Kokkaajat
Miten se nyt on eli kun kattilassa haudutan lihapataa ja haluan että vesi lähtisi nopeammin pois niin haihtuuko se nopeammin pitämällä kantta päällä vai kansi pois?
Kommentit (9)
Kansi raollaan tietty, ei se muuten haihdu. Suosittelen kattilan sijaan pataa haudutukseen.
Kivat neuvot, vähän hajontaa näyttää olevan...
Kansi pois. Mutta jos haudutat niin älä liian kuumalla, tulee kuivaa helposti.
Päällä. Lämpee paremmin = kiehuu nopeemmin.
Kansi pois ja neste haihtuu nopeammin, parempi tietysti ruoasta riippuen hauduttaa hitaasti kannen alla
[quote author="Vierailija" time="15.10.2013 klo 19:59"]
Päällä. Lämpee paremmin = kiehuu nopeemmin.
[/quote]
Mutta kun kansi on päällä, suuri osa höyrystyneestä vedestä tiivistyy kanteen ja pisaroi takaisin ruokaan, eli nesteen määrä ruoassa vähenee hitaammin jos kansi on päällä. Eihän se haihtunut vesi sieltä mihinkään taikaiskusta häviä. Osa toki pääsee kannen kanssa pois esim koska reunat eivät ole täysin tiiviit ja osassa kansia on höyrylle aukot, joista myös pääsee vähän pois.
Pois tietty. Mut nosta vähän lämpöä. Ja sekoittele välillä.