viljeltyt herkkusienet!?
Ostin yhtenä päivä kaupasta rasiallisen tuommoisia valkoisia pyöreitä sieniä. Tajusin kuitenkin että en osaa käyttää tai edes puhdistaa niitä. Tarviiko niitä edes puhdistaa? Meinaan tehdä sienipiirakan joten heitänkö me vaan paloiteltuna pannulle? Apua!
Kommentit (7)
[quote author="Vierailija" time="25.05.2014 klo 13:04"]Irtomullan voi harjata pois pullasudilla. Ei tarvitse pestä. Paista viipaleita pannulla voissa ja lisää suolaa. sitten vain viipaleet piirakan päälle tai ruuan sekaan. Et voi mokata, koska sieni ei ole myrkyllinen raakanakaan, sitä voi viipaloida salaattiin.
[/quote]
Kiitos kovasti! Teenkin näin. En ole oikein sieninaisia :(
Ei eksyvä tietä kysy. Ole hyvä vaan!
[quote author="Vierailija" time="25.05.2014 klo 13:06"]Viljellyt....
[/quote]
Hahahaha :D itse asiassa kirjoitin aluksi juuri noin mut sitten vaihdoin sen :D nooh
-ap
[quote author="Vierailija" time="25.05.2014 klo 13:08"]Ei eksyvä tietä kysy. Ole hyvä vaan!
[/quote]
Joo saattaisi latistaa sunnuntain illan tunnelmaa jos koko perhe joutuisi vatsahuuhteluun :D
-ap
Ap, kerron sinulle yhden herkullisen reseptin noista sienistä, jos kiinnostaa. Tee kaksinkertainen leivitys ja paista näin:
Laita esille kolme kulhoa tai keittolautasta.
-yhteen rikottuja kananmunia 1-2kpl
- yhteen vehnäjauhoja
- yhteen korppujauhoja, jotka olet maustanut esim. paprikajauheella, runsaahkolla suolalla ja mustapippurirouheella
Pyörittele sienet ensin kokonaisina kananmunassa, sitten vehnäjauhoissa, jälleen kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kun kaikki on leivitetty, paista ne oikein runsaassa voissa pannulla kullankeltaisksi. Saat rapeita ja suolaisia herrrrrrrkullisia sieniä vaikka salaatin oheen.
sama neuvoja
Irtomullan voi harjata pois pullasudilla. Ei tarvitse pestä. Paista viipaleita pannulla voissa ja lisää suolaa. sitten vain viipaleet piirakan päälle tai ruuan sekaan. Et voi mokata, koska sieni ei ole myrkyllinen raakanakaan, sitä voi viipaloida salaattiin.