Sanokaa yksi hyvänmakuinen erikoisjuusto
Paremman väen kaupassa oli hyllymetreittäin juustoja mutta kallista jos ei sitten tykkää
Kommentit (38)
Stockalla oli kaikki hyvät juustot loppu
Mitkä kaikki oli loppu?
Mä onnistuin meidän sittarista saamaan tosi hyvin juustot:
Saint Agur (tää varmaan pipareille)
Bleu d'Avergne (ja tää taas muuten juustopöytään)
Maasdammer
VSOP gouda
Saint Albray
vuohen gouda
Noilla selvitään kyllä joulusta. ;-)
Näistä on moni puhunut mutta kukaan ei tiedä oikeaa nimeä?
Näistä on moni puhunut mutta kukaan ei tiedä oikeaa nimeä?
Appenzeller (useita versioita), gruyere, manchego. Nyt jouluksi vanhaa goudaa, appenzelleria, piimajuustoa, leipajuustoa ja vuohenjuustoa.
mutta Taleggio, Brebiou ja Morbier (tuhkaraitajuusto) ovat aivan mainioita.
Paremman väen kaupoissa on usein se hyvä puoli, että juustoja voi maistella ennen ostopäätöstä.
Vuohemaidosta tehdään monia hyviä juustoja; suosittelen kokeilemaan eri-ikäisiä vuohenmaito-goudia. Suomalaiset emmentalit ovat hyviä, mutta myös ulkomaisia kannattaa maistaa.
Pienten suomlaisten juustoloiden juustot, esim Vilho, ovat aivan mainioita.
Toi Saint Agur (yms) on hirveetä. Joku Castellon homejuusto, vaikkapa se Creamy tai musta on ihan hyviä sellaisenaa. Mutta lämpimänä, ei jääkaappikylmänä.
Blå Castello on meijeri- ja hygienialaadultaan erinomaista.Tero
Saattaa meijeri-ja hygienilaatu saattaa olla erinomainen, mutta ylirasvaista paskaa nuo Blå Castello juustot ovat.
En edes puhuisi niistä Valion, saati pienten suomalaisten juustoloiden juustojen kanssa.
Esim. Esrom ja Gamla ole luokitellaan noihin jalkahikijuustoihin.
Koriin tarttui (lasten maistelun perusteella)
- brie
- pehmeä sinihomejuusto
- appenzeller
- 6kk manchego
Paremman väen kauppa on siitä hyvä, että sieltä kannattaa kysyä suosituksia. Ja jos ei tiedä, ne leikkaavat sieltä palan ja voit maistaa. Meidän lapset maistatti tänään varmaan kahdeksaa juustoa, ennenkuin valitsivat em. setin. Esim. gouda hylättiin. Paremman väen kaupassa tuollainen on ihan tavallista!
paremman väen kaupastahan ei tietenkään osteta juustoja HYLLYSTÄ, vaan palvelutiskiltä!
olen ihastunut goudaan, myös maustettuihin, ja ne on kyllä "mietoja ja miellyttäviä". Mutta elämä on täynnä riskejä, ja välillä kokeilen uutta. Osa on ihania juustoja, kun taas joku Appenzeller oli mulle ihan tuskaa :)
Meidän joulujuustoina löytyy:
v.s.o.p vanha gouda
Castello Creamy Blue
Prostinnan
Blue Stilton
Gouda farmhouse
Maasdom Frigo
Brie Pippuripaprika
cheddar jalapeno
Lampaanmaito olutjuusto
iloinen cheddar
Tuli nyt paljon enempi kuin yksi
savustetut juustot on sekä vivahteikkaita että joltisenlaisia harvinaisuuksiakin. Ppulaji, jota savustukseen on käytetty määrää luonnetta aika paljon.
I prefer oak myself.
Tero
savustetut juustot on sekä vivahteikkaita että joltisenlaisia harvinaisuuksiakin. Ppulaji, jota savustukseen on käytetty määrää luonnetta aika paljon.
I prefer oak myself.
Tero
Rohkeasti kokeilemaan. Ei voi tietää ennen kuin on maistanut. Vaikka ne erikoisjuustot maksaa vähän enemmän kuin bulkkiedam, niin kannatta sijoittaa niihin pikkupaloihin. IMO. Pieni pala montaa eri lajia voisi olla oikea lähestymistapa. Ja laita vaikka lapulle nimet, niin tiedät sitten myöhemmin mitä pyytää lisää. Näin minä tutustuin erikoisjuustojen maailmaan.
No ihan hyviä on vaikka seuraavat:
Saint Agur tai Bleu d'Avergne (sinihomejuustoja)
Saint Albray (valkohomejuusto) tai Le Rustique
Maasdammer (mieto, halpa perusjuusto, joka huoneenlämpöisenä oikein hyvää mielestäni, kylmänä aika mauton)
Madrigal (emmental luokkaan kuuluva juusto)
VSOP Gouda (ihana gouda, myös Old Amsterdam käy, jos tuota vanhempaa ei saa)
Morbier (tuhkaraitajuusto)
vuohen gouda
Port Salut
No tuossa jotain. Yleensä palvelutiskiltä saa ostettua tosi pieniä paloja, niin voi ostaa vaikka 4 erilaista maistettavaksi. Usein voi myös paikanpäällä maistaa juustoja, että tykkääkö.
Ihan tuossa meidän viereisessä CM:ssä on loistava juustovalikoima, joten ei nyt tartte kovin hienon väen paikka edes olla, mistä saa kunnon juustoja.
Parrano Robusto on lempparini, Stockan tiskiltä saa.
Saint Agur ja Bergäse. Old Amsterdam on myös hyvä.
Muita vaihdellen esim. goudaa eri makuja.
Siis paljon löytyy noita emmentaleja muitakin. Kuten tuossa mainitsin, niin ihan hauska tuttavuus on Madrigal, joka on mieto emmental.
http://fi.wikipedia.org/wiki/T%C3%AAte_de_Moine
Tate de Moine