Anna joku herkullinen resepti nötkötistä
Kommentit (12)
ei pahasta saa herkullista tekemälläkään.
Mutta naapurini tekee ja usein myös kertoo reseptin, vaikkei kukaan halua kuulla:
pussillinen sarvimakaroneja ne keitetään, sen jälkeen otetaan Rainbow nötkötti purkki ja se tyhjennetään makaronien päälle öljyineen. Sitten päälle Meiran ketsuppi maun mukaan ja makunautinto on valmis. (ei välttämättä siis toimi tokmannin nöden kanssa!)
Mun makuhermoja ei hivellyt, maistoin, kun hän niin kehui ja lähes pakotti. Koska tää jätkä on kulmakunnan parhain kokki ja namu.
Nötköttistä tulee kiva pyttipannu. Paista pannulla keitettyjä perunoita, herkkusieniä, reilusti sipulia, valkosipulia ja sokeripalankokoisia nötköttimöhkäleitä.
Hauskoja pihvejä tulee, kun avaa tölkin molemmista päistä, työntää ulos, leikkaa mötikän siivuiksi, leivittää siivut korppujauhoissa ja mausteissa ja paistaa pannulla. Herkkua ruisleivällä tai perunamuusin kanssa.
Nötkött-keitto on aika hyvää myös.
Perunasuikaleita, sipulia, nötköttiä kerroksittain vuokaan. Suolaa, mustapippuria ja muuta haluamaasi maustetta. Päälle ruokakermaa ja uuniin 200 asteeseen paistumaan n.45 min.
Uusista perunoista ja nötkötistä keitto, on hyvää! Keitä perunat melkein kypsiksi, lisää veteen suolaa ja kokonaisia mustapippureita. Kun potut melkein kypsiä, lisää nötkötti reiluina kuutioina, keitä vielä hetki. Ihana kesäruoka. Mieskin tykkäsi, vaikka suhtautui aluksi epäillen. :)
oon nykyään kasvissyöjä, mutta lapsena tei nötköttileipiä. Kas näin: jälkiuunileivän päälle tilsitään haarukalla ohuelti nötköttiä. Päälle juustoa ja mikroon.
Keitto, jota meillä syödään etenkin mökillä paljon. Kuullota sipulia ja reilusti valkosipulia kattilassa. Lisää vettä, perunoita ja herneitä ja maissia. (Ei he-ma-pa vaan vain maissia ja herneitä). Lisää notkötti (paloittele purkissa voiveitsellä, kuten paloittelisit avokadon kuoressaan) ja mausteita. potkua pitää olla, muttei liikaa. Pahaksi ei olisi alussa nakata pieninä paloina vähäsen varsiselleriä.
Paloittele nötti pannulle, paista sopivaksi ja lisää sekaan munamaito/munavesi. Tulee todella maukas nöttimunakas. Päälle persiljasilppua tuoreena tai kuivattuna sekä ripaus mustapippuria maun mukaan.
Tomaattimurskan sekaan kevätsipulia paljon, pilko nötkötti ja sekaan muhimaan, mausta, sitten keität makaroonia ja se on siinä, ja ihan maukasta!
Ai en meinannut muistaakaan, vitonenhan sen sanoi
Kerran haluttiin jäädä mökille maanantai-aamuun saakka, ja kauppaan laiskotti lähteä, 11 km näet. En jaksanut kaivella perunoita. Kaapissa oli sämpylöitä ja ruisleipää, juustoa, munia ja säilykkeitä, ja kasvimaalla sipulia ja salaattia-> Tehtiin hampurilaispihvejä nötkötistä. Leikataan siis purkit molemmista päistä auki, köntit ulos ja vitosen kuvaamalla tavalla käsitellään. Paistetaan munia, otetaan ananasviipale, salaatinlehti, sipulia ja juustonpala, ja täräytetään täytteet kuuman sämpylän väliin ketsupin kera. Leikattuja sämpylänpuolikkaita tai ruisleipiä voi ensin vähän käristää pannulla, 30 sek -minuutin.
terv. kakkonen
Lapsuudenajan suuri herkku ja lohturuoka seuraavalla tavalla; -keitä makaroonia riittävästi (pussi 400gr/4ruokailijaa) purkki nöseä riivittynä (pulled pork tyylisesti) esim. haarukalla sekoitetaan valutetun makaroonin sekaan, itse laitan myös kaiken rasvan koska maku on siinä, sekoitetaan tasaiseksi ja sekaan vähän suolaa, pippuria ja "klöntti" voita sekä halutessaan myös valkosipulia. Ei varsinainen "terveysruoka" mutta todella maukasta lohturuokaa, päällee reilusti ketsuppia ja lasi maitoa, aahhh..
Paha paha..mökkiolosuhteissa on tehty Italianpataa..ja pytttipannua
se on niin valtavan rasvaista. Mutta säilyy hätävarana kaapissa.
up