Karppisokeri
Oletteko käyttäneet karppisokeri (erytritoli) leivontaan? Minulla on sokeriaineenvaihdunnan häiriö ja luin netistä vaihtoehtoja sokerille, tuo on siis luontaista, esiintyy mm. hedelmissä, on sokeriton, kaloriton ja ei vaikuta verensokeriin. Steviaa olen myös käyttänyt, mutta musta siinä on pieni kitkerä sivumaku. Mites muut?
Kommentit (23)
Katso karppaus.info ja hae etsi-toiminnolla. Valtavasti ketjuja aiheesta.
Täällä paljon reseptejä, mahtava tuote on, pelastanut kun en voi sokeria käyttää http://www.etsiresepti.fi/e/karppisokeri.html
Olen kokeillut erilaisia makeutusaineita, mutta vain karppisokerissa ei ole pahaa sivumakua. Se maistuu hedelmäsokerilta. Leivontaan en ole sitä vielä käyttänyt. Olen juuri tilaamassa uutta 3 pussin satsia netistä.
Harmittelen, että tuotetta saa vain 430g paksussa muovipussissa, mikä lisää pakkauskustannuksia sekä jätekuormaa. Kaupoista en ole sitä vielä löytänyt.
Karppisokerissa ON kamala jälkimaku. Suuhun tulee jotenkin sellainen viileä tunne pitkäksi aikaa. Todella tympeä tunne. Monesti olen tuotetta yrittänyt opetella käyttämään ja aina olen pettynyt.
Onko tuo myynnissä oleva siis luontaista vai teollisesti valmistettua?
mielestäni hyvä tuote kirjoitti:
Olen kokeillut erilaisia makeutusaineita, mutta vain karppisokerissa ei ole pahaa sivumakua. Se maistuu hedelmäsokerilta. Leivontaan en ole sitä vielä käyttänyt. Olen juuri tilaamassa uutta 3 pussin satsia netistä.
Harmittelen, että tuotetta saa vain 430g paksussa muovipussissa, mikä lisää pakkauskustannuksia sekä jätekuormaa. Kaupoista en ole sitä vielä löytänyt.
On siinä sivumaku, sitä ei vaan välttämättä heti huomaa. Sellainen jännä kitkerän polttava maku, vaikea selittää. Tänään pistin kahviini tavissokeria ja voi kun se kahvi oli hyvänmakuista. Ei ollut sitä jälkimakua mikä karppisokerista tulee. Mutta on se karppisokeri silti noista sokerinkorvikkeista parhaan makuista.
mielestäni hyvä tuote kirjoitti:
Olen kokeillut erilaisia makeutusaineita, mutta vain karppisokerissa ei ole pahaa sivumakua. Se maistuu hedelmäsokerilta. Leivontaan en ole sitä vielä käyttänyt. Olen juuri tilaamassa uutta 3 pussin satsia netistä.
Harmittelen, että tuotetta saa vain 430g paksussa muovipussissa, mikä lisää pakkauskustannuksia sekä jätekuormaa. Kaupoista en ole sitä vielä löytänyt.
Sitä saa tilata netistä kilon pusseissa, on tosin eri valmistajan. Ja noita pienempiä pussejä löytyy joistakin citymarketeista. Sieltä mä olen omani ostanut.
Vierailija kirjoitti:
Karppisokerissa ON kamala jälkimaku. Suuhun tulee jotenkin sellainen viileä tunne pitkäksi aikaa. Todella tympeä tunne. Monesti olen tuotetta yrittänyt opetella käyttämään ja aina olen pettynyt.
Joo, saman olen huomannut. En tykkää sen mausta ollenkaan. Maistuu todella keinotekoiselta.
Ahaa, se valmistetaankin teollisesti :/
Muistuttaako maku yhtään ksylitolia? Siitähän jää juurikin viileä maku suuhun. Pidän mausta. Joskus lapsena suosikkisuklaani olikin Royal xylitol -suklaa ruskea-kultaisessa kääreessä :p
onko tuo oikeasti kaloritonta? oon vähä epäluuloien ja ajattelen että se on tavalista sokeria jota kaupataa karppi sokerina :D
Vierailija kirjoitti:
onko tuo oikeasti kaloritonta? oon vähä epäluuloien ja ajattelen että se on tavalista sokeria jota kaupataa karppi sokerina :D
Se on käytännössä kaloritonta, ei ihan niin makeaa kuin tavallinen sokeri.
Karppaajat eivät käytä sokeria, joten ihan sama.
Olen karpannut vuosia ja ostan Karppisokeria S-marketista tai Prismasta. Koska olen totuttanut itseni pois makeasta, käytän karppisokeria hyvin harvoin. Lähinnä leipomiseen jota teen harvoin n. 1-3 kertaa vuodessa. Joskus jos on vieraita ja tarjoan rahkajälkiruoan niin silloin käytän myös.
Esim. marjoihin ja jogurttiin en käytä mitään makeutusta enkä kahviin tai teehen. Niinpä tuotteen hinta ei ole ongelma.
Viimeksi ostin pussin lokakuussa ja kaapissa on edelleen puoli pussia.
This is often out-of-stock, so order when it is in stock! https://fi.iherb.com/pr/Source-Naturals-Erythri-Sweet-12-oz-340-2-g/721…
Usein varastosta loppu, joten tilaa heti, kun tulee varastoon! Erytritoli eli karppisokeri on tutkitusti antikariogeenisin sokeri, ksylitolia tehokkaampi karieksen pysäytyshoidossa. Tutkimus:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24852946
Prismassa ei näy karppisokeria. Siis Prisman www-sivuilla eikä Foodie-haussa. Karppisokeri.fi linkki ei enää toimi.
Tein juuri karppisokeri mustikkapiirakkaa - maku erinomainen, ei pahaa jälkimakua. Jälkimaut saattavat liittyä suun bakteerikantaa, joka on jokaisella omanlaisensa.
http://yesdeli.fi/tuotteet/karpin-ruokakomero/yesdeli-special-import-erytritol.html