SIMA, ämpärissä jääkaappiin???Tarviiko se pullottaa
oikeasti?Tiistaina laitoin valmistumaan kai en nyt jo voi laittaa kylmään?
toivoo avuton
Kommentit (7)
Se pullon paine yhdessä jälkikäymisen kanssa (ne rusinat) tekevät simasta siman. Nyt sulla on lähinnä lastenkiljua, jos ämpärissä laitat kylmään.
Pitää pullottaa ja jos ei ala käymään niin hieman lisää sokeria pulloon mukaan myöhemmin ja nytkin kannattaa laittaa pullon pohjalle pieni teelusikallinen sokeria ja pari rusinaa. Pullot kylmään ja avaa niitä välillä, jos meinaa käydä liian voimakkaasti, etteivät räjähtele. Kun rusinat nousee pohjalta ylös niin on valmista.
Viileässä valmistuu viikossa ja huoneenlämmössä kolmessa vuorokaudessa. Säilytä valmiina viileässä ja käytä viikon kuluessa, näin sanotaan googlessa.
Tekisin minäkin, jos olisi tilaa missä säilyttää pulloja : (
sankoon käymään, sitten pulloihin ja jääkaappiin.
Pullotus on tärkeä, pulloihin laitetaan 1-2tl sokeria ja tämä tekee ne hiilihapot simaan.
nyt jos en pullota??
Onko kolme päivää lämpimässä käynyt väärin tehty??
ap
Itsekin vuorokausi ämpärissä sitten pullon ja 3 päivää huoneenlämmössä että ehtii valmistua muuten menis viikko jääkaapissa että valmista.
laitat jääkaappiin. Höpötystä tuo, että "pitää" laittaa pulloihin...
auttakaa