Sanokaas mitä kokkaisin naudan sisäpaistista? Ostin "klöntin" sitä kaupasta
ja tarkoitus olisi loihtia siitä jotain hyvää syötävää miesystävän (ja tietysti itsenikin) iloksi.
nimim. kädetön keittiössä
Kommentit (11)
Ja haudutat pitkään miedossa lämmössä (uuni) kuten karjalanpaistia...
Ja haudutat pitkään miedossa lämmössä (uuni) kuten karjalanpaistia...
PAistista tulee sitkeää, ei sovi pitkään haudutettavaksi. Etuselkä tai potka sopii siihen.
Jos ostat klöntin niin hiero pinnalle suolaa ja pippuria, ruskista kokonaisena pannulla ja paista uunissa 150c paistopussissa n. 35min per kilo. Pidä huoli että ruskistuksen aikaansaama liemi tulee paistopussiin mukaan, mielellään päälle. Kääri valmis paisti folioon n. 10 minuutiksi. Paistinliemestä saa hyvän pohjan kastikkeelle, vehnäjauhojen ja kerman kera. Riittää kun kiehautat sen.
Jos syöjiä on vähän niin voi paistista leikata myös pihvejä/leikkeitä. Paista 1min per cm / puoli kuumalla pannulla. Mausta pihvien ollessa valmiita. Huomioi että naudanliha tulee paistaa huoneenlämpöisenä. Lihan koosta riippuen 1-2 tuntia huoneenlämmössä ennen valmistusta.
Parempia pihvejä saa ulkofileestä, sisäfileestä ja entrecotesta.
Leikkaa viipaleiksi, nuiji lihanuijalla. Mausta pippurilla ja soijalla. Jokaisen viipaleen päälle pala fetaa ja tuoreita basilikan lehtiä. Rullaa ja kiinnitä kääryle hammastikulla tai ruoanlaittoon tarkoitetulla narulla. Käristä pannussa niin, että ruskistuvat(kuuma pannu) ja lisää ruskistuksen jälkeen kermaa pannuun. Anna hautua kypsiksi. Nam, pitääkin tehdä itse myös ihania lihakääryleitä.
Minä teen aina valurautapadassa paistia levyn päällä.
Laitan voita pohjalle ja kun se alkaa ruskistua, laitan paistin sinne ja paistan jokaisen kyljen tummaksi, jotta se ei vuoda nesteitä. Siellä paistuu myös puolikas sipuli ja puolikas porkkana. Sitten laitan sinne riittävän paljon vehnäjauhoja ja ruskistan niitä siellä olevassa sulassa voissa. Jos voita ei ollut tarpeeksi, lisään sitä ennen vehnäjauhojen laittoa. Sitten laitan kiehuvaa vettä joukkoon ja katson, että kastikkeesta tulee sopivan paksua. Annan kiehua hiljalleen kansi kiinni niin kauan, että on sisältäkin kypsää. (Minä ja mieheni emme tykkää vähänkään raakaa lihaa syödä) Jotain puolentoista tunnin päästä lisään suolaa ja valkopippuria ja lopuksi kermaa, jonka annan pikaisesti kiehahtaa.
Sama mitä seiska, mutta täytän aurajuustolla =)
Enpä tiedä kannattaako sinun edes yrittää mitään, kun sisäpaistia klöntiksi sanot. Taitaa olla tuolla asenteella ja ruokatuntemuksella tuhoon tuomittu homma.
Gulassia, stroganoffia, patapaistia tms.
Nyt oli tarjouksessa taas. Onnistuuko tuosta keittoliha? Siis keittäninen suolavedessä
Mukaan höyrytettyjä vihanneksia ja kermaperunoita.. En itsekään ole kovin hyvä keittiössä, joten mitään gourmet-ruokaa en rupeaisi tekemään. Hyvää kotiruokaa hieman erikoisin maustein, niin siinä on hyvän aterian ainekset!