Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sanokaa yksi hyvänmakuinen erikoisjuusto

Vierailija
21.12.2012 |

Paremman väen kaupassa oli hyllymetreittäin juustoja mutta kallista jos ei sitten tykkää

Kommentit (38)

Vierailija
1/38 |
23.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
2/38 |
23.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Stockalla oli kaikki hyvät juustot loppu

Mitkä kaikki oli loppu?

Mä onnistuin meidän sittarista saamaan tosi hyvin juustot:

Saint Agur (tää varmaan pipareille)

Bleu d'Avergne (ja tää taas muuten juustopöytään)

Maasdammer

VSOP gouda

Saint Albray

vuohen gouda

Noilla selvitään kyllä joulusta. ;-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/38 |
23.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näistä on moni puhunut mutta kukaan ei tiedä oikeaa nimeä?

Vierailija
4/38 |
23.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näistä on moni puhunut mutta kukaan ei tiedä oikeaa nimeä?

Vierailija
5/38 |
23.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Appenzeller (useita versioita), gruyere, manchego. Nyt jouluksi vanhaa goudaa, appenzelleria, piimajuustoa, leipajuustoa ja vuohenjuustoa.

Vierailija
6/38 |
23.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta Taleggio, Brebiou ja Morbier (tuhkaraitajuusto) ovat aivan mainioita.

Paremman väen kaupoissa on usein se hyvä puoli, että juustoja voi maistella ennen ostopäätöstä.

Vuohemaidosta tehdään monia hyviä juustoja; suosittelen kokeilemaan eri-ikäisiä vuohenmaito-goudia. Suomalaiset emmentalit ovat hyviä, mutta myös ulkomaisia kannattaa maistaa.

Pienten suomlaisten juustoloiden juustot, esim Vilho, ovat aivan mainioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/38 |
23.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toi Saint Agur (yms) on hirveetä. Joku Castellon homejuusto, vaikkapa se Creamy tai musta on ihan hyviä sellaisenaa. Mutta lämpimänä, ei jääkaappikylmänä.


Blå Castello on meijeri- ja hygienialaadultaan erinomaista.

Tero

Saattaa meijeri-ja hygienilaatu saattaa olla erinomainen, mutta ylirasvaista paskaa nuo Blå Castello juustot ovat.

En edes puhuisi niistä Valion, saati pienten suomalaisten juustoloiden juustojen kanssa.

Vierailija
8/38 |
23.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim. Esrom ja Gamla ole luokitellaan noihin jalkahikijuustoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/38 |
21.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koriin tarttui (lasten maistelun perusteella)

- brie

- pehmeä sinihomejuusto

- appenzeller

- 6kk manchego



Paremman väen kauppa on siitä hyvä, että sieltä kannattaa kysyä suosituksia. Ja jos ei tiedä, ne leikkaavat sieltä palan ja voit maistaa. Meidän lapset maistatti tänään varmaan kahdeksaa juustoa, ennenkuin valitsivat em. setin. Esim. gouda hylättiin. Paremman väen kaupassa tuollainen on ihan tavallista!

Vierailija
10/38 |
21.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

paremman väen kaupastahan ei tietenkään osteta juustoja HYLLYSTÄ, vaan palvelutiskiltä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/38 |
21.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

taivaallisen ihanaa!

Vierailija
12/38 |
21.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

olen ihastunut goudaan, myös maustettuihin, ja ne on kyllä "mietoja ja miellyttäviä". Mutta elämä on täynnä riskejä, ja välillä kokeilen uutta. Osa on ihania juustoja, kun taas joku Appenzeller oli mulle ihan tuskaa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/38 |
21.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän joulujuustoina löytyy:



v.s.o.p vanha gouda



Castello Creamy Blue



Prostinnan



Blue Stilton



Gouda farmhouse



Maasdom Frigo



Brie Pippuripaprika



cheddar jalapeno



Lampaanmaito olutjuusto



iloinen cheddar



Tuli nyt paljon enempi kuin yksi

Vierailija
14/38 |
21.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

savustetut juustot on sekä vivahteikkaita että joltisenlaisia harvinaisuuksiakin. Ppulaji, jota savustukseen on käytetty määrää luonnetta aika paljon.



I prefer oak myself.



Tero



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/38 |
21.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

savustetut juustot on sekä vivahteikkaita että joltisenlaisia harvinaisuuksiakin. Ppulaji, jota savustukseen on käytetty määrää luonnetta aika paljon.

I prefer oak myself.

Tero

Vierailija
16/38 |
21.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rohkeasti kokeilemaan. Ei voi tietää ennen kuin on maistanut. Vaikka ne erikoisjuustot maksaa vähän enemmän kuin bulkkiedam, niin kannatta sijoittaa niihin pikkupaloihin. IMO. Pieni pala montaa eri lajia voisi olla oikea lähestymistapa. Ja laita vaikka lapulle nimet, niin tiedät sitten myöhemmin mitä pyytää lisää. Näin minä tutustuin erikoisjuustojen maailmaan.

Vierailija
17/38 |
21.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ihan hyviä on vaikka seuraavat:



Saint Agur tai Bleu d'Avergne (sinihomejuustoja)

Saint Albray (valkohomejuusto) tai Le Rustique

Maasdammer (mieto, halpa perusjuusto, joka huoneenlämpöisenä oikein hyvää mielestäni, kylmänä aika mauton)

Madrigal (emmental luokkaan kuuluva juusto)

VSOP Gouda (ihana gouda, myös Old Amsterdam käy, jos tuota vanhempaa ei saa)

Morbier (tuhkaraitajuusto)

vuohen gouda

Port Salut



No tuossa jotain. Yleensä palvelutiskiltä saa ostettua tosi pieniä paloja, niin voi ostaa vaikka 4 erilaista maistettavaksi. Usein voi myös paikanpäällä maistaa juustoja, että tykkääkö.



Ihan tuossa meidän viereisessä CM:ssä on loistava juustovalikoima, joten ei nyt tartte kovin hienon väen paikka edes olla, mistä saa kunnon juustoja.

Vierailija
18/38 |
21.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parrano Robusto on lempparini, Stockan tiskiltä saa.

Vierailija
19/38 |
21.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saint Agur ja Bergäse. Old Amsterdam on myös hyvä.

Muita vaihdellen esim. goudaa eri makuja.

Vierailija
20/38 |
21.12.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis paljon löytyy noita emmentaleja muitakin. Kuten tuossa mainitsin, niin ihan hauska tuttavuus on Madrigal, joka on mieto emmental.