Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Osaako joku neuvoa sokerimassan käytössä (synttärikakku)

Vierailija
25.04.2014 |

Moi!

 

En ole koskaan ennen käyttänyt sokerimassaa leivonnassa, mutta nyt lapsi pyysi synttäreille supersuklaistaTurtles-kakkua, enkä keksinyt miten muuten sitä toteuttaa joten ostin sokerimassaa.

 

Olen leiponut kakkupohjat tällä ohjeella: http://www.kinuskikissa.fi/kaaretorttupohja/  (tummana) ja täytin sen suklaisella täytteellä jossa kermaa, suklaarouhetta ym. Olin ajatellut päällystää kakun mokkapalakuorrutteella päältä ja laittaa sokerimassata kaulitun ja muotoillun vihreän ninjakilpikonnan pään (sinisellä huivilla) siihen ruskeaa kuorrutetta vasten. 

 

Nyt kysymys siis kuuluu, että voiko sokerimassasta tehtyä n. 20cmx20cm littanaksi kaulittua lättyä laittaa siihen mokkapalakuorrutteen päälle? Yritin googletella, ja kaikkialla lukee että pohjan pitäisi olla hilloa, kermaa vai vaniljakreemiä tms. Tuleeko pohjan siis olla kostea, ettei sokerikuorrute kovetu? Kuinka paksusti sitä kermaa tms. siellä pitäisi olla, että homma toimii? Voisiko sinne laittaa suklaavanukasta? Jos muuten laittaisi mokkapalakuorrutteen ja koristeen alle lääräisi vanukasta? Ja kuinka ohueksi se massa pitää kaulita? Voiko tehdä niin että laittaa leivinpaperille tomusokeria, kaulii siinä ja toiseen leivinpaperiin tehdyn sapluunan avulla leikkaa veitsellä massasta sen kilpikonnan naaman ja huivin? Vai miten sitä on tarkoitus työstää?

 

Kiitos tuhannesti jos viitsit vastata, todella typerä kun olen, viimeiseen iltaan jätin tämänkin asian selvittämisen... :-/

 

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
25.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole mikään julmettu mestari minäkään, mutta..

Luulisin että se hillo tai kreemi sokerimassan alla on eriste, että kakun kosteus ei liikaa tartu siihen sokerimassaan, muuten se ei pysy kuosissa. Sama tietty toimii myös toistepäin, eli että kakku ei sisältä päästä liikaa kosteutta ettei kuivu.
Uskoisin että mokkapalakuorrute toimii ihan hyvin myös, kannattaa ehkä laittaa se turtlespää aika nopeasti kiinni kakkuun jotta se tarttuu, tai sitten varovasti sivellä vähän vettä siihen kohtaan mihin se olisi tulossa kiinni.

Itse olen työstänyt sokerimassaa juuri noin, eli tomusokerin avulla kaulinnut ohuemmaksi ja sitten leikannut muotoon. Sapluuna toimii varmasti hyvin. Kovin ohut sen ei tarvitse olla, muuten siirtäminen on vaikeaa (repeää).

Vierailija
2/4 |
25.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos neuvoistasi! :)

 

Nyt aloin vielä miettiä, että kuivahtaako kakun ylimmäinen "kansi" yön aikana, vai olisiko se mokkapalakuorrute pitänyt laittaa päälle jo nyt? Normaalisti olen täyttänyt kakut aina päivää ennen juhlia, ja koristellut vasta juhlapäivänä. En ole ennen käyttänyt tuommoista kääretorttupohjan kaltaista kakkupohjaa, vaan perinteistä sokerikakkupohjaa - en tiedä reagoivatko jotenkin eri tavalla? Tuo pohja ainakin tuntui TODELLA kuohkealta, kun oli perunajauhoja puolet jauhojen määrästä... 

 

- ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
25.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos täytetty kakku on kuvun alla jääkaapissa niin ei pitäisi ehtiä kuivahtamaan. Kokeile huomenna vaikka kämmenselällä että tuntuuko kuivuneelta, ja ennen mokkapalakuorrutteen levitystä kostuta ylin levy kevyesti jos epäilet kakun olevan liian kuiva päältä.

Itse käytän aina kakkupohjassa suht paljon perunajauhoja, tulee tosi pehmyt pohja :)

Hyvin se tulee onnistumaan, otat vaan rauhallisesti sen sokerikuorrutteen kanssa. Sitä muuten voi ensin työtää käsin että vähän lämpiää, helpompi kaulia niin. Ja varaa hieman aikaa :)

 

-2

Vierailija
4/4 |
26.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse kokoan kakun aina vuokaan edellisenä päivänä, kuorrutukset ja koristelut juhlapäivän aamuna. Tulee siisti, symmetrinen kakku. Sokerimassakoriste toimii varmaan ihan hyvin mokkiskuorrutteenkin päällä, eipä olisi itselle tullut mieleenkään kuorruttaa sillä! Täytynee joskus kokeilla!