Paras mustikkapiiras ohje vähällä rasvalla!!
eli siis mieli tekisi mustikkapiirasta,mutta voita ei ole ja margariiniakin hyvin vähän..olisko sellaista hyvää ohjetta lähes ilman rasvaa? Vai onko edes mahdollista tehdä ilman että tulee kuivaa tms? Kiitos!
Kommentit (2)
Mustikkapiirakka rahkatäytteellä (8 palaa)
Pohja:
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 dl rasvatonta maitoa
1 rkl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1½ tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl (300 g) mustikoita
1 prk maitorahkaa (250 g) (tai ½ prk rahkaa ja ½ prk kermaviiliä)
½ dl sokeria (tai oman maun mukaan)
½ rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi (muutama minuutti riittää, vähäisen sokerin takia ei vatkaannu kovin kiinteäksi).
2. Lisää öljy ja maito sekä jauho-leivinjauhoseos sekä kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.
3. Kaada taikina piirakkavuokaan leivinpaperin päälle.
4. Ripottele pinnalle suurin osa mustikoista ja valuta päälle rahkaseos (rahka, sokeri, kananmuna). Ripottele päällimmäiseksi loput mustikat.
5. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.
Pullataikinapohjalla varmasti vähärasvaisin tulee. Eri asia sitten tykkääkö siitä..