Aasiassa karppi on todella suosittu kala
niin, miksi meillä ei kukaan arvosta särkeä. Samoihin särkikaloihin kuuluvat molemmat.
Pitäisikö meidän hakea asiantuntijat Aasiasta kertomaan, miten särkeä voidaan syödä ja jatkojalostaa.
Kommentit (5)
Karppi ja särki ovat aika huono pari vertailtavaksi. Särki on ruotoinen sintti, karppi on 30-60-senttinen kunnon vonkale. Suosittelisin suomalaisia syömään enemmän kotimaista haukea, lahnaa ja madetta mieluummin kuin särkeä.
Särjistä saa mitä loistavinta umpiokalaa. Kiitos Maritalle ihanasta ohjeesta <3
Ja keskieuroopassa syödään karppia. Prahassa ja Budapestissa syönyt, samoin Saksassa. En oikein pidä, on sellainen mutaisen makuinen. Syövät erityisesti jouluaterialla
[quote author="Vierailija" time="13.04.2014 klo 18:30"]
Ja keskieuroopassa syödään karppia. Prahassa ja Budapestissa syönyt, samoin Saksassa. En oikein pidä, on sellainen mutaisen makuinen. Syövät erityisesti jouluaterialla
[/quote]
Karppi on sisävesikala, mikä selittää "mutaisen" maun. Sama vika lahnalla.
Suomalaiset eivät osaa käyttää hyväkseen meidän luonnonantimia. Aasiassa on vähän niin kuin pakko.