Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ulkosuomalainen ihmettelee, miksi Suomessa perseillään ruuilla

Vierailija
12.10.2012 |

Miksi pitää tarjota esim. meille ulkosuomalaisille vuohenjuustoa joka saatanan ruuassa, miksei voida tarjota suomalaisia ruokia?



Ei muissakaan maissa haeta varta vasten suomalaisia ruokia, vaan omia herkkuja.



Varmaan itsetuntokysymys.



t. monesti tarjoiluihin pettynyt ulkosuomalainen

Kommentit (62)

Vierailija
1/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Että nää on typeriä avauksia

Vierailija
2/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Että nää on typeriä avauksia

Itsekin ulkosuomalaisena yritän jo etukäteen pyytää, että pliis vaan suomalaisia herkkuja. En siis tietenkään vaadi mitään mutta jos kysytään.

Ja kyrsii myös mahdottomasti noi vuohenjuustot ja aurat joka helvetin ruuassa, maistuu perseeltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Että miks vuohenjuusto ei muka olis suomalainen herkku. Kyllä se mun mielestä on, mutta mä oonkin lähinnä syöny vaan mun mummun ite tekemää kutunjuustoa kun mun isovanhemmilla noita vuohia joskus oli.



Kyllä mä ainakin ulkosuomalaisena sain Suomessa käydessäni suomalaisia herkkuja. Suklaata, salmiakkia ja ruisleipää. Niin ja mummun tekemää silakkalaatikkoa. Ja äitin tekemää makaronilaatikkoa. Ja isän kalastamaa järvikalaa, mitä se ny milloinki on...



Ja vieressä olevasta järvestä veljen pyydystämiä rapuja.

Vierailija
4/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihmiset menkö näihin ulkosuomalaisprovoihin :D

Vierailija
5/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse käytän suomalaista vuohenjuustoa. Varsinkin Kolatun juustot on ihania. Mieheni sukulaisilla on valtavasti kuttuja ja Juustoportti ostaa kaiken maidon mitä vaan tulee.



Itsetuntokysymyshan se on, että tarjoaa sellaista ruokaa mitä itse haluaa syödä. Sitä perinteistä suomalaista kun saa päivittäin työpaikkaruokalassa.



Mitä täällä valitat, hauku sukulaisesi ja ystäväsi jo ruokapöydässä niin saat vastedes pysyä siellä ulkosuomiruokinnassa.

Vierailija
6/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihmiset menkö näihin ulkosuomalaisprovoihin :D

mutta jos niin luulet, niin miksi edes ketjuun tulet?

t. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihmiset menkö näihin ulkosuomalaisprovoihin :D

Aloitus ei kyllä ollut provo mutta jos niin luulet, niin miksi edes ketjuun tulet?

t. ap

Tulin, koska mua naurattaa nämä ketjut, oon itsekin avannut useita.

Vierailija
8/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpiirakat ovat ainoat joita ulkomaalaiset syövät. Kalakin on parempaa muualla. Itämeri on niin saastunut.

Itse nautin siitä että Suomessa saa niin kattavasti kaikkea. Monessa Euroopan maassa esimerkiksi etniset ruuat ovat vaikea valmistaa kun on vaan sitä vuohenjuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aiemmin tungettiin sitä kamalaa aurajuustoa joka paikkaan (me ulkkikset kyllä tunnetaan paljon parempia juustoja) ja nykyään vuohenjuustoa.



Itse nautin Suomessa silakkapihveistä, savusiiasta..mutta tietenkin makuja on monia.

Täällä Keski-Euroopassa esim. vuohenjuusto ei kuulu "normaaliin" ruokavalioon, ei myöskään sinihomejuusto.

Vierailija
10/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täällä Keski-Euroopassa esim. vuohenjuusto ei kuulu "normaaliin" ruokavalioon, ei myöskään sinihomejuusto.

ja suoraan ulkosuomesta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpiirakat ovat ainoat joita ulkomaalaiset syövät. Kalakin on parempaa muualla. Itämeri on niin saastunut. Itse nautin siitä että Suomessa saa niin kattavasti kaikkea. Monessa Euroopan maassa esimerkiksi etniset ruuat ovat vaikea valmistaa kun on vaan sitä vuohenjuustoa.

ja niille on uponnut mm. poronkäristys, hirvilihapullat, korvasienimuhennos, lohikeitto, loimulohi jne. MInusta Suomessa on maukas ruokakulttuuri ja moni ulkomaalainen ihatselee sitä, että ilmaiseksi saa metsästä sienet ja marjat jne.

Vierailija
12/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minun makuaistiini ei vaan uppoa perintenen suomalainen ruoka, joka on pakostakin ollut tietynlaista koska ilmasto täällä on ankara ja kasvisvalikoima varsinkin suuren osan vuotta erittäin rajoittunut. Jotkut tykkää semmoisesta liha-, kala- ja perunavoittoisesta ruoasta, minä en, joten en sitä syö kun onneksi nykyään ei tuontiruoan takia ole pakko.



Ja kun en sitä itse syö, niin en muillekaan tarjoa, vaan meillä voi vieraatkin "joutua" syömään vaikka sen kaamean vuohenjuustosalaatin tai pastaa tai vaikka wokkia aasialaistyylisellä kastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpiirakat ovat ainoat joita ulkomaalaiset syövät. Kalakin on parempaa muualla. Itämeri on niin saastunut. Itse nautin siitä että Suomessa saa niin kattavasti kaikkea. Monessa Euroopan maassa esimerkiksi etniset ruuat ovat vaikea valmistaa kun on vaan sitä vuohenjuustoa.

ja niille on uponnut mm. poronkäristys, hirvilihapullat, korvasienimuhennos, lohikeitto, loimulohi jne. MInusta Suomessa on maukas ruokakulttuuri ja moni ulkomaalainen ihatselee sitä, että ilmaiseksi saa metsästä sienet ja marjat jne.

Ap nimenomaan kirjoitti, että arvostaisi suomalaista ruokakulttuuria, mutta tarjotaan vuohenjuustolla pilattua paskaa.

Vierailija
14/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kana(tai kinkku/pepperoni)-curry-aurajuusto-yhdistelma on sita "aitoa suomalaista". Sita saa pizzan paalle, paninien valiin ja ties mihin pastasoosseihin. Itseasiassa nykypaivan suomalainen ruoka omimmillaan on ruokakermaa, aurajuustoa, currya jne. Erityisesti kermaa. Ja aurajuustoa.



Eli jos haluaa suomalaista ruokaa, ja aurajuustopohjaisia ruokia tarjoillaan, niin ei pitaisi olla valittamista. Paitsi jos muutti pois Suomesta vuosikymmenia sitten, niin ehka silloin se makaronilaatikko ja silakkapihvit oli sita aidointa aitoa. Ruokakulttuuri muuttuu ajan myota, Suomessakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpiirakat ovat ainoat joita ulkomaalaiset syövät. Kalakin on parempaa muualla. Itämeri on niin saastunut. Itse nautin siitä että Suomessa saa niin kattavasti kaikkea. Monessa Euroopan maassa esimerkiksi etniset ruuat ovat vaikea valmistaa kun on vaan sitä vuohenjuustoa.

ja niille on uponnut mm. poronkäristys, hirvilihapullat, korvasienimuhennos, lohikeitto, loimulohi jne. MInusta Suomessa on maukas ruokakulttuuri ja moni ulkomaalainen ihatselee sitä, että ilmaiseksi saa metsästä sienet ja marjat jne.

Ap nimenomaan kirjoitti, että arvostaisi suomalaista ruokakulttuuria, mutta tarjotaan vuohenjuustolla pilattua paskaa.

Vierailija
16/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

sitä mitä itsekin syödään. En edes osaisi valmistaa mitään silakkapihvejä tai karjalanpaistia... Makaronilaatikkoakaan meillä ei tehdä, vaan ruaat ovat yleensä jotain currya tai muuta tulisesti maustettua.



Ei suomesta edes kaikista ravintoloistakaan saa suomalaista ruokaa, en muista milloin jollain listalla olisi ollut karjalanpaistia tai silakkapihvejä. Ulkosuomalaisen kannattaa vaan rohkeasti mennä lounasruokapaikkoihin, sieltä saat "perinteistä" suomalaista ruokaa.



Ulkosuomaisen ei ehkä kannata tulla meille siitäkään syystä, että jälkkärinä meillä tarjotaan usein juustoja eikä perinteistä sekametelisoppaa. Aurajuustosta en pidä, mutta tarjolla saattaa joskus olla gorgonzolaa tai roquefortia.



Onko ulkosuomalaiset jotenkin vajakkeja kun luulevat, että Suomessa syödään tänäkin päivänä vaan pelkkää kaalilaatikkoa tms?

Vierailija
17/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

sitä mitä itsekin syödään. En edes osaisi valmistaa mitään silakkapihvejä tai karjalanpaistia... Makaronilaatikkoakaan meillä ei tehdä, vaan ruaat ovat yleensä jotain currya tai muuta tulisesti maustettua.

Ei suomesta edes kaikista ravintoloistakaan saa suomalaista ruokaa, en muista milloin jollain listalla olisi ollut karjalanpaistia tai silakkapihvejä. Ulkosuomalaisen kannattaa vaan rohkeasti mennä lounasruokapaikkoihin, sieltä saat "perinteistä" suomalaista ruokaa.

Ulkosuomaisen ei ehkä kannata tulla meille siitäkään syystä, että jälkkärinä meillä tarjotaan usein juustoja eikä perinteistä sekametelisoppaa. Aurajuustosta en pidä, mutta tarjolla saattaa joskus olla gorgonzolaa tai roquefortia.

Onko ulkosuomalaiset jotenkin vajakkeja kun luulevat, että Suomessa syödään tänäkin päivänä vaan pelkkää kaalilaatikkoa tms?

ja gorgonzolaa löytyy omastakin jääkaapista.

Ap.

Vierailija
18/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

sydämensivistystä tullut ulkomailla ulkosuomalaiselle. Kyläpaikassa syödään sitä ruokaa mitä tarjotaan. Ole iloine, että joku viitsii sinut edes ruokapöytäänsä kutsua. Sivistynyt ihminen ei käytä ruuasta nimitystä "paskaa" tai "maistuu perseeltä". Ja mitä on ruualla perseily? Miten perseillään. Tarkoittaako se sitä, että Ruuan tekijä hieroo tarjottavia ruokia ensin paljaaseen takamukseesna ennen kuin tuo ne pöytään. Onpa aika ihmeellistä käytöstä en ole kyllä missään moiseen törmännyt.

Vierailija
19/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sanopa yksi herkullinen Suomi-ruoka - Karjalanpiirakat ovat ainoat joita ulkomaalaiset syövät.

Eivät muuten syö, vaan syövät munavoin siltään. On testattu.

Vierailija
20/62 |
12.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

sydämensivistystä tullut ulkomailla ulkosuomalaiselle. Kyläpaikassa syödään sitä ruokaa mitä tarjotaan. Ole iloine, että joku viitsii sinut edes ruokapöytäänsä kutsua.

Koska ruokaa on muutenkin tarpeeksi, eikä koulussa tai kotona ole pakotettu syömään. Kulttuuriero, ulkosuomi - Suomi 1-0.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi yhdeksän