Tekis mieleni tehdä pizzaa
Mutta en halua käyttää vehnäjauhoja, kun vatsa tulee kipeäksi.(varmmaan vilja-allergiaa, tai jotain.)
Millä siis siis korvata? Tattarijauhoilla?
Kommentit (11)
Millä sä yleensä korvaat vehnäjauhot, jos haluat tehdä leipää tai sämpylöitä. Pizzataikinahan voi olla oikeastaan mikä vaan leipätaikina.
Mä teen näin:
1prk rahkaa
2 kananmunaa
6rl ruisjauhoja
2rl ruisleseitä
2tl leivinjauhetta
suolaa
tulee mun makuun tosi hyvänmakuinen, ja huomattavasti terveellisempi pohja:) Kannattaa kokeilla! (niin ja tosta annoksesta tulee siis pellillinen)
Kiitos nelonen ohjeesta ja kiitos muillekin kommenteista. En muuten koskaan leivo juurikan mitään, enkä ainakaan leipää. Nyt tuli vain sellainen päähänpisto=)
Ap
Mä en tiedä onko näkkärissä vehnää, mutta anoppi tekee aina näkkäripitsaa.
Näkkäri päällystetään hyvin aivan reunoja myöten margariinilla alta ja päältä (jotta reunat pehmenee kunnolla uunissa), päällystetään ja maustetaan samoin kuten pitsa, ja paistetaan uunissa 200 asteessa. Kannattaa ostaa niitä levyinä myytäviä näkkäreitä ja latoa pellille vieri viereen. Takuulla terveellisempi pohja kuin se vehnäinen.
Sori nelonen, mutta tuollainen kananmuna-rahka-sekoitus EI ole mikään pizzapohja. Kokeile ap vaikka jotain gluteenitonta jauhoseosta.
Kuulostaa kivan helpolta tuo näkkäripizza. Kiitos.
siskolleni ei sovi vehnä ja hän käyttää pizzapohjissa ym. leivonnaisissa speltti- eli alkuvehnää.
karppausinfossa on paljon ohjeita ilman viljoja