Miten saatte pestyä munat niin, ettei ne mene rikki!?
Mä pesen yleensä saippualla ja harjalla, mut joka kerta menee vähintäänki yks per kenno... Mä pelkään niin salmonellaa ja muita tauteja! Riittääkö fairy ja lämmin vesi? Haluan vinkkejä ja apua, millai te puhdistatte munat, vai oonko mä ainut "hysteerikko"?
Kommentit (42)
Yleensä aloitan alhaalta varovasti, saippuoin munani huolellisesti ja sitten huuhtelen ne suihkun alla kunnolla. Ei kukaan pidä pallihiestä.
"Ruoan kuumentaminen kuplivan ja höyryävän kuumaksi riittää tuhoamaan salmonellabakteerit."
Ts. vaikka siinä kananmunan pinnassa olisikin salmonellaa (harvinaista), munan keittäminen tappaa salmonellabakteerit.
Jos nyt bakteerikammoisiksi heittäydytään niin melkein pitäisin suurempana riskinä sitä, että niitä "likaisia" kananmunia sormeilee tarpeettomasti kuin että lumpsauttaa ne vain nopeasti veteen ja keittää.
Kalle Kustaa Korkki/ muniansa sorkki/ munat meni rikki/ Kalle Kustaa itki/ äiti osti uudet/ ne oli liian suuret/ isä antoi omat/ ne on ihan somat.
Mitä tarkoitusta varten kananmuna pitää pestä??
Helpompi keittää ne eka kovaksi,sitten pestä pesukoneessa muun pyykin seassa.Tekee hyvää untuvatyynyille,kun ne munat möyhii niitä samalla.Siks pesukoneissa on se sulka kuva.
AAAAHHHH *huutonaurua*
siis kuka pesee KANANmunia ennen käyttöä??? Eks sä kuori niitä ennen käyttöä?? Vai oliko tämä Porvoosta?
[quote author="Vierailija" time="03.08.2014 klo 15:40"]Mitä tarkoitusta varten kananmuna pitää pestä??
[/quote]
Mä pesen aina ennen suuhun panoa... Nam, mukavampi saaha se valkonen puhtaasta sit!!! Sanoinhan myös jo, että pelkään tauteja... T. ap
Voin kyllä todeta ettei ole koskaan tullut edes mieleen pestä kananmunia ennen keittoa. Joskus olen huuhdellut noita hetken lämpimän veden alla ennen kiehuvaan veteen laittoa, koska kuori tuntuu halkeavan hiukan harvemmin esilämmitettynä kuin suoraan jääkaapista otettuna.
ap hassuttelee, mutta vakavasti puhuen, kädet kantsii pestä kananmunien käsittelyn jälkeen. Munathan tulee kanan pyllystä, ja ne pakataan munatehtaalla (=kanalassa) suoraan kennoihin. Niitä ei puhdisteta missään välissä, koska niiden kasteleminen päin vastoin saisi bakteerit siirtymään munan sisään, mikä ei ole tarkoituksenmukaista tietenkään. Munan rakennehan on huokoinen, ja se säilyy parhaiten kun se pidetään kuivana.
Mutta tosiaan, pese kädet kananmunien käsittelyn jälkeen, niin bakteerit ei siirry silmiin, lapseen, kaukosäätimeen ja puhelimeen.
No ei ole tullut pestyä, vaikka kyllä vähän ällöttääkin kun ne kuoret ovat joskus melkoisen paskakokkareisia, ja sitä kakkutaikinaakin kun tulee raakana maisteltua.
Pääsiäisenä pesin ja liottelin pelkkiä kuoria maalattaviksi, eikä rikkoontuneet kyllä yksikään, joten epäilen kyllä ap:ta provoksi.
Mutta jos jotain majoneesia rupeaisin tekemään saattaisin etikalla vähän pyyhkiä ehkä. Mutta mä olenkin sairaalloisen bakteerikammoinen, mutta minkäs teet.
[quote author="Vierailija" time="03.08.2014 klo 15:45"]AAAAHHHH *huutonaurua*
siis kuka pesee KANANmunia ennen käyttöä??? Eks sä kuori niitä ennen käyttöä?? Vai oliko tämä Porvoosta?
[/quote]
Niin, muna kun muna, puhtaana parempi!!! T. ap
[quote author="Vierailija" time="03.08.2014 klo 15:45"]AAAAHHHH *huutonaurua*
siis kuka pesee KANANmunia ennen käyttöä??? Eks sä kuori niitä ennen käyttöä?? Vai oliko tämä Porvoosta?
[/quote]
Niin, muna kun muna, puhtaana parempi!!! T. ap
pitäähän ne pestä, jos aikoo paistaa!! kun rikkoo kuoren, osuu munaa kuoriinkin.
oikeasti suomessa on häviävän pieni todennäköisyys saada salmonella kananmunista. eri juttu sit, jos haet kananmunat virosta
Ap:lle kans sopisi varmaan ne valmiiksi keitetyt maalatut munat.
Hyi saatana, miten joku voi käyttää ruuanlaitossa paskaisia munia. Mieluummin kokkaan ilman, puhtaista aineista.
En edes huuhtase. Lasken kuumaan veteen ja annan kiehua :P