Muille pannaria, mitä pojalle (vehnätön, maidoton)
Kun ennen näitä rajoitteita tykkäsi pannarista niin kovin. Mutta en halua että koko perhe elää aina samoilla ehdoilla ja haluaisin samantasoista, kun on kermaa jäämässä vanhaksi ja toinen lapsi haluaisi pannaria. Mistä jauhoista tulisi vaikka hyviä lettuja, niin voisi paistaa samalla kun pannari paistuu? Meillä on riisi- ja perunajauhoa juuri nyt, mutta pieni Siwa 300 metrin päässä on auki 22 saakka, joten sieltä voin hakea lisääkin aineita, jos valikoimissa on.
Kommentit (16)
Ohrajauhot toimii myös samoin kaura. Voiko syödä gluteiinittomia? Gltjauhoillakin tulee hyviä.
Ei oikein tykännyt gluteenittomasta banaanikakustakaan, joten en oikein tiedä, mutta voisin kokeilla, jos maistuisi paremmin. Söi sitä kyllä, mutta ei pitänyt mitenkään herkkuna. Aamuksi siis teen. On kyllä banaaneja, mutta on aika tuoreita, vähän vihreitä vielä.
Ohrajauhoja saa varmaan Siwasta, mutta en ole varma käykö ne. Vain vehnä on testattu ja nyt muita viljoja kokeillaan vuorotellen. Kyseessä siis on teini, mikä unohtui mainita, eli ei lapsi. Hänelle palasi lapsuuden allergiat uudelleen.
Kyllä riisi-ja perunajauhoistakin saa pannarin, enemmän kannatta laittaa riisijauohoa. Leivinjauhe tekee kuohkean rakenteen. Jos sinulla sattuu olemaan psyllium-kuorijauhetta eli Fiberhuskia tai ksantaania, niitä kannattaa laittaa jauhojen sekaan antamaan sitkoa,. Ksantaania hyvin vähän, fib.huskia noin 1tl. Kanamunia vaan reilusti niin pysyy koossa. Toivottavasti onnistuu!
On psyllymia, kiitos kutonen. Käykö vesi nesteeksi, jos laittaa tuota keijua vaikka sulatettuna sekaan? Muffinsit eivät mielestäni tulleet kuohkeita kun korvasin maidon suoraan vedellä.
Käykö pojalle kaura- tai soijamaito? Kannattaa kokeilla!
[quote author="Vierailija" time="05.08.2014 klo 21:05"]
Ohrajauhot toimii myös samoin kaura. Voiko syödä gluteiinittomia? Gltjauhoillakin tulee hyviä.
[/quote]AAAArgh.... GLUTEIINITON????
gluteiinittomissa on usein vehnätärkkelystä eli ei ehkä käy. Minä olen käyttänyt noihin kauramaitoa (jos se siis käy) ja riisi- ja tattarijauhoja. Tattaria ei kannata laittaa paljoa, koska on vahvemman makuista, mutta letun/ pannarin rakenne on musta kivempi kuin pelkällä riisijauholla.
Tässä kutonen. Kookosmaitoon tehty pannari superherkkua. Toki kaura- ja soijamaitokin ovat ok. Vesi ei anna makua mutta sulatettu rasva saattaa pelastaa. Jos kardemummasta tykkää, sekin antaa kivaa makua pikkasen laitettuna.
[quote author="Vierailija" time="05.08.2014 klo 21:18"][quote author="Vierailija" time="05.08.2014 klo 21:05"]
Ohrajauhot toimii myös samoin kaura. Voiko syödä gluteiinittomia? Gltjauhoillakin tulee hyviä.
[/quote]AAAArgh.... GLUTEIINITON????
[/quote]
Ok? Sori jos loukkasin? Ei ollut tarkoitus...
Riisi ja perunajauhoja toisiaan voi sekoittaa. Ja niissä gluteenittomissa jauhoissa on myös täysin vehnättömiä sekoituksia. Ne saattaavat olla joskus helpompia( tai minusta ovat, tosin teen joskus itsekin sekoituksia)Mutta tosiaan ne gluteenittomien jauhojen/muiden tuotteiden sisällöt kannattaa lukea tarkkaan. Joskus voi niiissä oöla myös maitoa.
Ja maidon voi korvata vaikka kaura, riisi, soija tai mantelimaidolla. Tulee parempaa kuni jos korvaa vedellä.
Mutta kokemukseni mukaan ilman maitoa ja vehnää onnnistuvat monet jutut:)
[quote author="Vierailija" time="05.08.2014 klo 21:33"][quote author="Vierailija" time="05.08.2014 klo 21:18"][quote author="Vierailija" time="05.08.2014 klo 21:05"]
Ohrajauhot toimii myös samoin kaura. Voiko syödä gluteiinittomia? Gltjauhoillakin tulee hyviä.
[/quote]AAAArgh.... GLUTEIINITON????
[/quote]
Ok? Sori jos loukkasin? Ei ollut tarkoitus...
[/quote]
...ja kyllä, tiedän että oikea muoto on gluteeniton. Ennakoiva ja arvaava tekstinsyöttö...
Omenahyve? Teen joskus mikrossakin makeannälkään. Omenalohkot uunivuokaan, kanelia päälle. Voisulasta, sokerista ja kaurahiutaleista sörsseli päälle ja uuniin. Meillä häviää hetkessä ainakin jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Maidottomat leivonnaiset onnistuvat siinä missä muutkin, leivontamargariineista sunnuntain hopeinen paketti tai sit keiju käy rasvaksi. Leivonnaisiin saa voin tuntua kun laittaa vähän suolaa, noidsa margariineissa sitö on huomattavadti vähennän nimittäin. Maidon voi korvata vedellä, muffuneihin tm. Voi laittaa jotain mehua esim. Omenamehua ja toskapiirakkaan appelsiinimehua jne.
Omenakaan ei sovi. Kiitos neuvoista, tunnen kyllä nuo jauhot sinällään ja poika on itsekin tarkka, ettei ole vehnätärkkelystä, mutta kiitos silti, ehkä joku muu saa apua.
Itse kokeilen nyt tuota riisi- ja perunajauhosekoitusta psylliymin kera ja laistan sekaan hiukan sulatettua keijua sekä nesteeksi vichyä ja paistan letuiksi, samalla kun muille paistuu pannari uunissa. Kiitos kaikille.
Banaanilettuja? Tarvitsee vain banaania ja kananmunia, joita aika monesta kodista löytyy varmasti muutenkin.