Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
mista tietaa etta avokadot ovat kypsia?
27.02.2012 |
Nyt kaynyt mulle usein, etta avokadot on raakoja tai sitten ylikypsia, kun niita alan syomaan. Mista voi paalta pain tietaa milta ne sisalta nayttavat ja maistuvat? kenellakaan mitaan vinkkia?
Kommentit (3)
kevyesti kapeammasta päästä, jos joustaa ja tuntuu vähän pehmeältä, hedelmä on kypsä. Usein joutuu kotona muutaman päivän kypsyttelemään ennen syömistä. Valitettavasti sisältä saattaa siitä huolimatta löytyä yllätyksiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Isot, päärynänmuotoiset Hass-avokadot ovat syöntikypsiä siinä vaiheessa kun ne alkavat vaihtaa väriä kirkkaanvihreästä ruskeaan. Jotkut muut avokadolajikkeet ovat ruskeampia, joten niissä tuo kevyt painallus on paras tapa tunnistaa syöntikypsät.
Alue: Aihe vapaa
Siinä muuta ole kuin sormella tunnustelu, eli ovat pikkuisen pehmeitä kun ovat kypsiä. Kaupassa ne ovat yleensä raakoja. Annan kypsyä ja kun alkavat pehmetä, niin siirrän jääkaappiin, jotta kypseneminen hidastuu. Yleensä syömme yhden päivässä, joten ne loput helposti kypsyvät liikaa huoneenlämmössä, jos ostan vaikka sellaisen pussillisen, onko siinä 8 kpl.