Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Diabeetikoille herkkuja?

Vierailija
24.10.2012 |

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
24.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

olen sairastanut 1. tyypin diabetesta lapsesta asti enkä ole joutunut välttelemään herkkuja. äskenkin vedin jäätelöä ja pistin insuliinia.

Vierailija
2/6 |
24.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosin kohtuus kaikessa ja tämä sopii yhtälailla niin diabeetikoille kuin ei-diabeetikoillekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
24.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

syön oikeastaan kaikkia herkkuja mitä mieli tekee. Määrät ovat minulla pieniä ja ei jokapäiväisiä.

Vierailija
4/6 |
25.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ette siis noudata ruokavaliota?



Olisin kaivannut vastauksia tyyliin erilaisista sokerittomista herkuista/karkeista jne.

Vierailija
5/6 |
25.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ette siis noudata ruokavaliota?

Olisin kaivannut vastauksia tyyliin erilaisista sokerittomista herkuista/karkeista jne.


Nimittäin sokerittomat saattavat sisältää enemmän rasvaa. Ja rasva on diabeetikollekin pahempi paha kuin sokeri.

Päivitä tietosi. Ei diabeetikot syö sokerittomia herkkuja.

Vierailija
6/6 |
25.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun ne sokerittomat useinkin sisältävät hiilihydraatteja ihan yhtä paljon.

Juhlahetket ovat juhlahetkiä myös diabeetikolle, silloin hänkin voi ottaa palan kakkua tai muuta herkkua, kun mässäily ei ole jatkuvaa. Mikäli kyse on tavallisemmasta kahvittelusta ja haluat ottaa diabeetikon erityisesti huomioon, voit tehdä tarjottavan herkun esim pullapohjaisena, ja käyttää taikinassa vähärasvaisia maitotuotteita (siis maito ja rasva) ja jauhoinakin voi käyttää hiivaleipäjauhoja. Tai tee vaikka voileipiä. Leipäjuusto on myös ihan hyvä, siinä on vain vähän hiilareita. Lisänä vaikka marjoja, hilloja kannattaa välttää, niissä on hirveästi sokeria. Tavallinen pullapitkoviipale sisältää hiilareita yhtä paljon kuin leipäpala, joten se on ihan ok, Tietenkin pulla nostaa sokeria nopeammin kuin leipä, joka pitää sokerin tasaisempana pidempään.



Jälkiruoissa esim. rahka, voit käyttää vähärasvaisia maitotuotteita ja makeuttaa makeutusjauheella, jota tarvitsee vähemmän kuin tavallista sokeria.



Mitään oleellisia eroja näistä vinkeistä ei silti tule, mikäli diabeetikko ei herkuttele luonasi jatkuvasti, tarjoa hänelle ihan samaa kuin muillekin. On loukkaavaa, jos "terve" ihminen kyttää vieressä mitä diabeetikko syö.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi kuusi