Tuunausapua kiitos! Lasagnen kosteus?
Teen ensimmäistä kertaa lasagnea, johon laitoin 500 g paistettua jauhelihaa, lasagnelevyjä, purkilliset +- 500 g Dolmion vaaleaakastiketta ja tomaattikastiketta, jotka on siis tarkoitettu lasagneen ja valmiiksi maustettuja. Näyttää vuoassa ennen uuniin laittamista aika kuivalta, kuivemmalta kuin makaroonilaatikko, jota olen tehnyt. Päälle vielä juustoa.
Purkin ohjeista poiketen lisäänkö jotain nestettä? Mitä? Entä lisäänkö vielä mausteita? Kiitos pikaisesta avusta! Laitoin uunin jo lämpiämään. Paistanko miedommassa ja pidempään?
Kommentit (9)
Laita vaikka 2dl ruokakermaa niin tulee ainakin kosteammaksi. En oo noita purkkisysteemiä koskaan käyttäny vaan tehnyt tomaattikastikkeen ja valkoisen kastikkeen itse mutta niitä on kyllä ollut aina aika paljon, maitoa valkokastikkeeseen mennyt melkein litra...
Tuo on vähän makuasia. Itse taas tykkään kuivemmasta lasagnesta, ja laitan vuoalliseen vain 400 g tomaattimurskaa ja juustokastikkeeseen 5 dl maitoa. Mutta kermallahan tuosta saat mehukkaamman. :)
"Vesi, auringonkukkaöljy, muunnettu maissitärkkelys, voiöljyjauhe (voiöljy, glukoosisiirappi, laktoosi, maitoproteiini), sokeri, rasvajauhe (palmurasva, laktoosi, maitoproteiini), kasvisliemi (mm. selleri, maito), suola, happamuudensäätöaine (maitohappo), stabilointiaine (ksantaanikumi), maitoproteiini, rosmariiniuute. "
Apua mitä tavaraa tuo Dolmio-valkokastike on. :o Valko/juustokastikkeen tekeminen on tosi simppeli juttu itsekin, tomaattikastikkeessa voi oikaista ostamalla valmista (ne ovat usein ihan vain tomaattia, suolaa, mausteita, sokeria).
Sori jeesustelu.
Kun teen lasagnea, laitan 400 g jauhelihaa + 2 purkkia tomaattimurskaa. Valkokastikkeeseen n 8 dl maitoa. Tästä tulee todella hyvä ja mehukas, ei kuitenkaan yhtään vetinen. Kastikkeiden tekeminen ei todellakaan ole vaivalloista, kannattaa joskus kokeilla! On nimittäin megahyvää :)
On kamalaa sotkua. Anoppi osti lasagneaineksia aikoja sitten, jotenn käytän pois ennenkuin menevät vanhaksi.
Lisäsin ruokakermaa 1 dl, kun enempää ei ollut. Löytyisi maustamatonta tuorejuustoakin. Olen joskus laittanut sitä makaroonilaatikkoon. Yleensä kyllä makaroonilaatikko on hyvää ihan sellaisenaankin, kunhan tekee itse alusta loppuun asti.
ap
Myllyn parhaan ohjeella olen tehnyt ja siihen tulee litran maidosta juustokastike ja tomaattikastikkeessa 500g tomaattimurskaa ja 400g jauhelihaa, on ainakin mehukas, ei yhtään kuiva. En tiedä kuinka paljon noissa purkeissa on. Olen kyllä niitä nähnyt...valkoinen purkki näyttää ainakin aika pieneltä, jos vertaa siihen määrän mitä itse teen.
[quote author="Vierailija" time="30.10.2014 klo 13:13"]Myllyn parhaan ohjeella olen tehnyt ja siihen tulee litran maidosta juustokastike ja tomaattikastikkeessa 500g tomaattimurskaa ja 400g jauhelihaa, on ainakin mehukas, ei yhtään kuiva. En tiedä kuinka paljon noissa purkeissa on. Olen kyllä niitä nähnyt...valkoinen purkki näyttää ainakin aika pieneltä, jos vertaa siihen määrän mitä itse teen.
[/quote]
Mä laitan tomaattia tuplasti ton, eli 1 kg. Tosin yleensä teen hieman isomman annoksen kuin ohjeessa. Tomaattia ei lasagnessa voi olla liikaa.
Niissä kastikepurkeissa on kokkausohjeet. Niitä kannattaa ainakin ekalla kerralla noudattaa, onhan ne omassa koe-keittiössään kokeilleet mikä on paras kastikkeen, lihan ja pastan suhde..