kyllästyttääkö maitorahka? miten tuunaatte?
mä syön joka aamu ja ilta ja usein päivälliseksikin maitorahkaa ja vaikka tykkäänkin siitä tosi paljon, maistuu se joskus pelkistään/mehukeitolla/marjoilla vähän puulta. nyt keksin ihan loistavan herkun, joka vie nälän lisäksi makeanhimon mennessään:
maitorahkaa (itse syön 150g annoksina)
puolikas omena raastettuna tai pikkupaloina (nämä kaks sekaisin)
vehnäleseitä maun mukaan (laitan 1-2rkl)
paljon kanelia
(steviaa)
NAM. leseissä on proteiinia ja valtavasti kuitua mutta rasvaa ja hiilareita hillitysti. miten te tuunaatte maitorahkaa?
Kommentit (21)
[quote author="Vierailija" time="20.03.2013 klo 09:11"]
Mä olen vetänyt sitä vuosikaudet ja viime aikoina olenkin syönyt enemmän Profeelin maustettuja rahkoja. Sekaan niihinkin mustikkaa, viinimarjoja, karpaloita jne.
[/quote]
Noissa Profeel-rahkoissa ongelma on, että niissä on lisättyä sokeria. Vielä syksyllä oli tuotesarjan jogurteissa vaihtoehto, jossa sitä ei ollut, mutta sekin on poistunut kauppojen valikoimista. :(
Kyllästykää jo siihen rahkaan saatana. Vituttaa kun te buumissa-elävät viette kaupasta kaikki rahkat. Sitten vielä menette ja tuunaatte sitä rahkaa jollain vitun kermalla.. Joo todella hyödyllistä. Taas itseä petetään 100lla. "Tää on terveellistä kun täs on rahkaa, niin ei tää rasva siinä mitään haittaa ja sit noi sokeroidut marjat jnejne, mutku rahkaa niin terveellistä"
LOL läskit.
Silloin kun söin vielä rahkaa, sekoitin siihen banaanin paloiteltuna ja marjajauhetta. Banaani yksinään tuo riittävästi makeutta.
Täytyykin kokeilla noita raastettuja hedelmiä. Normaalisti mä lisään siihen vaan ananaksen paloja.
teen pikasorbettia: maitorahkaa, reilusti jaisia marjoja, mantelimaitoa (antaa makeutta) ja sitten bamixilla jaiseksi soseeksi. Herkkua!
Kiitos ap tuosta vinkistä.
Itse en tällä hetkellä pysty syömään ananasmurskan kanssa mutta syön säilykesekahedelmien kanssa (niissä on sokeria, joo, mutta kun tuo setti nyt menee niin menkööt).
Olen tykännyt myös mustaherukka+makeutusaineyhdistelmästä mutta siihen kyllästynyt kanssa.
No en mää tota vehnälesettä kyllä ihan noin kutsuisi...
Sekaan mangopiltti, tai ruusunmarjavadelma-. Tai sitten joku pilkottu hedelmä, olen laittanut: päärynä, luumut, viinirypäleet, nektariini...
en saa finelin linkkiä auki, mutta mun luomuvehnäleseissä on 143kcal/100g, 15g prot, 9g hh (sok 3,6g), rasvaa 5,5g, kuitua 55g. mikä tuossa on huonoa? rasvakin pehmeää:)
Rahkaa+kermavaahtoa+sokeria+marjoja/hedelmiä, rahkaa+vaniljajogurttia+marjoja+sokeria tai rahkaa jossain piirakassa. Muuten en kyllä saata syödä.
Rahkaa, maustamatonta jogurttia vähän pehmentämään makua ja vauvan hedelmäpilttiä.
No mä pehmennän mun maitorakan aina kermalla (suhde 2 prk rahkaa ja 2dl kuohukermaa) Sekaan yleensä jotain marjoja ja steviaa tai makeutusainetta... Ei se muuta tarvitse..
Pakastemarjoja (kotipensaan vadelmia) ja akaasiapuun hunajaa yksi tl.Se on tosi juoksevaa ja maukasta hunajaa.
Olenko epänormaali kun en koskaan syö maitorahkaa? Löytyykö ketään toista?
Mä laitan maitorahkaan kiiviä ja annan muhia pari vuorokautta ensin jääkaapissa... Avot kun on hyvää.....
(älä kokeile tätä kotona)
Mä kyllä syön rahkaa, silloin tällöin, mutta jos se alkaisi kyllästyttää, niin sitten söisin jotain muuta.
Mä olen vetänyt sitä vuosikaudet ja viime aikoina olenkin syönyt enemmän Profeelin maustettuja rahkoja. Sekaan niihinkin mustikkaa, viinimarjoja, karpaloita jne.
jee, muutkin syö sitä noiden vauvan hedelmäsoseiden kanssa! on hyvää =)
En tosiaan tajua miksi pitää syödä joka päivä jotain, mihin on kyllästynyt. Syö hyvä ihminen jotain muuta! Ei maitorahka ole mikään elämälle välttämätön ruoka-aine.
Itse en syö sitä koskaan.
Jostain syystä rasvaton maitorahka sopii monille, jotka eivät voi käyttää muita maitotuotteita.
Itse käytän maitorahka/öljyseosta voin tilalla levitteenä leivällä. Sekaan voi hienontaa esimerkiksi tuoreita yrttejä tms. Seos ei kaipaa suolaa.