Miten täytetyn lihamurekkeen saa pysymään kasassa
Onko hyviä neuvoja. "Kääretortun" tapaan tehtynä leviää uunissa....
Kommentit (12)
Tässä ohje, jolla onnistuu aina.
http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/viikonlopun-lihamureke/012951
2
Käytin kanamunaa ja korppujauhoja. Väliin laitoin pekonisiivuja ja sulatejuustoa. Maku oli hyvä, ulkonäkö ei.
Jos sen leivinpaperin jättää päälle, niin eikös se pinta jää vähän vaaleaksi ja mauttomaksi.
ap
Sekin auttaa, että annat murekkeen vetäytyä ja jäähtyä kääreissään. Pasrasta on, jos teet ruuan valmiiksi edellispäivänä. Seuraavana siitä voi leikata jo pihvimäisiä kiekkoja. 2
Taikinaa täytyy sekoittaa (vaivata) tarpeeksi, toisin kuin lihapullille riittää vähempi sekoittelu. Luin tän jostain ruokalehdestä, en muista mistä. Ja kokeilemalla olen tullut samaan tulokseen. Joten olisitko riittävästi pyöritellyt kulhossa?
Sen verran tarkennan, että taikina kyllä pysyy kasassa, mutta kääritty taikina aukeaa iloisesti. Sekoitin riittävästi yleiskoneella.
MIten niin aukeaa? Saumakohta pötkäleen alapuolelle. Paista vuoassa, kuten sanoin. Rullaat siis kääröksi leivinpaperin avulla. Voit jättää sen paperin vuoan pohjalle ja pinnan avoimeksi, jos tahdot ruskeata paistopintaa.
Joo, tuo samakohta jäikin yläpuolelle. Siinä varmaan vika. Leivinpaperilla rullasin kyllä.
AP
Siis saumakohta. Painovirhe paholainen...
AP
Juu, saumakohta alas, niin onnistuu varmasti.
Älä tee kääretortun tapaan vaan ennemminkin kasaat sen siinä vuoassa. Ei mulla kyllä aukene, sisällä on ollut kasviksia tms.
Kiedo se leivinpaperiin ja kieputa päät kuten "karkkipatukassa". Voit myös nostaa rullan pitkään ja kapeaan paistovuokaan. Käytätkö taikinassa kananmunaa ja korppujauhoja?