Keskustelualueen säännöt

Sour Cream - ranskankerma vai smetana?

Siis jos seuraa jotain englanninkielistä reseptiä, korvaatteko sour creamin smetanalla vai ranskankermalla?

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:41"]

Siis jos seuraa jotain englanninkielistä reseptiä, korvaatteko sour creamin smetanalla vai ranskankermalla?

[/quote]
1 4
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö

Ei.

Eikö ennemmin kermaviili?



En osaa sanoa, kumpi se ennemmin on, ehkä creme fraiche. Mutta ei kermaviili.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:46"]

[quote]

Eikö ennemmin kermaviili?

[/quote]



En osaa sanoa, kumpi se ennemmin on, ehkä creme fraiche. Mutta ei kermaviili.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
2 0

Suora suomennos on hapan kerma,

mutta suomessa vastaa kermaviiliä.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:48"]

mutta suomessa vastaa kermaviiliä.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
2 1

Olen käyttänyt

smetanaa eli hapankermaa.
Ranskankerma on creme fraiche englannin- ja vaikkapa ruotsinkielisissä resepteissä (en nyt laitta aksenttia tuohon cremen päälle, kun se menee aina kuitenkin väärinpäin :)).
Kermaviili ei oikein kestä kuumentamista.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:48"]

smetanaa eli hapankermaa.
Ranskankerma on creme fraiche englannin- ja vaikkapa ruotsinkielisissä resepteissä (en nyt laitta aksenttia tuohon cremen päälle, kun se menee aina kuitenkin väärinpäin :)).
Kermaviili ei oikein kestä kuumentamista.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
3 0

Kumpaa vaan voi käyttää,

itse käytän useimmiten ranskankermaa. Älä kermaviiliä ainakaan laita, on liian löysää.

Teen vallan uusia ruokia enkunkielisten ohjeiden mukaan, joten voit luottaa kokemuksiini :)

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:48"]

itse käytän useimmiten ranskankermaa. Älä kermaviiliä ainakaan laita, on liian löysää.

Teen vallan uusia ruokia enkunkielisten ohjeiden mukaan, joten voit luottaa kokemuksiini :)

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Kermaviili on kyllä paljon

Suora suomennos on hapan kerma, mutta suomessa vastaa kermaviiliä.


kevyempi tuote kuin hapankerma. Esim. virolainen hapukoor (eli hapankerma) on kyllä enemmän creme fraichea kuin kermaviiliä.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:49"]

[quote]

Suora suomennos on hapan kerma, mutta suomessa vastaa kermaviiliä.

[/quote]


kevyempi tuote kuin hapankerma. Esim. virolainen hapukoor (eli hapankerma) on kyllä enemmän creme fraichea kuin kermaviiliä.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
2 0

No kermaviilihän on lähin vastine

mutta riippuu toki reseptistä mikä olisi järkevin.
Smetana on rasvapitoisin, seuraavana rasnkankerma ja kermaviili kevein vaihtoehto.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:51"]

mutta riippuu toki reseptistä mikä olisi järkevin.
Smetana on rasvapitoisin, seuraavana rasnkankerma ja kermaviili kevein vaihtoehto.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 1

Miten se on lähin vastine?

No kermaviilihän on lähin vastine


Sehän on koostumukseltaan ihan erilaista kuin hapankerma.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:51"]

[quote]

No kermaviilihän on lähin vastine

[/quote]


Sehän on koostumukseltaan ihan erilaista kuin hapankerma.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
2 0

Uskokaa jo, ei kermaviiliä!

On ihan liian löysää verrattuna sour creamiin. Wikipediakin tarjoaa tuon sour creamin tilalle kermaviiliä, mutta on väärässä.

Tiedän ihan oikeasti mistä puhun!

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:52"]

On ihan liian löysää verrattuna sour creamiin. Wikipediakin tarjoaa tuon sour creamin tilalle kermaviiliä, mutta on väärässä.

Tiedän ihan oikeasti mistä puhun!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
2 1

Kermaviili ON hapankermaa

Hapankermatuotteet

Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:52"]

Hapankermatuotteet

Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1 1

Niin mäkin.

On ihan liian löysää verrattuna sour creamiin. Wikipediakin tarjoaa tuon sour creamin tilalle kermaviiliä, mutta on väärässä.

Tiedän ihan oikeasti mistä puhun!


Eihän kermaviiliä käytetä samalla tavalla ruuanlaitossa kuin hapankermaa, se ei toimi niin hyvin kuumentaessa.

Jengi tuijottaa nyt vähän liikaa siihen Wikipediaan.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:54"]

[quote]

On ihan liian löysää verrattuna sour creamiin. Wikipediakin tarjoaa tuon sour creamin tilalle kermaviiliä, mutta on väärässä.

Tiedän ihan oikeasti mistä puhun!

[/quote]


Eihän kermaviiliä käytetä samalla tavalla ruuanlaitossa kuin hapankermaa, se ei toimi niin hyvin kuumentaessa.

Jengi tuijottaa nyt vähän liikaa siihen Wikipediaan.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
3 0

kermaviili, smetana ja ranskankerma on käytännössä ihan samaa

Eroavat rasvaprosentiltaan.

Kyllähän kermaviiliä käytetään paljon esim. piirakoissa.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:55"]

Eroavat rasvaprosentiltaan.

Kyllähän kermaviiliä käytetään paljon esim. piirakoissa.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 1

Tässä vielä enkunkiel. Wikipediasta eli

Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.


"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product."


tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:55"]

[quote]

Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.

[/quote]


"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product."


tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Juuri näin, kiitos.


tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!


[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:56"]

[quote]


tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!

[/quote]


[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Piirakoissa juu, mutta laitatko



Kyllähän kermaviiliä käytetään paljon esim. piirakoissa.


sitä vaikka keittoon tai pataan?

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:56"]

[quote]



Kyllähän kermaviiliä käytetään paljon esim. piirakoissa.

[/quote]


sitä vaikka keittoon tai pataan?

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1 0

smetanassa rasvaa jopa 40 %, eli sekin olisi väärä?

Eri maissa on totuttu käyttämään vähän eri tavalla rasvaa.
Suomessa kermaviili on yleinen leivonnassa, idempänä suositaan smetanaa.
Pitkälti makukysymys mitä haluaa.

Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.


"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product."


tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!


[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:58"]

Eri maissa on totuttu käyttämään vähän eri tavalla rasvaa.
Suomessa kermaviili on yleinen leivonnassa, idempänä suositaan smetanaa.
Pitkälti makukysymys mitä haluaa.

[quote]

[quote]

Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.

[/quote]


"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product."


tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!

[/quote]


[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1 0

Riippuukin nimenomaan siitä mitä on tekemässä. Ap ei tarkentanut mistä kyse.



Kyllähän kermaviiliä käytetään paljon esim. piirakoissa.


sitä vaikka keittoon tai pataan?


[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 09:59"]

[quote]

[quote]



Kyllähän kermaviiliä käytetään paljon esim. piirakoissa.

[/quote]


sitä vaikka keittoon tai pataan?

[/quote]


[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

No kun Suomesta ei ihan yks yhteen löydä noita tuotteita

Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.

"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product." tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!


mitä esim. Amerikassa käyttävät, niin on sävellettävä. Nyt en äkkiä löydä ranskankerman rasvaprosenttia mistään, mutta niistäkin Arlan se tetraversio on löysempää kuin Valion purkki.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 10:01"]

[quote]

Eri maissa on totuttu käyttämään vähän eri tavalla rasvaa. Suomessa kermaviili on yleinen leivonnassa, idempänä suositaan smetanaa. Pitkälti makukysymys mitä haluaa.

[quote]

[quote]

Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.

[/quote]

"Sour cream, made out of cream, contains from 18 to 20 percent butterfat (about 14 grams per 4 ounce serving), and gets its characteristic tang from the lactic acid created by the bacteria. Commercially produced sour cream often contains additional thickening agents such as gelatin, rennin, guar and carrageen, as well as acids to artificially sour the product." tossa sour creamissa on paljon enemmän rasvaa kuin kermaviilissä!

[/quote]

[/quote]


mitä esim. Amerikassa käyttävät, niin on sävellettävä. Nyt en äkkiä löydä ranskankerman rasvaprosenttia mistään, mutta niistäkin Arlan se tetraversio on löysempää kuin Valion purkki.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

ap täällä

Juu, leivon minäkin suht paljon engl.kielisistä resepteistä ja käsitän että kermaviiliä se ei missään nimessä vastaa, mutta ei ole isoa merkitystä, onko ranskankermaa vai smetanaa - ajattelin vain, kumman ihmiset yleensä valitsevat. Kiitoksia pohdinnasta!

Tällä kertaa meinaan tehdä banana sour cream cupcakes iki-ihanasta Cupcakes - a fine selection of sweet treats -kirjasta.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 10:05"]

Juu, leivon minäkin suht paljon engl.kielisistä resepteistä ja käsitän että kermaviiliä se ei missään nimessä vastaa, mutta ei ole isoa merkitystä, onko ranskankermaa vai smetanaa - ajattelin vain, kumman ihmiset yleensä valitsevat. Kiitoksia pohdinnasta!

Tällä kertaa meinaan tehdä banana sour cream cupcakes iki-ihanasta Cupcakes - a fine selection of sweet treats -kirjasta.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Kermaviili on lähin vastine.

Tääl sour cream on paljon löysempää kuin Suomessa.

t. ulkomailla asuva.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 10:06"]

Tääl sour cream on paljon löysempää kuin Suomessa.

t. ulkomailla asuva.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
1 1

Niin, ja tuo

cupcake-kirja on ostettu UK:sta, mutta taitaa olla australialaista alkuperää.

ap

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 10:07"]

cupcake-kirja on ostettu UK:sta, mutta taitaa olla australialaista alkuperää.

ap

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Mitä te käytätte

jos brittireseptissä lukee clotted cream?
Double creamin kohdalla käytän kuohukermaa.
Ja tosiaan - tehtävästä ruuasta riippuu. Smetana ja turkkilainen jugurtti kestävät kuumentamista hyvin, ranskankermaa voi lisätä valmiiseen ruokaan juuri ennen tarjoilua. Mun mielestä kermaviili sopii parhaiten kylmiin kastikkeisiin ja dippeihin ja marjapiirakoiden täytteeksi, jolloin siihen sekoitetaan milloin mitäkin.

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 10:07"]

jos brittireseptissä lukee clotted cream?
Double creamin kohdalla käytän kuohukermaa.
Ja tosiaan - tehtävästä ruuasta riippuu. Smetana ja turkkilainen jugurtti kestävät kuumentamista hyvin, ranskankermaa voi lisätä valmiiseen ruokaan juuri ennen tarjoilua. Mun mielestä kermaviili sopii parhaiten kylmiin kastikkeisiin ja dippeihin ja marjapiirakoiden täytteeksi, jolloin siihen sekoitetaan milloin mitäkin.

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Clotted creamin tilalle laitan smetanaa.

terv. enkkukokkaaja :)

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 10:08"]

terv. enkkukokkaaja :)

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
0 0

Tassa taas joku

Kermaviili ON hapankermaa Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.



joka luulee etta toista kielta voi sanasta sanaan kaantaa suomeksi... ;-) Tokihan sen _taytyy_ olla sama asia, kun kerran englanniksi on "sour cream" ja suomeksi "hapankermatuote"... NOT! Hohhoijaa...

[quote author="Vierailija" time="23.03.2011 klo 10:09"]

[quote]

Kermaviili ON hapankermaa Hapankermatuotteet Ruuanlaitossa käytetään erilaisia hapankermatuotteita. Tavallisin on kermaviili, joka sisältää 12 % rasvaa ja on kypsytetty tavallisen viilin tavoin purkissa. Smetana on rasvaisempi kermaviilin versio, yli 40 % rasvaa. Se valmistetaan kuten viilit. Creme fraiche valmistetaan samoin kuin kermaviili, mutta valmistusprosessi tapahtuu suuressa säiliössä eikä pakkauksessa.

[/quote]



joka luulee etta toista kielta voi sanasta sanaan kaantaa suomeksi... ;-) Tokihan sen _taytyy_ olla sama asia, kun kerran englanniksi on "sour cream" ja suomeksi "hapankermatuote"... NOT! Hohhoijaa...

[/quote]
Vastaa Lainaa Ilmoita asiaton sisältö
2 0
Aihe vapaa
Keskustelualueen säännöt
Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä