Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pipaarkakkutaikina... itsetehty vai kaupan?

Vierailija
20.12.2013 |

KAupan on muistaakseni aika helppo käsitellä, töissä päiväkodissa taidettiin käuttää Sunnuntain.. Itsetehdyn kyllä pitäisi aina olla parempaa, mutta onko sitten kuinka lapsiystävällinen jos ei onnistukaan ihan nappiin? Vaikka paljon leivonkin ja teen kaikenlaista itse, niin piparitaikinaa en ole ikinä tehnyt ihan siitä syystä että en ole pahemmin joulusta välittänyt...

Huomenna oltais kuitenkin anopin luo menossa leipomaan pipareita 2vuotiaani kanssa, ja nyt on tosiaan vain se pulma että teenkö itse taikinan tänään, va mennäänkö huomenna kaupasta nappaamassa paketin =)

Mielipiteitä?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tehty. Kaupan on pahaa!

Vierailija
2/12 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee itse. Vähemmän lisäaineita. Googlaa munaton resepti esim. Liimataisen piparkakut, niin ei haittaa vaikka lapsi söisi sitä raakaa taikinaa kuinka paljon. Ja munaton taikina säilyy jääkaapissa monta päivää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tehty. Se levittää kotiin ihanaa joulun tuoksua ja makuja voi mausteilla säätää mieleisekseen. Tänä vuonna tytär (13 v.) on vastuussa pipareista, meikäläinen katsoo päältä ja kannustaa. :)

Vierailija
4/12 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saitte ylipuhuttua, täytyy vain katsoa että on mausteita kotona. nejlikkaa tiedän ettei ole.. 

Saisko vielä jonkun takuuvarman, lapsiystävällisen ohjeen, mitä on helppo käsitellä?

Vierailija
5/12 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun täytyy sanoa että kaupan! Eihän niissä mitään lisäaineita ole kun ostaa sellaisen kunnon voilla leivotun taikinan.

Vierailija
6/12 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varsinkin piparitaloon mielellään kaupan taikinaa. Pysyy paremmin kasassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sen tarvi munatonta olla! muna on sitä paitsi terveellistä =). Mutta itsetehtyä ehdotan, koska sitä voi tehdä ison annoksen, eikös nuo kaupan lätkät ole kamalan pieniä... en käytä niitä koskaan, niin en tiedä. Netti täynnä reseptejä, joilla itse asiassa ei edes eroa niin hirveästi ole.

Vierailija
8/12 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsetehty ehdottomasti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maustehyllystä löytyy valmista mausteseosta piparitaikinaan.

Vierailija
10/12 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me tehtiin joulukuun alussa yksi pakastetaikina (Sunnuntai), on helppo leipoa ja hyvän pieni. Maku on ok, mutta ovat tosi kovia.

Nyt tehtiin vielä omalla taikinalla. Tämän taikinan pitäisi olla helposti leivottava, käy myös piparkakkutaloon, ja voi leipoa vaikka heti. Mulla se vaan meni jääkaapissa melkein jäähän, joten oli aluksi vähän vaikeaa... tai sitten oli liikaa jauhoa tällä kertaa, ennen ei kyllä ole ollut ongelmia.

 

Piparkakut

125g margariinia

1 ½ dl sokeria

1 dl siirappia

1 tl neilikkaa

1 tl kanelia

1 tl pomeranssinkuorta

1 muna

5½ dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

(laitoin myös inkivääriä, koska yleensä sitäkin tulee...)

 

-sulata kattilassa rasva ja sokerit, lisää mausteet, kiehauta

-lisää jäähtyneeseen seokseen muna ja jauhot ja sooda

-voi leipoa heti, sopii myös piparkakkutaloon

-paista 200 astetta n. 5 min.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietenkin itse tehty taikina. Kaupan taikinasta tehdyt piparkakut maistuvat niin pahoilta, että ei niitä viitsi pahemmin syödä. Tosin piparkakkutaloon kaupankin taikina kelpaa.

 

Esim. Marttojen sivulla oleva Paraisten piparkakkujen resepti on tosi helppo ja onnistuu hyvin. En suosittele kananmunan jättämistä pois, sillä juuri kananmuna auttaa pitämään taikinan kasassa.

 

Kannattaa muotoilla taikina paksuksi levyksi jo siinä vaiheessa, kun sen pistää kylmään. Kulhossa olevasta kovaksi jähmettyneestä taikinasta on paljon hankalampaa ottaa sopivia paloja kaulimista varten.

Vierailija
12/12 |
20.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.12.2013 klo 12:47"]

Itse tehty. Kaupan on pahaa!

[/quote]

 

Se on kai makuasia tai riippuu merkistä. Mun mielestä kaupan omat on hyviä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme kolme