Falafeleja ruoaksi, mitä muuta mukaan?
Kommentit (15)
Ne sopivat minusta melkein minkä kanssa tahansa. Viimeksi meillä syötiin falafeleja tulisen tomaattiriisin ja keitetyn ja keittämisen jälkeen valkosipulilla maustetussa öljyssä paistetun parsakaalin kanssa.
Minä teen niille aina 3 dippikastiketta koska meillä tykätään dippailla noita pullia: tsatsikia jonka maustan vielä pienityillä mintunlehdillä, hummusta ja baba ganoushia :)
[quote author="Vierailija" time="15.09.2013 klo 23:17"]
Falafeliin kuuluu tahini-kastike!
[/quote]
Kyllä, tai tulisemmat myös. Hummus on ihan oma ruokansa, toki voihan sitä yhdistää. Molempien kanssa sipuli ja muut tuore kasvikset on loistavia ja tietenkin pitaleipä aika olennainen.
Tulee tuota miettiessä lapsuus mieleen... Elin useamman vuoden alueella, jossa falafel oli "grilli" ruoka, sitä tuli ostettua monesti koulusta kotiin kulkiessani.
[quote author="Vierailija" time="15.09.2013 klo 23:17"]
Falafeliin kuuluu tahini-kastike!
[/quote]
Eihän tahinia syödä sellaisenaan, se sekoitetaan aina hoummoukseen ja muihin kastikkeisiin makua antamaan.
Itse laitan tsatzikia, pita-leipää (tai viimeksi oli lapin rillaa), couscousia joka maustettu chilillä ja juustokuminalla ja seassa vähän herne-maissi-paprikaa ja lisäksi kastike chili-tomaattimurskasta joka vaan lämmitetään. Näin arkena ja lapsetkin tykkää.
Millä reseptillä teette falafelinne?
Tein viimeksi K-kaupasta nappaaman ohjeen mukaan. Oikein hyviä tuli ja helppo ohje eikä tarvinnut kummoisia aineksia.
[quote author="Vierailija" time="16.09.2013 klo 00:42"]
[quote author="Vierailija" time="15.09.2013 klo 23:17"]
Falafeliin kuuluu tahini-kastike!
[/quote]
Eihän tahinia syödä sellaisenaan, se sekoitetaan aina hoummoukseen ja muihin kastikkeisiin makua antamaan.
[/quote]
Tahini kastike kuuluu juuri falafeliin. Eli siinä tahiniin lisätään valkosipulia, suolaa, reilusti sitruunamehua ja oliiviöljyä. Sopii myös moneen muuhun, rakenne on vähän kuin kermaviilikastikkeilla.
Mä tein tänään sillä K-kaupan reseptillä falafeliä ja lähes kamalia tuli. Olihan ne syömä kelposia, muttei niin hyviä kun yleensä teen. Ajattelin testata uutta reseptiä, eikä ikinä enää sillä.
Riisiä ja satay kastiketta + paistettuja kasviksia.
Tästä lähin pysyn edelleen vanhassa reseptissä ja liotan kikherneeni itse, enkä käytä noita oikaisevia kanamunaa sisältäviä reseptejä. Pah, ei siihen tullut edes tahinia, eikä harissaa. Oikein ketuttaa vieläkin, että menin uskomaan, että pikaversiosta voisi tulla hyviä. Kyllä vaan hyvä falafel tarvii kummoset ainekset.
Vierailija kirjoitti:
Millä reseptillä teette falafelinne?
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-gluteeniton-vegaaninen/jenni-va…
Oikein hyvä resepti
Täältä tuli oikein hyviä vinkkejä. Itse tykästyin lisukkeena tomaattiriisiin, saa vähän muutakin makua kuin pelkkää riisiä.
Laitoin lisukkeeksi pellavamajoneesia, oli helppo tehdä itse, maustoin reippaasti currylla
https://vegaaniliitto.fi/?s=PELLAVA&jet_ajax_search_settings=%7B%22sear…
Sopii monen lisukkeen kanssa, esim. salaatti, peruna, riisi, leipä, erilaiset tahnat tai kastikkeet, kasvikset.
Meillä falafelit syödään tulisen tomaattikastikeen kanssa. Kastike tomaattimurskasta, vihanneksista (sipulia, paprikaa jne mitä kaapista löytyy), pitkä haudutus ja mukaan paljon valkosipulia, chiliä jne. Lisänä riisiä ja salaattia.
Pita-leipä. tomaattia, sipulia, hummusta, oliivitahnaa, tsatsikia, kokonaisia oliiveja, salaattia.. Niiden kanssa sopii moni. Tai vaikka maustettua riisiä http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4136/persian-herb-chilau