle.

tsekkaa faktat ei ole aldehydiä korianterissa

Jaa-a, lue kuule tämä https://www.britannica.com/science/aldehyde

Sekä aikaisempi linkkini korianterista tällä sivulla ja mieti itse onko siinä korianterissa aldehydejä, niitä on monenlaisia. Formaldehydikin on aldehydi. Jotkut myrkyllisiä, jotkut ei.

Vierailija
54/85 |
11.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minullakin on geenimuunnos. Karmean makuinen saippua tai muu kemikaali. Toinen on juustokumina, mikä maistuu krapulaisen äijän hielle. Miksi tämmöisiä mausteita ylipäätään on olemassa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
55/85 |
11.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistuu aina saippualle

Vierailija
56/85 |
11.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kaikki eivät tosiaankaan voi sietää korianteria. Geenimuunnoksen vuoksi osalla väestöstä puuttuu makureseptori, joka maistaa korianterin maun. Tämän vuoksi he maistavat pelkästään korianterissa olevan saippuan maun. 

Minä pidän korianterista. Tuoreen korianterin maku säilyy parhaimmillaan, kun sen lisää ruokaan vasta kypsennysvaiheen loppupuolella. 

Olet tulkinnut väärin tiedettä, niillä joilla maistavat maun saippuamaisena, on geenimuunnos makureseptoreissaan joka sitoutuu korianterin maussa olevien aldehydiin ja samaa aldehydiä on saippuassa.

Eli saattaapi olla hyvä ominaisuus kuten karvaan maun välttäminen. Esim en voi syödä greippiä, aivan hirveää kuten korianteri.

Sama, greippi, koriantero ja campari 🤮

Vierailija
57/85 |
11.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuulemma 10% ihmisista ei voi sita sietaa, kuulun heihin.

.

Miehen kanssa onnistuneesti myöskin me kuulumme, mies kävi hakemassa Thai-ravintolasta annokset ja syömättä jäivät. Yäk

Vierailija
58/85 |
11.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rakastan! Tuore korianteri on avocadolle täydellinen kumppani mm. avocadopastassa antaa ihanan aromin. Kesärullissa myös ehdoton yrtti!

Vierailija
59/85 |
11.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herkku.

On kuulemma geneettinen taipumus se, miltä korianteri kenenkin suussa maistuu.

Vierailija
60/85 |
11.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuoreena sellaisenaan pahaa, kypsennetyn ruuan seassa ok. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan neljä