Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä lisukkeita tarjoilisit porsaan sisäfileen kanssa?

Vierailija
01.03.2015 |

Ja miten valmistaisit tuon sisäfileen sunnuntaiateriaksi?

Meillä filee nyt otettu lämpimään ja pää lyö tyhjää sen kanssa.

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on yleensä sisäfilenoisetit kermakastikkeessa ja siihen sopii tosi hyvin kaveriksi ihan rehelliset kuoripäälliset keitetyt potut.

Vierailija
2/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermaperunoita ja jotain raikasta hyvää salaattia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tortillakastike. Perunamuussi on muuten parasta

Vierailija
4/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on aikaa odotella, niin fileen kypsennys foliossa ajan kanssa matalassa lämpötilassa, ja toinen hyvä vaihtoehto on kääriä se pekonisiivuihin ja tehdä taikinakuori päälle, lihasta tulee mehevää ja kuitenkin kypsää, ei pääse kuivumaan.

Lisukkeiksi tekisin joko kermaperunat tai sitten kunnon muusi ja perinteisesti höyrytettyt herneet ja rakuunaporkkanat.

Vierailija
5/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tein wokin, paljon vihannekia ja nuudeleita.

Vierailija
6/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunijuureksia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Apetit kasvisgratiinia. Löytyy pakastealtaasta ja on muistaakseni ainakin kolmea erilaista. Hyvää uunikalankin lisukkeena tai vaikka ihan vaan sellaisenaan. Toki itsetehtynä saa vielä parempaa, mutta itsellä on aina hätävarana näitä pakastimessa.

Vierailija
8/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

puikulaperunoita ja muussia ja puolukkarurvosta

porkkanoita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä meinaan paistaa uunissa kokonaisena ja lisukkeeksi sienirisottoa ja rakuunaporkkanoita sekä tomaatti-mozzarellasalaattia basilikalla höystettynä.

Vierailija
10/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sienikastike, jos pakkasesta löytyy tatteja, niin siinä paras. Perusvihersalaatti (salaatteja, pikkutomaatteja, kurkkua, ripaus sitruunamehua niin ovat tuoreita - jos teet salaattikastikkeen, niin erikseen tarjottuna) ynnä juuresvati (porkkanaa, perunaa, palsternakkaa...)  Juurekset höyrytettynä, potuista voi tehdä kunnon muusinkin voin kera. Yksinkertaista ja hyvää!

Jos filee ei ole palasina vaan "pötkönä", niin uuniin 200c 15-20 minuutiksi, sitten uuni alle 100 toiseksi vartiksi, sitten folion sisään jälkilämpöön hetkeksi. Uunista oton jälkeen vetäytymään foliossa vartiksi.

Ja ennen kaikkea iloa päivääsi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sisäfile maustetaan hyvin oman maun mukaan ja kypsennetään uunissa. Kaveriksi keitetyt (kuoritut) perunat, rakuunaporkkanat ja bearnaisekastike (itsetehtyä, jos osaa). Salaattia.

Vierailija
12/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.03.2015 klo 10:46"]

Uunijuureksia

[/quote]

Samaa tulin kirjoittamaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskalaisia

Vierailija
14/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten tylsää 80-lukua ja raskasta. Liha kermakastikkeessa ja kermaperunat tai rakuunaporkkanat.

Olisko esim. Sitruunassa ja valkosipulissa marinoidut parsakaalit, jotka paahdetaan uunissa ja lisätään parmesania. Lisäksi salaatti.

Tai pannussa haudutetut kasvikset, esim. kesäkurpitsa, sipuli, paprika, herkkusienet.

Tai paahdettua fenkolia...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai paistetut ruusukaalit ja sitruunaa päälle. Kastikkeeksi lihalle voisi sopia mustaherukoista tehty turekastike.

Vierailija
16/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tein vähän aikaa sitten possun sisäfileen niin, että paistoin pannulla pinnan kiinni, pistin uuniin ja lopuksi folioon hetkeksi vetäytymään.

Lisukkeeksi uunijuurekset (bataatti, porkkana, lanttu, punajuuri), fetasalaatti ja itsetehty tsatsiki. Oli muuten maukasta. :)

Vierailija
17/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

File kannattaa paistaa uunissa korkeahkolla lämmöllä niin, että sisälämpötila ei nouse kuin juuri possun suositeltuun lämpötilaan. Mitä hitaampaa ja korkeammalle sen paistaa, sen kuivempi se on, koska file on vähärasvaisin lihanosa.

tuolla ehdotettu pekoniin kääriminen toimii hyvin. File ei tarvitse välttämättä muuta kuin suolaa ja pippuria, mutta itse käytän yleensä kurkumaa, raastan chilin pienimmällä ja hieron tahnaa hyvin ohuesti sen päälle. Sipulia reilusti ja valkosipulinkynsiä. Leikkaan sitruunan ohuiksi siivuiksi ja laitan viimeisenä sen päälle, jolloin sitruuna ruskistu, mutta ne heitän paiston jälkeen pois. Jos tykkää, mm. kapris ja oliivit sopii oikein hyvin fileen kanssa. Omena siivut sopii myös possun kanssa ja omenasiideriä voi lorauttaa sen päälle.

Käytän usein paistolämpönä 225 - 250 astetta, riippuen sipulien ja muiden määrästä sen päällä. Mitä enemmän, sen korkeampi lämpö. Pekoniin käärittynä 200 - 225.

Vierailija
18/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fetasalaattia ja tsatsikia!

Vierailija
19/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä paskaa sinä puhut, ehdottomasti matalassa lämmössä fileet että mahdollisimman vähän painohäviötä ja liha ei kuivu.

Pintavärin voi ottaa paistinpannulla ennen uuniin laittoa.

keittiömestari

 

[quote author="Vierailija" time="01.03.2015 klo 12:00"]

File kannattaa paistaa uunissa korkeahkolla lämmöllä niin, että sisälämpötila ei nouse kuin juuri possun suositeltuun lämpötilaan. Mitä hitaampaa ja korkeammalle sen paistaa, sen kuivempi se on, koska file on vähärasvaisin lihanosa.

tuolla ehdotettu pekoniin kääriminen toimii hyvin. File ei tarvitse välttämättä muuta kuin suolaa ja pippuria, mutta itse käytän yleensä kurkumaa, raastan chilin pienimmällä ja hieron tahnaa hyvin ohuesti sen päälle. Sipulia reilusti ja valkosipulinkynsiä. Leikkaan sitruunan ohuiksi siivuiksi ja laitan viimeisenä sen päälle, jolloin sitruuna ruskistu, mutta ne heitän paiston jälkeen pois. Jos tykkää, mm. kapris ja oliivit sopii oikein hyvin fileen kanssa. Omena siivut sopii myös possun kanssa ja omenasiideriä voi lorauttaa sen päälle.

Käytän usein paistolämpönä 225 - 250 astetta, riippuen sipulien ja muiden määrästä sen päällä. Mitä enemmän, sen korkeampi lämpö. Pekoniin käärittynä 200 - 225.

[/quote]

Vierailija
20/22 |
01.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.03.2015 klo 12:15"]

Mitä paskaa sinä puhut, ehdottomasti matalassa lämmössä fileet että mahdollisimman vähän painohäviötä ja liha ei kuivu.

Pintavärin voi ottaa paistinpannulla ennen uuniin laittoa.

keittiömestari

[/quote]

Juuriko siksi parhaat filepihvit paistetaan kuumalla pannulla? Filessä olennaista on, että saavutetaan kauttaaltaan se juuri riittävä lämpö. Mehukkuus vähenee mitä kauemmin file on uunissa, toki sillä saa lihaan mureutta, mutta kun file valitaan juuri siinä tarkoituksessa, että se on murea ja fileen hyvä maku tulee juuri, kun siitä saa mehukkaan ja murean nopealla paistolla.

Voit vaikka kokeilla, painohäviötä syntyy nimenomaan hitaalla paistolla. Ihan perus fysiikkakin kertoo sen. Kun paistetaan kaksi identtistä fileetä toinen korkeassa ja toinen alhaisessa lämmössä, kun molemmissa päästään samaan sisälämpöön, esim. 76 on se joka on ollut kauemmin uunissa menettänyt paljon enemmän painoa. Kun laittaa vielä vihanneksia päälle, se parantaa nopeammin kuumennettavan tilannetta, koska ensisijassa aluksi vihannekset luovuttavat isolla pinta-alalla samalla kostuttaen lihan pintaa. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi seitsemän