Lue keskustelun säännöt.
Untuvikko omena-asioissa
06.08.2014 |
Asutaan siis ensimmäistä vuotta ok-talossa ja nyt mietityttää pihan omenapuut, mistä tietää koska omenat ovat kypsiä?
Puut on ääriään täynnä omenoita, oksat nuokkuu. Lisäksi noita omenoita on pudonnut maahan jo aika lailla.
Vinkkejä myös kaipaan omenoiden poimintaan ja säilytykseen. Miten poimia omput oikeaoppisesti ja missä niitä voi säilytellä, ei kai ämpäreissä?
Suurkiitos asiantuntijoille :)
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kypsyyden tietää väristä, koosta ja mausta. Omenat poimitaan kypsinä mahdollisimman hellävaraisesti ja kolhimatta joko käsin tai pussipoimurilla. Kesäomenat syödään heti, syysomenia voi säilyttää pari viikkoa viileäkaapissa esim pahvilaatikossa tms, talviomenat varastoidaan kellariin sanomalehtipaperiin käärittynä ja syödään tammikuun alkuun mennessä. Tai sit niistä voi keittää hilloa tai sosetta ja pakastaa sen.