Mitä tehdä kurpitsasta?
Sain sukulaiselta pään kokoisen kurpitsan ja olen aivan pallo hukassa, mitä tekisin siitä. Mies on aika nirso, olisi kiva kehittää jotain mikä kelpaisi hänellekin.
Vinkkejä? :)
Kommentit (5)
Esim. risottoa tai keittoa.
Minä teen usein siitä keittoa seuraavasti. Sipulia kuullotetaan öljyssä pari minuuttia. Kurpitsa kuoritaan ja poistetaan siemenet, ja kuutioidaan. Lisätään kurpitsakuutiot ja pari perunaa kuutioina kattilaan ja paistetaan vielä hetki. Sitten sekaan kasvislientä (riippuu kurpitsan koosta paljonko, usein reilun litran laitan) ja keitetään noin 40 minuuttia. Lopuksi soseutetaan, maustetaan suolalla ja pippurilla ja päälle voi laittaa tuoretta pestyä rucolaa.
Risotton voi tehdä kuten perinteinen italialaistyylinen risotto, ja kurpitsan kaveriksi sopii vihreä parsa. Kurpitsa lisätään noin sentin kuutioina sen jälkeen kun riisiä on paistettu sipulin kanssa hetki ja viini on lisätty riisiin. Mausteeksi sopii lisätä mielellään tuoretta timjamia samalla kuin kurpitsa. Sitten vaan lisäillään kasvislientä, ja noin 5 minuuttia ennen kypsyyttä (noin 12 min liemen lisäilyn alun jälkeen) lisätään parsa noin sentin paloina. Sitten kypsennetään ruoka loppuun ja lisätään voita ja parmesanjuustoa sekä suolaa ja pippuria mausteeksi.
Mä tein just viime viikolla amerikkalaista kurpitsapiirakkaa ja ihanaa sosekeittoa, johon tuli nesteeksi kookosmaitoa.
Me tehtiin kurpitsasta hilloa, johon tuli kanelia joukkoon - ja sitä syötiin sitten paahtoleivän päällä marmeladin sijaan. Oli TOSI hyvää, sitä vaikka pieniin (Piltti) purkkeihin ja sukulaisille joululahjaksi.
Mausteista kurpitsakeittoa ja kurpitsapiirakkaa. Ensimmäisessä maistuu ihanasti kookos ja jälkimmäinen maistuu ihan joulupipareille.
Paloittelet, paistat pannulla öljyn kanssa ja maustat suolalla, pippurilla ja kurkumalla ja tarjoat kasvislisäkkeenä. Kurpitsasta tulee
myöskin hyvä sosekeitto. Tai teet kurpitsapiirakkaa.
Laitat osan soseena pakkaseen ja käytät sitten sosekeittoihin tmv.