Mielikuvitus loppui! Reseptejä laihduttajalle.
Moikka!
Olen 21-vuotias naisen alku, joka on onnistunut karistamaan jo mukavasti kiloja kesän aikana. Ruokavalioni on paleo-tyyppinen. Pyrin välttämään seuraavia ruoka-aineita:
-Viljatuotteet
-Palkokasvit
-Naudan- ja sianliha
-Maitotuotteet (juustoja syön pieniä määriä)
-Sokeri ja makeutusaineet
-Einekset
Lähemmäs kymmenen viikkoa on tullut tätä noudatettua ja alkaa kaikki tulemaan korvista ulos. Ongelmana ei ole, ettenkö pitäisi ruoka-aineista vaan olen lähinnä puputtanut kana/lohi -salaattia tai kananmunaa eri muodossa koko dieetin ajan aivan täysin mielikuvituksen puutteen vuoksi.
Pelastakaa minut tylsyydeltä ja jakakaa reseptejä, jotka sopisivat ruokavaliolleni, kiitos jo etukäteen! :-)
Kommentit (23)
Kasviksia vuokaan ja jauhelihakastike päälle, uuniin puoleksi tunniksi
Kiitos vinkeistä! Jauhelihakastike ei kyllä sovi tähän, sillä en syö punaista lihaa enkä käytä maito- enkä viljatuotteita, jotka voisivat toimia kastikkeen pohjana :-) T. Ap
[quote author="Vierailija" time="05.08.2014 klo 11:13"]
Kiitos vinkeistä! Jauhelihakastike ei kyllä sovi tähän, sillä en syö punaista lihaa enkä käytä maito- enkä viljatuotteita, jotka voisivat toimia kastikkeen pohjana :-) T. Ap
[/quote]
On myös broilerin jauhelihaa, eikä kastikkeeseen tarvita maitoa eikä viljoja.
Syötkö sisäelimiä? Entä voitko käyttää luita? Luista saa keitettyä ravitsevaa luulientä.
Kalojen perkeistäkin saa hyvää lientä.
Täytetyt paprikat/herkkusienet/kesäkurpista. Täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä vaan, itse olen tehnyt täytteen yleensä täysjyväriisistä ja jauhelihasta/soijaroiheesta ja muista kasviksista, pieni määrä esim. koskenlaskijaa mausteeksi. Juustokuorrutus on hyvä, mutta siihen riittää tosi pieni määrä juustoa :)
Tomaattipohjainen jauheliha/lihapullakastike, voit tehdä soijasta kasvisversion.
Kasvispihvit, linssikeitto, kasvisgratiinit, erilaiset keitot
Broilerin sekä kalkkunanjauhelihaa tulee käytettyä. Kastikkeet ovat haastavia, olenkin vain jättänyt ne pois, sillä en ole saanut maistuvia versioita. Luut ja kalan/äyriäisten perkeet ja kuoret olisivat varmasti hyviä, täytyy kokeilla. Ennen ruokavaliomuutosta tuli tehtyä kastikkeita perinteistä ruokakermasta, jauhoista suurustamalla tai paseeratusta tomaatista. Sisäelimiä saan syödä, mutten ole koskaan valmistanut muita sisäelimiä kuin maksaa.
Ja edellisen kommentin lähettäjän siis ap :-)
Kiitos vinkeistä, valitettavasti soija ei kuulu ruokavaliooni, sillä se on palkokasvi. Noudattaako täällä kukaan muu paleota? Olisi kiva kuulla, mitä syötte päivän aikana ja kuinka herkuttelette.
[quote author="Vierailija" time="05.08.2014 klo 11:30"]
Broilerin sekä kalkkunanjauhelihaa tulee käytettyä. Kastikkeet ovat haastavia, olenkin vain jättänyt ne pois, sillä en ole saanut maistuvia versioita. Luut ja kalan/äyriäisten perkeet ja kuoret olisivat varmasti hyviä, täytyy kokeilla. Ennen ruokavaliomuutosta tuli tehtyä kastikkeita perinteistä ruokakermasta, jauhoista suurustamalla tai paseeratusta tomaatista. Sisäelimiä saan syödä, mutten ole koskaan valmistanut muita sisäelimiä kuin maksaa.
[/quote]
Kokeile kieltä, se on hyvää. Ei se nyt sisäelin ole enkä tiedä voitko syödä.
Luin alkup. viestisi huolimattomasti läpi ja kirjoitin piiitkän vastauksen resepteineen. Onneksi luin uudestaan, että mihin olin vastaamassa. :D
Aika ikävälle ruokavaliolle olet itsesi pistänyt, ilmankos kyllästyttää. Et voi syödä vuodenaikojen mukaan, et hyödyntää lähiruokaa. Mistä saat maku-iloja, erilaisia suutuntumia, ruokanautintoja. Eihän sitä ilman niitä jaksa, oli laihduttaja tai ei.
Miksi pitää olla "paleodieetti"? Oliko esi-isillämme todella paleoliittisena aikana varaa valikoida ja nirsoilla? Elivätkö he samoissa ilmasto-olosuhteissa kuin me? Miten ajattelit selvitä talven pimeät ja kylmät ilman kaikkia niitä ruoka-aineita, jotka avauksessasi luettelet? Mikset vain syö tavallista ruokaa - esim nyt kaikkia ihania vihanneksia, marjoja, sieniä, ihanaa suomalaista leipää, hapanmaitotuotteita (viili + mustikat ja vadelmat!). Olisiko vain tylsää syödä monipuolisesti mutta vähemmän kuin kuluttaa?
Mielestäni voin mainiosti syödä vuodenaikojen mukaan. Kesäisin marjoja ja tuoreita kotimaisia vihanneksia, syksyisin omia omenoita, sieniä ja juureksia, talvisin sitrushedelmiä jne. Olen kokenut tämän ruokavalion itselleni erittäin mainioksi, en ole nimittäin enää kärsinyt jatkuvista vatsavaivoista ja väsymyksen tunteesta. Nautin mauista suuresti. Sortuessani esimerkiksi karkkeihin tai leipään, olen vain pettynyt makuun. Leipä on kamalan suolaista ja karkit maistuvat keinotekoisilta. Tuntuu kuin makuaistini olisi herännyt uudelleen henkiin. Kaipaan vain vinkkejä niin kuin kuka tahansa, itse vaan satun olevaan jumittavaa tyyppiä, että syön samaa ruokaa, kunnes kyllästyn. Tai kuuntelen samaa biisiä niin kauan, etten halua kuulla sitä enää vuosiin :-D
Ja edellisenä kommentoijana siis taas ap...
Me tyttären kanssa syötiin äsken kotimaisista kukka- ja parsakaaleista tehtyä sosekeittoa raejuuston kera. Aivan ihanaa ja kevyttä.
Kesäkurpitsarullat
Leikkaa juustohoylällä ohuita levyjä kesäkurpitsasta ja laita päälle mieleistä täytettä (kanaa, kalaa, kananmunaa tai mts) Kääri rullalle ja laita rullat vuokaan. Vähän juustoraastetta päälle ja kuorrutus uunissa.
Rullia voi tehdä myös munakoisosta, kaalista, silakkafileistä
Oi kuulostipa herkulliselta ja näppärältä molemmat edeltävät reseptit, pitää laittaa korvan taakse! :-)
Käy karppaus.info reseptiosassa. Sieltä löytyy paljon reseptejä. Kaikki ei tietenkään sovi sulle, mutta voit saada vinkkejä kun oma mielikuvitus loppuu.
Miksei naudanlihaa? Se on ollut sallittu kaikissa tähän asti näkemissäni paleoruokavalioissa. Possu ei, enkä ole saanut selvitettyä itselleni, miksei.
Olen eettisistä syistä pyrkinyt vähentämään yleisesti ottaen lihansyöntiä jo pidemmän aikaa. Olen aloittanut sen punaisesta lihasta, sillä sen on todettu aiheuttavan tulehduksia suolistoon. Epäilen, että vatsakipuni ovat johtuneet pitkälti siitä, koska laktoosi- ja vilja-allergia -testeissä ei löytynyt mitään, joka viittaisi allergiaan. Ne vain aiheuttavat yleisesti ottaen pöhöttyneen ja turvoneen olon. Perinteiseen paleoonhan siis kuulu tietenkin punainen liha. -AP
kasviskeitto, munakkaat eri lisillä, kaalikääryleet, kaalipata, uuni-ja grillatut kasvikset/vihannekset, ruokaisa vihreä smoothie, bataattisalaatti, täytetty salaatinlehti, täytetty paprika..