Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Montako kuhafilettä/syöjä?

Vierailija
04.12.2014 |

Ja montako niitä keskimäärin menee kiloon?

Lohta kun ostan niin se on se 1-1,2kg filee mikä pitää ostaa ja siitä syömme me 4 päivällisen (äiti, isä ja 2 murkkua)ja jää yleensä vielä murkuille seur pvälle lounaaksikin mutta mitenhän nuo kuhafileet..ovat meinaan aika pirun kalliita, juuri soitin lähiPrismaan ja 35e/kg :/ lohifileestä maksanut 17-21e/kg.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuha on kallista, mutta tosi hyvää! En osaa tarkkaa painoa sanoa, mutta yleensä kuhafileet on aika isoja ja 1 per nenä kyllä riittää. jos tuntuu niukalta, tee alkukeitto tai -salaatti ja sitten tietysti pääruoalle jotain lisäkettä kalalle, joten sen kyllä luulisi riittävän kasvavalle murkullekin.

Vierailija
2/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

2 vois olla sopiva. Ite kun kalastaa ja laittaa fileiksi, niin on halvempaa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilm aika simppeleitä valmistaa, täytettä vaan pintaan ja rullalle ja uunivuokaan n.½h ajaksi? mitä laitatte vuokaan nesteeksi ja minkä verran sitä nestettä tarvitsee? Ostan sitten kai 1-2 filettä/syöjä ja teen jonkin kivan salaatin alkuun ja valkkariperunoita. Jälkkäri aika tuhti eli pannacotta mustikka-tai limesiirapilla.

ap

Vierailija
4/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuha on sen verran hyvää, että varaisin kaksi filettä/syöjä.

Vierailija
5/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mies kalastaa sisävesillä paljon, eli sillä perusteella mun vastaus... Yleensä me laitetaan kuha kevyesti ennakkoon suolattuna ihan vaan pannulla voissa paistamalla. Voihan sitä ohuesti leivittääkin, jos tykkää. Kuha on itsessään aika mieto, joten mitään hurjaa pippuri- tms. maustehuntua ei kannata laittaa. Toki pippuria voi käyttää, mutta hyvin kevyellä kädellä. Hiukan sitruunaa olen laittanut kypsään pintaan välillä, itse kun siitä tykkään. Mutta siis yleensä meillä vaan suola, voi ja pikkuisen jotain pippuria.

 

Uunissa ollaan laitettu joskus pekoniin rullattuna fileet, se on aika jännän makuista. Ohjeita löytyy useampi googlaamalla. Mitään täytteitä en ole kokeillut, sekin voisi olla mielenkiintoista. Millaista ohjetta aiot käyttää?

 

Ja tuosta määrästä. Pannulla paistettuna esim. muusin, salaatin yms. kanssa meille riittää noin file/syöjä (2 aikuista). Täytyy kuitenkin ottaa huomioon fileen koko. Pyyntikelpoisen kuhan alamitta on 37cm (leuan kärjestä suoraksi ojennetun, yhteenpuristetun pyrstöevän kärkeen), siitä kun laskee pään ja pyrstöevän ym. pois mitasta, niin sellaiset laakeaan paistinpannuun sopivat fileet siitä tulee. Kuha voi kuitenkin kasvaa paljon isommaksikin, jolloin file kasvaa myös sekä pituutta, leveyttä että paksuutta. Hyvän kalatiskin hoitajan pitäisi sinua osata neuvoa, itse varaisin ehkä puolitoista - kaksi filettä syöjää kohti. Tosin fileet pitäisi nähdä ensin, tosi isosta kuhasta riittää reilu puolikin filettä per syöjä. Ainakin itse tykkään kuhasta myös kylmänä tai uudelleen mikrossa lämmitettynä, eli ei se hukkaan mene.

Vierailija
6/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos 6 sinullekin kattavasta viestistä:)

En vielä varmaksi tiedä täytettä, tuorejuustojuttu vois olla kiva, mutta ohuelti ettei kalan oma maku huku siihen. Tai kermainen pinaattimuhennos...jotakin kuitenkin. Osaatko muuten sanoa paljonko se 1 kuhafile about painaa? 100g vai peräti 200?

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 syöjää kohti ja lisukkeet päälle. Silloin on sopiva annos mutta jos ahtaa haluaa niin on liian vähän todennäköisesti.

Vierailija
8/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu kuhan koosta montako filettä.

Saman verran sitä uppoaa kuin lohtakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En pilaisi kuhafilettä millään uuniliemillä ja mausteilla, paista pannussa.

Vierailija
10/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun annos on 1 file ja 1 näkkileivänpala. Miten sen enempää voi jaksaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.12.2014 klo 12:12"]

Ja montako niitä keskimäärin menee kiloon?

Lohta kun ostan niin se on se 1-1,2kg filee mikä pitää ostaa ja siitä syömme me 4 päivällisen (äiti, isä ja 2 murkkua)ja jää yleensä vielä murkuille seur pvälle lounaaksikin mutta mitenhän nuo kuhafileet..ovat meinaan aika pirun kalliita, juuri soitin lähiPrismaan ja 35e/kg :/ lohifileestä maksanut 17-21e/kg.

[/quote]

Onpas tyyristä lohta. Just ostin lidlistä vitosen kilo, oli toki tarjouksessa, mutta normaalistikin Lidlissä pyörii siellä kympin huitteilla kilohinta. Onhan toki kalatiskissä hinnat kalliimpia, mutta ei se Prisman kalatiskikään mikään tuoreuden tae ole.

Kuha kyllä pirun hyvää ihan vaan voissa paistettuna ja muutenkin, mutta kun on niin pirun kallis kala. Fileiden määrähän tietty riippuu niiden koosta. Kuhafileitähän on hyvin monen kokoisia myynnissä, mutta jos vähän pienempiä, niin sanoisin, että kaks per aikuinen ja yks per tyttömurkku ja kaks per poikamurkku.

Vierailija
12/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.12.2014 klo 13:30"]

Kiitos 6 sinullekin kattavasta viestistä:)

En vielä varmaksi tiedä täytettä, tuorejuustojuttu vois olla kiva, mutta ohuelti ettei kalan oma maku huku siihen. Tai kermainen pinaattimuhennos...jotakin kuitenkin. Osaatko muuten sanoa paljonko se 1 kuhafile about painaa? 100g vai peräti 200?

ap

[/quote]

Minä varaan 1 file syöjää kohti. Suolaa file ja paista nahaton filee pannulla voissa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon valkoviiniä. (tai sitten vaan paistat nahan kanssa) Tarjoa esim. kukkakaalipyreen tai fenkoli-sipuli paistoksen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuhaa on niin monenkokoista. Lasken yleensä semmosen 150-200 g kuhaa/ syöjä. 

Komppaan kutosta, mausta hellästi. Tuo pinaattisysteemi vaikuttaa hyvältä. Nesteeksi uunipannulle valkoviiniä tai sitruunamehua + vettä tai kalalientä kuutiosta. 

Tällaiset kuhapaketit on kanssa hyviä:

Sekoita voista (tai vast), dijonsinapista, silputusta persiljasta, sitruunamehusta, suolasta ja pippurista tökötti. Voit laittaa siihen myös vähän sipulisilppua, mieluiten shalottia. Laita kahden kuhafileepuolikkaan väliin, kääräise napakasti folioon, pistä uuniin, 200C ja 20, 25 min. Käännä paketit vartin päästä. Siis yksi paketti/ syöjä. Täyte sulaa ihanaksi kastikkeeksi, eikä tiskiä tule.

Tuo miettimäsi 30 min. on mun mielestä aika pitkä aika, kala voi kuivua. Se on niin herkkä otus. 

 

Vierailija
14/14 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No, kuhafileet voivat olla kovin eri kokoisia. Isosta riittää kahdelle, pienemmän syö yksin.

Hyvä resepti on laittaa pintaan suolaa, pippuria ja pyöritellä fileet vehnäjauhossa. Pannuun reilusti voita ja sitten paistetaan. Loppuvaiheessa päälle hulautetaan puolikkaan sitruunan menu per pari filettä. Lautaselle ja tilliä vähän päälle.