Risotto - kumman laitat ensin: parmesanin vai persiljan?
Kommentit (9)
Pitääks tollasia laittaa?
Mun risottoon tulee mikrossa keitetyt riisit ja pannussa paistettu jauheliha. Sit sekotan ne yhteen.
Kaadan sekaan paljon makeeta chilikastiketta, jotta siitä tulee syötävää.
Rupesin vain miettimään, onko tuo paras järjestys. Kai se on.
ap
PS. Arvasin jotain nelosen kaltaista kommenttia tulevan. Eihän se sinun sörssösi risottoa ole, vaikka sinä sitä siksi kutsuisitkin.
Pitääks tollasia laittaa?
Mun risottoon tulee mikrossa keitetyt riisit ja pannussa paistettu jauheliha. Sit sekotan ne yhteen.
Kaadan sekaan paljon makeeta chilikastiketta, jotta siitä tulee syötävää.
mutta ap puhuu (ilmeisesti?) "oikeasta" risotosta joka tehdään risotto/arborio riisistä.
Pitääks tollasia laittaa? Mun risottoon tulee mikrossa keitetyt riisit ja pannussa paistettu jauheliha. Sit sekotan ne yhteen. Kaadan sekaan paljon makeeta chilikastiketta, jotta siitä tulee syötävää.
mutta ap puhuu (ilmeisesti?) "oikeasta" risotosta joka tehdään risotto/arborio riisistä.
voi arborion lisaksi tehda muuten myos carnaroli riisista. :-) Mutta itse kysymykseen, laitan parmesaanin ensin JOS kyseessa on risotto johon tulee noita molempia, kaikkiin "oikeisiin" risottoihinkaanhan niita ei tule.
ei ole edes tullut mieleen. Persiljasta en pidä. Mun risottoon tulee riisin lisäksi
- kanaa
- herne-maissi-paprikaa
- mahd. muita vihanneksia
- mausteita
Rupesin vain miettimään, onko tuo paras järjestys. Kai se on.
ap
PS. Arvasin jotain nelosen kaltaista kommenttia tulevan. Eihän se sinun sörssösi risottoa ole, vaikka sinä sitä siksi kutsuisitkin.
oon järkeillyt sen niin että se juusto saa hetken kauemmin "sulaa" ja yrtit on yleensä parhaita kun niitä ei liikaa keittele.
3
taidan yleensä laittaa, niin ensin juusto ja sit yrtit :) Ihan sama, onko oikea tapa, mutta yrtit pysyy raikkaampina ja juusto ehtii kunnolla sulaa.
Ensin parmesanin, koka en laita "oikeanlaiseen" risottoon persiljaa en koskaan.
Teen kyllä välillä risoton irvikuviakin. Nakkirisotto on esim. törkyhyvää vaikkei se varmasti tän palstan mielestä ole risottoa nähnytkään.
En kuitenkaan tiedä onko "oikea" tapa, mutta yrtit laitan aina vikana juuri ennen tai jälkeen kuin nostan pois liedeltä.