Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sain maksaruokaherätyksen, kysyn vinkkejä.

Vierailija
30.11.2012 |

Suunnittelen siis viikonlopuksi ruokaa naudanmaksasta, siis kokonaisesta, en jauhemaksasta.



Muistan lapsena syöneeni aivan taivaallisen hyvää kermaista maksakastiketta, jossa maksa oli leikattu noin suupalan kokoisiksi paloiksi. Miten sinä teet oman herkkukastikkeesi, mausteet, häysteet ja manetelmät.



Kiitos jos autat. En ole koskaan kokannut maksaa, mutta nyt aion, sillä tutkin sitä finelissä mm B12-vitamiinin ja foolihapon osalta ja totesin, että niin hyvää raaka-ainetta on tuskin toista ja vieläpä NIIN edulliseen hintaan.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
30.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiedän kyllä, että maksan valmistus on oikeastaan kadonnut suomalaisista kotitalouksista. Rehua on kuitenkin muutettu niin, ettei maksa ole enää samanlainen A-vitamiinipommi kuin aikoinaan.

Vierailija
2/3 |
30.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

maksan valmistukseesa on se, ettei kypsennä sitä liikaa. Kevyt nopea paistaminen pannulla riittää, maksa saa jäädä sisältä vaaleanpunertavaksi. Ylikypsä maksa on syömäkelvotonta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
30.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta miten kauan maksaa pitää paistaa, jos aikoo hauduttaa sitä vähänaikaa vaikka smetanassa? Nopea ruskistusko vain, ja sekaan smatana ja erikseen paistetut kypsät sipulit?



Millä maustaisin kastikkeeni ja mitä sen kanssa voi tarjota?