Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten saatte pestyä munat niin, ettei ne mene rikki!?

Vierailija
03.08.2014 |

Mä pesen yleensä saippualla ja harjalla, mut joka kerta menee vähintäänki yks per kenno... Mä pelkään niin salmonellaa ja muita tauteja! Riittääkö fairy ja lämmin vesi? Haluan vinkkejä ja apua, millai te puhdistatte munat, vai oonko mä ainut "hysteerikko"?

Kommentit (42)

Vierailija
1/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En edes huuhtase. Lasken kuumaan veteen ja annan kiehua :P

Vierailija
2/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä aloitan alhaalta varovasti, saippuoin munani huolellisesti ja sitten huuhtelen ne suihkun alla kunnolla. Ei kukaan pidä pallihiestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Ruoan kuumentaminen kuplivan ja höyryävän kuumaksi riittää tuhoamaan salmonellabakteerit."
Ts. vaikka siinä kananmunan pinnassa olisikin salmonellaa (harvinaista), munan keittäminen tappaa salmonellabakteerit.

Vierailija
4/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap on sekasin

Vierailija
5/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos nyt bakteerikammoisiksi heittäydytään niin melkein pitäisin suurempana riskinä sitä, että niitä "likaisia" kananmunia sormeilee tarpeettomasti kuin että lumpsauttaa ne vain nopeasti veteen ja keittää.

Vierailija
6/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalle Kustaa Korkki/ muniansa sorkki/ munat meni rikki/ Kalle Kustaa itki/ äiti osti uudet/ ne oli liian suuret/ isä antoi omat/ ne on ihan somat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä tarkoitusta varten kananmuna pitää pestä??

Vierailija
8/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helpompi keittää ne eka kovaksi,sitten pestä pesukoneessa muun pyykin seassa.Tekee hyvää untuvatyynyille,kun ne munat möyhii niitä samalla.Siks pesukoneissa on se sulka kuva.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

AAAAHHHH *huutonaurua*

siis kuka pesee KANANmunia ennen käyttöä??? Eks sä kuori niitä ennen käyttöä?? Vai oliko tämä Porvoosta?

Vierailija
10/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="03.08.2014 klo 15:40"]Mitä tarkoitusta varten kananmuna pitää pestä??

[/quote]

Mä pesen aina ennen suuhun panoa... Nam, mukavampi saaha se valkonen puhtaasta sit!!! Sanoinhan myös jo, että pelkään tauteja... T. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voin kyllä todeta ettei ole koskaan tullut edes mieleen pestä kananmunia ennen keittoa. Joskus olen huuhdellut noita hetken lämpimän veden alla ennen kiehuvaan veteen laittoa, koska kuori tuntuu halkeavan hiukan harvemmin esilämmitettynä kuin suoraan jääkaapista otettuna.

Vierailija
12/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap hassuttelee, mutta vakavasti puhuen, kädet kantsii pestä kananmunien käsittelyn jälkeen. Munathan tulee kanan pyllystä, ja ne pakataan munatehtaalla (=kanalassa) suoraan kennoihin. Niitä ei puhdisteta missään välissä, koska niiden kasteleminen päin vastoin saisi bakteerit siirtymään munan sisään, mikä ei ole tarkoituksenmukaista tietenkään. Munan rakennehan on huokoinen, ja se säilyy parhaiten kun se pidetään kuivana.

Mutta tosiaan, pese kädet kananmunien käsittelyn jälkeen, niin bakteerit ei siirry silmiin, lapseen, kaukosäätimeen ja puhelimeen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei ole tullut pestyä, vaikka kyllä vähän ällöttääkin kun ne kuoret ovat joskus melkoisen paskakokkareisia, ja sitä kakkutaikinaakin kun tulee raakana maisteltua.

Pääsiäisenä pesin ja liottelin pelkkiä kuoria maalattaviksi, eikä rikkoontuneet kyllä yksikään, joten epäilen kyllä ap:ta provoksi.

Mutta jos jotain majoneesia rupeaisin tekemään saattaisin etikalla vähän pyyhkiä ehkä. Mutta mä olenkin sairaalloisen bakteerikammoinen, mutta minkäs teet.

Vierailija
14/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="03.08.2014 klo 15:45"]AAAAHHHH *huutonaurua*

siis kuka pesee KANANmunia ennen käyttöä??? Eks sä kuori niitä ennen käyttöä?? Vai oliko tämä Porvoosta?

[/quote]

Niin, muna kun muna, puhtaana parempi!!! T. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="03.08.2014 klo 15:45"]AAAAHHHH *huutonaurua*

siis kuka pesee KANANmunia ennen käyttöä??? Eks sä kuori niitä ennen käyttöä?? Vai oliko tämä Porvoosta?

[/quote]

Niin, muna kun muna, puhtaana parempi!!! T. ap

Vierailija
16/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

pitäähän ne pestä, jos aikoo paistaa!! kun rikkoo kuoren, osuu munaa kuoriinkin.

Vierailija
17/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

oikeasti suomessa on häviävän pieni todennäköisyys saada salmonella kananmunista. eri juttu sit, jos haet kananmunat virosta

Vierailija
18/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap:lle kans sopisi varmaan ne valmiiksi keitetyt maalatut munat.

Vierailija
19/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syötkö sä ne kuoret vai?

Vierailija
20/42 |
03.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi saatana, miten joku voi käyttää ruuanlaitossa paskaisia munia. Mieluummin kokkaan ilman, puhtaista aineista.