Miksi teette lihapullia, vaikka
jauhelihapihvit on paljon helpompia paistaa pannulla? teettekö pullia vain miellyttääksenne lapsianne?
Kommentit (17)
Parisen kertaa vuodessa väännän lasten mieliksi ja vain lasten mieliksi lihapullia. Kerran paistoin voissa naudan pihvejä ja vain vanhin tykkäs.
Kasvissyöjiä ollaan pääsääntöisesti.
En tee lihapullia enkä -pihvejä, mutta helpoinhan on paistaa lihapullat uunissa.
[quote author="Vierailija" time="28.12.2013 klo 10:33"]
teettekö pullia vain miellyttääksenne lapsianne?
[/quote]
Kyllä! Lapset rakastavat lihapullia. Samasta taikinasta tehdyistä pihveistä eivät pidä. Lindströmin pihveistä pitävät.
Pyörittelen pulliksi ja paistan ne uunissa. Helpompaakin eikä käryä ja roisku rasvat.
Ei ole tarvetta miellyttää lapsia tällä asialla.
En oikeastaan koskaan tee lihapullia, mutta ne kerrat, kun olen tehnyt, on meillä ollut illanistujaiset. ja niiden tapaksiin ovat espanjalaiset lihapullat sopineet pihvejä paremmin.
Teen sekä että. Lihapullat kypsennän tomaattikastikkeessa perinteiseen tapaan. Pihvit paistan hampurilaisen väliin, ja ne koostuvat pelkästä lihasta, eivät mistään "taikinasta".
Minä itse tykkään enempi lihapullista. Maistuvat vaan herkullisemmalle vaikka samasta taikinasta tekisikin pihveroisia.
No on sullakin mietinnän kohteet. Tee sinä pihisi, muut tekee mitä muut haluaa. Ja vaikka syy ois lapsien miellyttäminen niin so? Pienellä vaivalla saa pienet onnellisiksi, näin jopa kannattaa aika ajoin tehdä. Kyllä ne pettymyksiä tässä elämässä joutuu kuitenkin kokemaan muutenkin.
Ei ne vaan maistu samalle. Tekemisen kannalta on ihan sama millaisen kikkaran muotoilee...uunissa paistan.
Helpointahan se olisi tehdä mureke.
Hah, minäpä yhdistän ne! Tarkoituksena oli kerran tehdä lihapullia, mutta ne valuivat uunissa pihveiksi, tai lähinnä sellaisiksi ufoiksi.. Oli lapsilla hauskaa!
Ne pihvitkin paistuu uunissa kätevämmin!
Jos lapsia haluaa miellyttää, niin siitä jauhelihasta tehdään piparimuotilla sydämiä, muumipeikkoja tai possuja...mitä nyt sattuu muotteja löytymään.
Suurempi ero tulee siitä paistaako pannulla vai uunissa. Pannulla paistaen ehdottomasti parempia, toki myös työläämpi ja ehkä epäterveellisempi tapa. Puhumattakaan "haudutetuista", joka on sit jo ihan eri tuote.
Mä teen useimmiten litteitä pihvejä, kun ne aina vähän vetäytyy paksummiksi. Lihapullat on parhaita kastikkeessa, tai sitten johonkin juhliin vois tehdä pieniä lihapullia. paistan pannulla, voilla, kun en tee yleensä niin hirmu isoja määriä.
Onhan se nopeampaa tehdä isoja pihvejä kuin lihapullia, eikä maussakaan juuri eroa ole kun tekee ohuita... Mutta syön kyllä itsekin mielluummin lihapullia kuin pihvejä...!
[quote author="Vierailija" time="28.12.2013 klo 10:36"]
Teen sekä että. Lihapullat kypsennän tomaattikastikkeessa perinteiseen tapaan. Pihvit paistan hampurilaisen väliin, ja ne koostuvat pelkästä lihasta, eivät mistään "taikinasta".
[/quote]
Taikina on sulla housussas. Pihveistä tulee pehmeämpiä ja miedomman makuisia lapsenkin suuhun, kun siihen laittaa leipää tai kermaa tai kermaviiliä tms.
[quote author="Vierailija" time="28.12.2013 klo 12:01"]
[quote author="Vierailija" time="28.12.2013 klo 10:36"]
Teen sekä että. Lihapullat kypsennän tomaattikastikkeessa perinteiseen tapaan. Pihvit paistan hampurilaisen väliin, ja ne koostuvat pelkästä lihasta, eivät mistään "taikinasta".
[/quote]
Taikina on sulla housussas. Pihveistä tulee pehmeämpiä ja miedomman makuisia lapsenkin suuhun, kun siihen laittaa leipää tai kermaa tai kermaviiliä tms.
[/quote]
Miksi niistä pitäisi tulla pehmeämpiä ja miedomman makuisia?
Omatekoiset lihapullat ovat lasten herkkua. Ne ovat myös opettavaisia. Niiden avulla oppii laskemaan, montako lihapullaa syö sisarus? Ja montako lihapullaa syö vanhemmat? Pihveissä tulee liian pieniä numeroita. Suuremmat luvut ja lukukäsitykset avartavat lapsen mieltä ja tajuntaa. Siksi lihapullat ja herneet ;)