Anoppi ihmetteli, miksei meillä ole kermaa jääkaapissa!?
Kuulemma yhtä perustuote kun vaikkapa riisi tai maito. Sanoin, että ei meillä käytetä kermaa juuri koskaan. Joskus harvoin kun leivon, kinkkukiusauksen tai vastaavan mukana muutama kerta vuoteen. Kahvin kanssa maitoa. Tästäpä anoppi riemastui ja ehti jo epäillä saanko edes poikaansa ruokittua. Ilman kermaahan tuo ei varmaan onnistu...
Tuli sen verran kovat ihmettelyt, että tulin tänne kysymään: kuinka usein av:laiset käyttää kermaa? Ja ennenkaikkea MIHIN?
Kommentit (79)
Ruokakermaa käytän ruoanlaitossa, en koskaan kuohukermaa.
Meillä ihan perustuote ruuanlaitossa kerma on. Sitä käytetään kastikkeissa ja esim kermaperunoissa. Useampi purkki menee viikossa. Värjättyä vettä, siid ruokakermaa meillä ei käytetä
En käytä melkein koskaan. Kahvin kanssa juon maitoa ja ruoanlaitossa käytän kermaa ehkä muutaman kerran vuodessa.
Kannattaa lukea mitä se ruokakerma sisältää, sinne kauppaan jäi multa be purkit sen jälkeen.
Ei ole mikään perustuote! Itselläni joskus ruokakermaa jääkaapissa.
Viikoittain käytetään, yleensä vispi- tai kuohukermaa. Yleensä kastikkeisiin, kiusauksiin tai jälkiruokiin.
[quote author="Vierailija" time="01.03.2015 klo 16:57"]Ruokakermaa käytän ruoanlaitossa, en koskaan kuohukermaa.
[/quote]Sama täällä. Kermavaahdon teen flora vispistä, tulee kestävämpää eikäliian rasvaista.
Aina käytän kuohukermaa, jos kermaa ruokaan käytän. Paljon pienempi määräkin riittää kuin jotain litkua.
[quote author="Vierailija" time="01.03.2015 klo 16:57"]
Meillä ihan perustuote ruuanlaitossa kerma on. Sitä käytetään kastikkeissa ja esim kermaperunoissa. Useampi purkki menee viikossa. Värjättyä vettä, siid ruokakermaa meillä ei käytetä
[/quote]
Kyllä se on ihan muuta kuin värjättyä vettä. Luepas purkista sisältö.
Kuohukermaa ainakin litra viikossa. Ruuassa. Ruokakermat on jotenkin limasia.
Sano anopille, että rakastat ja välität hänen pojastaan kuten kunnon aviovaimon tuleekin ja et tuki hänen kallisarvoisen jälkikasvunsa verisuonia kermalla. Harvoin käytettynä hyvää, jos se tulee tavaksi nikn kuolema korjaa ennen aikaisesti. Luulisi tukkivan anopin turvan (eikä pojan verisuonia).
Ohhoh, näyttää että mun yleistieto kotiruoasta jäänyt jotenkin vajaaksi. Pastoihin meillä tulee usein tomaattipohjainen kastike, joskus esim. pesto. Kiusaustyyliset ruoat harvinaisia, kermaperunoita en ole koskaan tehnyt. Pitänee opetella muutama "kermaruokakin", ainakin anopin varalle ;)
Ja ne jotka ihmettelee mitä sitten syödään niin kuluneella viikolla ainakin pinaattikeittoa kananmunalla, risottoa, uunilohta ja keitetyt perunat + sitruunakastike, makaronilaatikko ja kikhernepihvejä riisin kera oli tänään.
Kyllä käytän ruoanlaitossa usein kuohukermaa sekä ruokakermaa, mutten kyllä säilö sitä huvikseen, vaan ostan vain silloin kuin koskaan.
En kyllä muista, milloin oisin kermaa tarvinnut. En oo vuosiin ostanut.
[quote author="Vierailija" time="01.03.2015 klo 17:09"]
Sano anopille, että rakastat ja välität hänen pojastaan kuten kunnon aviovaimon tuleekin ja et tuki hänen kallisarvoisen jälkikasvunsa verisuonia kermalla. Harvoin käytettynä hyvää, jos se tulee tavaksi nikn kuolema korjaa ennen aikaisesti. Luulisi tukkivan anopin turvan (eikä pojan verisuonia).
[/quote]
Ei kerma tuki verisuonia.
[quote author="Vierailija" time="01.03.2015 klo 17:11"]Ohhoh, näyttää että mun yleistieto kotiruoasta jäänyt jotenkin vajaaksi. Pastoihin meillä tulee usein tomaattipohjainen kastike, joskus esim. pesto. Kiusaustyyliset ruoat harvinaisia, kermaperunoita en ole koskaan tehnyt. Pitänee opetella muutama "kermaruokakin", ainakin anopin varalle ;)
Ja ne jotka ihmettelee mitä sitten syödään niin kuluneella viikolla ainakin pinaattikeittoa kananmunalla, risottoa, uunilohta ja keitetyt perunat + sitruunakastike, makaronilaatikko ja kikhernepihvejä riisin kera oli tänään.
[/quote]
Kermaa tulee esim. chili con carneen ja hyvään kanakastikkeeseen.
[quote author="Vierailija" time="01.03.2015 klo 17:03"]
[quote author="Vierailija" time="01.03.2015 klo 16:57"]Ruokakermaa käytän ruoanlaitossa, en koskaan kuohukermaa. [/quote]Sama täällä. Kermavaahdon teen flora vispistä, tulee kestävämpää eikäliian rasvaista.
[/quote]
Eihän siitä mitään kermavaahtoa saa!
Kiusauksiin, broilerikastikkeeseen ja joihinkin muihin harvoihin ruokiin. Kyllä meillä aina on 1-2 purkkia ruokakermaa kaapissa varalla. Säilyy pitkään nytkin kaapissa purkit joissa parasta ennen kesäkuussa.
Ihan perustuotehan se on, nimittäin kuohukerma (ei mikään kermake) Käytän ruoanlaitossa ja kahvissa.