Tekis mieli tehdä jotain ruokaa kaaleista
Kahta eri lajiketta, molemmat tollasii kovia, en paremmin tunne. Keitot ja laatikot niin nähty. Vinkkejä? Hirvenlihaa olis kans.
Kommentit (15)
Mä kypsennän kaalin riisin kanssa suikaleina, lisään jotain lihaa ja maustan sweetchili-kastikkeella, suolalla ja siirapulla. Lapsille tarjoan sen kiinalaisena kaalipatana. Maistuu joka kerta :-) On kuulemma ihan kuin chop suita.
Meinaat siis tehdä ruokaa valkolaisesta. Jos sitä soppaa syöt saat syytteen kannibalismista. Kaalehan on valkoinen mies, kaali taas on jonkinlainen ruuan raaka-aine ja taipuu kaalista
[quote author="Vierailija" time="23.06.2014 klo 15:14"]
Mä kypsennän kaalin riisin kanssa suikaleina, lisään jotain lihaa ja maustan sweetchili-kastikkeella, suolalla ja siirapulla. Lapsille tarjoan sen kiinalaisena kaalipatana. Maistuu joka kerta :-) On kuulemma ihan kuin chop suita.
[/quote]
Eli keität ja valutat noi yhdessä kuten riisin yksinäänkin? Paistatko? Kiitti!
[quote author="Vierailija" time="23.06.2014 klo 15:16"]
Meinaat siis tehdä ruokaa valkolaisesta. Jos sitä soppaa syöt saat syytteen kannibalismista. Kaalehan on valkoinen mies, kaali taas on jonkinlainen ruuan raaka-aine ja taipuu kaalista
[/quote]
Kyllä muakin nauratti nyt ku luin. :) Mutta ku mulla nimenomaan on KAHTA kaaLIA. Eli mitä ruokaa tekis eri kaaleista? :D Höhh. :) En harrasta kannibalismia ja en ole kyllästynyt kaalelaatikoihin ja soppiin! ap
Reseptini on periaatteessa kaalipadan, mutta mausteilla siitä saa ihan erilaisen ja lapsille maistuvan. Ihan perusreseptissä pistän kattilaan vettä ja lihaliemikuution, jossa keitän riisiä. Kaalisuikaleet päälle (jos on kesäkaalia, kypsyy tosi nopeasti), samaten paistettu ja maustettu jauheliha. Keittele kokoon, yleensä ei ole tarvinnut lisätä vettä. Mausteet viimeiseksi, ihan reilusti kannattaa maustaa hapanimeläksi. Parasta chilikastiketta on ehdottomasti laitilalaisen JusThain valmistama. Sitä saa Turusta myös. Toki muutkin kastikkeet varmasti käyvät.
[quote author="Vierailija" time="23.06.2014 klo 15:06"]
Kahta eri lajiketta, molemmat tollasii kovia, en paremmin tunne. Keitot ja laatikot niin nähty. Vinkkejä? Hirvenlihaa olis kans.
[/quote]
keksi joku oma hirvenliha, riisi kaali paistos.
keität riisit valmiiksi.
suikaloi kaali pieniksi paloiksi, muuten se maistuu aina aivan liian kaalille. silputtuna menee muun ruoan joukossa.
tee joku aromikas kastike, esim silputtua sipulia, valkosipulia, ja sulata siihen vaikka aura tai pippurijuustoa, sekä kermaa tai kookosmaitoa, ... toimii pataa kostuttavana kastikkeena. muista lihaliemikuutio aromiksi, tomaatti sopii lisäksi. ja mausteeksi hieman suolaa, pippuria, sitrunaamehua, ja makeutta (sokeri ripaus, hunajaa).
hirvenlihat viipaloit pieniksi, ja keität tai paistat ne sopivan hitaasti pehmäksi.
sekota kaikki vuokaan ja uuniin 40 min.
tämä noin päästä keksittynä reseptinä. t. kotikokkimies.
Hitto, olin tulossa tänne vitsailemaan, mutta joku ehti jo ensin.
Kaalilaatikko puolukan kera ja koulunäkkiä kylkeen nam. Hirvenlihasta kannattaa tehdä pataruokaa.
Googlaa gruusialainen kaalipata/-laatikko. Vähän vaihtelua tavalliseen kaalilootaan.
Kiitti reseptivinkeistä, kotikokkimiehelle kans! ap
Tee kaalikääryleitä ja laita sisälle hirvenlihaa ja riisiä.
Paras kaaliruoka mitä tiedän, on kaalipiirakka. Uunipellille (syvä) lehtitaikinaa niin etttä nousee reunoille. Tätä ennen on valmistettu kaalitäyte, eli esim juustohöylällä vedelty kaali aivan ohuiksi suikaleiksi. Voin kanssa sitten kärsivällisesti kuullotellaan niin että kaali pehmenee ja on sellaista muovattavaa. Maustetaan suolalla ja laitetaan voitaikinan päälle. PAistetaan ja nautitaan.
Teet hirvestä jotain hyvää, mistä nyt tykkäät ja riippuen siitä missä muodossa sulla sitä hirveä on. Sitten teet voikaalia sen lisukkeeksi. Voikaalihan on sitä, että laitetaan pannulle voita niin paljon kuin kehtaa, sulaneeseen voihin lisätään kaalisilppua ja annetaan voin imeytyä kaaliin, siis vähän niinku paistellaan.
No kokeile vaikka "Kannibaalin Rainerpataa". Se on papua-uusiguinealainen perinneruoka, googlaamalla löytyy ohje.