Kerro parhaat ruuanlaittokikkasi
Aloitan itse. Salaattiin jos laittaasilputtua sipulia se kannattaa liottaa ensin vedessä niin maku ei ole niin tyrmäävä.
Kommentit (95)
Kun keität perunoita viillä veitsellä niiden kuoreen keskelle "vyö" niin kuoret lähtee kypäsnä puristamalla irti.
[quote author="Vierailija" time="06.10.2013 klo 22:10"]
Kun keität perunoita viillä veitsellä niiden kuoreen keskelle "vyö" niin kuoret lähtee kypäsnä puristamalla irti.
[/quote]
Voiko oikeasti toimia? Ettei sieltä kuoren sisästä vaan pursotu pientä perunamössökasaa?
[quote author="Vierailija" time="06.10.2013 klo 22:10"]
Kun keität perunoita viillä veitsellä niiden kuoreen keskelle "vyö" niin kuoret lähtee kypäsnä puristamalla irti.
[/quote]
No wau! Kiitos tästä! Kokeiluun menee.
Käsittele esim. lihat vanhan sanomalehden päällä. Ei tarvitse pestä leikkuulautaa ja lehti on tarpeeksi iso ja pitävä suurellekin liukkaalle lihapalalle. Maustaessa myös mausterippeet jäävät lehden päälle, eivätkä ole pitkin pöytiä.
Lehden voi kääriä roskikseen tai uuniin sytykkeiksi.
Toimii. Perunamuusin tekokin on nopeaa kun vaan puristelee perunat irti kuoresta. Mutta siis viilto ei saa olla syvä vain kuoren halkaiseva.
3 jatkaa. Kun suomustat kalaa laita tuorekelmua siihen päälle niin suomut ei lentele pitkin ja poikin.
Tämä on tyhmä mutta olen raskaana ja hulluna Maman pikanuudeleihin, mitä tulisempaa sitä parempaa. Säästän aina nuudeleiden yli jääneen kastikkeen jääkaappiin ja teen siihen samaan uuden satsin. Tällöin se tulisuus ja maku voimistuu entisestään.
Jos kastikkeesta tulee liian suolaista laita raaka peruna vaikka neljänneksi pikottuna kastikkeeseen- imee suolan pois.
Jos haluat keitettyjen perunoiden lisäksi höyrytettyjä kasviksia, keitä koko setti kerroskattilassa, jossa höyryosa. Perunat sinne alakattilaan veteen kiehumaan ja kasvikset höyryttymään päälle siihen höyryosaan. Meillä tehdään näin siksi, kun höyryosa on liian pieni, jotta siihen mahtuisi sekä perunat että kasvikset.
Ei ole ruuanlaittokikka, mutta pienen perheen kannattaa laittaa siivutettu leipä pakkaseen ja ottaa sieltä tarvittava määrä ja laittaa leivänpaahtimeen. Ei jää hukkautumaan.
Kakun kypsyyden voi mitata tulitikulla/hammastikulla. Tökkää tulitikku kakkuun ja jos mukana ei tule taikinaa kypsä on.
[quote author="Vierailija" time="06.10.2013 klo 22:16"]
Käsittele esim. lihat vanhan sanomalehden päällä. Ei tarvitse pestä leikkuulautaa ja lehti on tarpeeksi iso ja pitävä suurellekin liukkaalle lihapalalle. Maustaessa myös mausterippeet jäävät lehden päälle, eivätkä ole pitkin pöytiä.
Lehden voi kääriä roskikseen tai uuniin sytykkeiksi.
[/quote]
Painomuste?
Broileri on helpointa silputa saksilla, siis jos haluat esim. rintapalasta suikaleita. Ja tietenkin suoraan rasiasta pannulle.
Tuo sanomalehtikikka on hyvä, olen käyttänyt sitä kalan kanssa, mutta en ole tajunnut että sopii lihaankin.
Imelletyä perunalaatikkoa tehdessä kannattaa notkistunut ja vellimäinen massa painaa kauhalla siivilän läpi. Ei ole kokkareita.
t. silkkikurkku
Ihan mailman parhaan kalan saa kun laitaa ensin sen ympärille folioa ja sitten märkää sanomalehteä ja päälle vielä pari kerrosta folioa ja sitten koko komeus (saunan) pesään hiilostalle.
Mausteita tietysti maun mukaan.
Keitetyt perunat saa tehtyä mikrossa muutamassa minuutissa. Pesty peruna lautaselle jossa on vähän vettä, haarukalla muutama reikä perunaan ja mikro päälle. Lopeta kun peruna on kypsä. En tykkää mikrossa valmistetuista ruuista, mutta lapsen ollessa pieni oli joskus pakko tyytyä tähän ratkaisuun kun tultiin töistä ja hoidosta kotiin ja lapsi oli nälkäinen kuin susi.
Lapselleni teen aamupalaa niin, että paahdan leipää ja sitten painan siitä leivästä piparimuotilla keskeltä pupun tai hepan tai possun pois. Laitan leivän paistinpannuun ja keskellä olevaan reikään laitan kananmunan. Jäljelle jäänyt leipäpala sitten koristeeksi.
Nopean vihannespastan saa, kun keittaa vihannekset samassa kattilassa pastan kanssa. Parsakaalia/kukkakaalia pienina nuppuina, vihreita papuja, pakasteherneita, maissia... Sitten siiviloidaan, ja kattila takaisin levylle, ja sekaan vaikka vahan (kaura)kermaa tai tomaattikastiketta, mausteita, vaikka turaus ketsuppia jne. (voi lisata viela pinjansiemenia tai auringonkukan siemenia ja tolkkipapuja, -kikherneita tai -linsseja proteiiniksi),ja ruoka on valmis ehka kymmenessa minuutissa tai alle. Maistuu ainakin meilla hyvin lapsille, ja on kiireisen paivan pelastus.
Sähkökäyttöinen la plancha -parila. Siis parila jossa tasainen paistolevy. Sillä voi kypsentää nopeasti niin pihvit, kasviksiä, kokonaisen kalan, broilerinkoivet, ravut, munakkaat, ohukaiset...