"Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi" -> help!
Kommentit (18)
Huoneenlämpöisesta/ pehmeää rasvaa ei tarvitse sulattaa. Vatkaat niin kauan ettei sokeri enää rahise ja vaahto on valkoista (hyvn vaaleaa)
Sen voin pitää olla vain sellaista sopivan pehmeää, ettei vatkaimet lentele, kun alat vatkata. Eli pehmität ihan vain jonkin verran mikrossa sulatusteholla, palot pieniksi kuutioiksi vatkauskulhon pohjalle, kaadat sokerin päälle ja sitten vaahdotat vatkaimella. Ei siitä mitään oikeaa vaahtoa tule vaan sokeri on tarkoitus saada ihan kokonaan sekaisin voin sekaan. Voin väri muuttuu vähän vaaleammaksi toki.
Jos ohjeessa ei käsketä sulattamaan, älä sulata. Pitäisi kuitenkin olla pehmeää, eli joko otat sen jääkaapista pöydälle vaikka tunniksi, tai laitat rasvan mikroon 10 sekunniksi kerrallaan pari kertaa niin että on pehmentynyt muttei ehdi sulaa.
Miksi voi meni "ryynimäiseksi" kun vaahdotin sen sokerin kanssa...oudon näköistä.ei ole koskaan ennen käynyt näin? Osaako kukaan kertoa syytä siihen.
kotileipuri kirjoitti:
Miksi voi meni "ryynimäiseksi" kun vaahdotin sen sokerin kanssa...oudon näköistä.ei ole koskaan ennen käynyt näin? Osaako kukaan kertoa syytä siihen.
Vatkasit liian pienellä teholla.
kotileipuri kirjoitti:
Miksi voi meni "ryynimäiseksi" kun vaahdotin sen sokerin kanssa...oudon näköistä.ei ole koskaan ennen käynyt näin? Osaako kukaan kertoa syytä siihen.
Lisää tehoa ja aikaa vatkaukseen.
Tai olisiko sokerisi hiukan kostunut?
Tai sitten voi on liian lämmintä (nestemäisenä ei toimi)?
Vierailija kirjoitti:
Kannattaakohan leipoa ollenkaan, jos tuota et tiennyt?
Sinun ei olisi ikinä kannattanut tehdä mitään ensimmäistä kertaa, sillä ethän silloin vielä tiennyt asioista juuri mitään.
Saattaa olla että voi oli lämminnyt liiaksi ..muuta syytä en keksi.olen tehnyt tämän saman kakun varmasti satoja kertoja (olen sen verran vanha jo)eikä koskaan ennen ole epäonnistunut.
Voi pääsi sulamaan melkein kokonaan, kun yritin pehmittää sitä mikrossa voi-sokerivaahtoa varten. Voiko sen hyydyttää uudestaan jääkaapissa, vai vaikuttaako kertaalleen sulaminen niin, että voi-sokerivaahto ei onnistu?
Vierailija kirjoitti:
Voi pääsi sulamaan melkein kokonaan, kun yritin pehmittää sitä mikrossa voi-sokerivaahtoa varten. Voiko sen hyydyttää uudestaan jääkaapissa, vai vaikuttaako kertaalleen sulaminen niin, että voi-sokerivaahto ei onnistu?
Laita vaan jääkaappiin. Voin pitäisi tosiaan olla pehmeää, noin huoneen lämpöistä kun voi ja sokeri vaahdotetaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi pääsi sulamaan melkein kokonaan, kun yritin pehmittää sitä mikrossa voi-sokerivaahtoa varten. Voiko sen hyydyttää uudestaan jääkaapissa, vai vaikuttaako kertaalleen sulaminen niin, että voi-sokerivaahto ei onnistu?
Laita vaan jääkaappiin. Voin pitäisi tosiaan olla pehmeää, noin huoneen lämpöistä kun voi ja sokeri vaahdotetaan.
Tästä oli muuten Kinuskikissa tms tehnyt vähän testejä, joissa totesi, ettei voin lämpötilalla ollut mitään merkitystä lopputuloksen kannalta. Muistaakseni hän oli tehnyt myös testin onko ylipäänsä väliä vaahdottaako voin ja sokerin, vai sekoittaako jollain muulla tavalla (voi sulatettuna? en muista), ja silläkään ei testileivoksissa ollut juuri väliä. Varmaan googlaamalla löytyy jos jotakuta kiinnostaa tutustua tarkemmin.
Onko sillä vaahdottamisella oikeasti mitään merkitystä? Eikö tärkeintä vaan ole, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin?
Olen lukemattomia kertoja käyttänyt sitä juoksevaa floraa pullosta ja sekoittanut ihan lusikalla sokerin sekaan ja aina on tullut onnistuneita leipomuksia. En siis oikeasti usko, että tuossa on mitään ongelmaa. Ainoa vaaranpaikka on se, että pystyy mittaamaan oikean määrän sitä juoksevaa rasvaa mutta muuten en usko, että on mitään väliä sillä, onko se liian sulanut vai ei.
Vierailija kirjoitti:
Voi pääsi sulamaan melkein kokonaan, kun yritin pehmittää sitä mikrossa voi-sokerivaahtoa varten. Voiko sen hyydyttää uudestaan jääkaapissa, vai vaikuttaako kertaalleen sulaminen niin, että voi-sokerivaahto ei onnistu?
Senkun käytät sitä sulanutta voita.
huoneenlämpöisen voin ja sokerin sekoitat sähkövatkaimella tai yleiskoneella. sellaiseksi valkoiseksi ilmavaksi vaahdoksi. toi siis kätevin