Vinkkejä kattilassa valmistettavien popcornien onnistumiseksi?
Eivät meillä ainakaan koskaan tule mikropoppareiden tai leffateatterissa myytävien veroisiksi, vaan kattilassa tehdyt jäävät kovemmiksi ja nahkeammiksi. Mikroa meille ei osteta ja tietääkseni leffateatterin popcorneissa on aika paljon rasvaa ja suolaa jne. Vai sekö sen hyvän maun takana vain onkin?
Kommentit (32)
Se, onko paksu- vai ohutpohjainen kattila parempi liittyy myös hellaan ominaisuuksiin. Meidän keraamisella liedellä paras tulos tulee ohutpohjaisella kattilalla.
Kannattaa koittaa kookosöljyä normaalin öljyn sijasta. Popcornit eivät pala yhtään niin helposti pohjaan ja lisäksi kookosöljy on huomattavasti terveellisempää. Maussa ei ole juurikaan eroa.
...jos tahtoo kornit jäädä pieniksi ja nihkeiksi niin syynäpä ei huonot siemenet vaan joko liian aikaisin lisätyt(..vallankin voilla paistaessa täytyy vesi höyryttää voista kunnolla pois...)jyvät, tai vielä todennäköisemmin kattilaan tuoreista jyvistä tiivistyvä vesihöyry...
Kantta voi välillä vähän nostella tai jättää poksunnan ajaksi raolleen jos ei pelota, kädet voipi suojata vaikka pyyhkeellä. Äidin homma ettei mee kiljunnaksi:)
Tunne kattilasi. Eri tekniikka eri kattiloillani.
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
[quote author="Vierailija" time="05.06.2014 klo 22:03"]
[quote author="Vierailija" time="05.06.2014 klo 21:52"]
Minä teen niin että laitan runsaasti öljyä kattilaan niin että pohja peittyy ja sitten kattilaan pari, kolme jyvää ja levy täysilke. Kunolöljy on niin kyuma että jyvät poppaa kaadan kattilaan jyviä tasainen kerros niin että pohja peittyy. Öljyä on sen verran että jyvät ovat melkein kokonaan öljyn alla. Sitten kansi päälle ja odottamaan :) annan levyn olla täysillä koko lyhyen poppausajan.
No tuo on kyllä varma tapa polttaa ne. Levy ykköselle, kun alkaa poksua. Tai kokonaan nollille. Mielummin muutama poksahtamaton siemen, kuin paljon palaneita.
20v. jo popannut tällä tavalla, ei ole kertaakaan palanut pohjaan vielä =)
Mäkin vedän hitaammalla kattilalla (paksumpi pohja) ronskisti täysillä tai melkein täysillä. Nopeemmalla kattilalla ei onnistu, vaan pitää tehdä hiljaisemmalla.
Sinkkumies
Liikutan jatkuvasti kattilaa kun se on levyllä etteivät pala. Laitan rypsi/rapsiöljyn lisäksi vähän voita sekaan kattilaan (annan voin sulaa ennen kuin laitan maissinjyvät).
Jyvien sisällä oleva vesi on se, mikä saa ne poksahtamaan. Vesi höyrystyy, laajenee ja "räjäyttää" kuoren. Pitkään seisoneet jyvät ovat kuivuneet kaappiin, jolloin niissä ei ole riittävästi kosteutta sisällä eivätkä ne poksahda samalla tavalla kuin tuoreemmat.
Saako Suomesta vielä kunnno jyviä jotain muuta kuin Rainbow halpisjyviä
Komppaan alussa annettuja ohjeita, lisäksi käytän neito -merkkistä voin makuista rypsiöljyä ja suola mukaan heti öljyn kanssa niin tulee hyvä!
Kaikki luulee että tarvitaan öljyä mutta oikeasti voilla saa poksahtaan ihan helposti kun osaa, eikä pala yhtään
Oon huomannut että popcorneista tulee sitkeitä jos kansi on liikaa/liian kauan päällä. Eli kannattaa päästää vesihöyryt pihalle kattilasta sen minkä poksahtelu sallii ja kansi pois välittömästi suolan ravistelun jälkeen.
On muuten hyviä kun maustaa valkosipulijauheella suolan lisäksi! Suosittelen kokeilemaan myös erilaisia öljyjä, oma suosikki on macadamiaöljy.
Itsekin tein kaappiin unohtuneista jyvistä kerran; toista kertaa en tee. Eli kyllä on väliä tuoreudella!
Ehdottomasti paksupohjainen kattila, sinne reilu kerros öljyä, kolme jyvää ja kattila viitoselle. Kun ne kolme poksahtavat, niin lisään reilun desin jyviä. Vähennän lämpöä ja ravistelen välillä. Kannattaa tehdä hiukan vähemmän kerrallaan ja useamman kerran, niin eivät pala eikä osa jää jyviksi.
Näillä ohjeilla olen tehnyt jo viisikymmentä vuotta!