Suositelkaa jälkiruokakakkua jouluksi
Haluan tehdä jotain erikoista, mutta suhteellisen kevyttä.
Aikaisempina vuosina olen tehnyt kerroskakun: alimmaiseksi suklaahyytelöä, päälle karpalohyytelöä. Mutta se suklaa tekee kakun tosi, tosi raskaaksi. Suklaata kuluu muutenkin
En keksi mitään deluxe-kakkua. Mitä ihmettä tekisin? Ja mielellään reseptin kera.
Kommentit (4)
Tuota olin itse ajatellut tehdä. En tosin aattona vaan vasta tapaniksi.
Mietin vaan, että tuleeko siitä kuinka äklömakea, jos laittaa pohjan pipareista vai pitäisikö tyytyä perus digetive-pohjaan? Onko tuo kuinka makeä noin ylipäätänsä.
Ajattelin tehdä ohjeella, jossa vain 1 prk mascacpornea ja sitten kermaa ohjeen mukaan 5-6 dl. Entäs jos korvaa osan kermasta vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Tuleekohan liian makeaa?
ei ap
googlella löytyy paljon ohjeita, tässä yksi
http://www.mtv3.fi/reseptit/index.shtml/glogi-juustokakku?762986
sopii hyvin glögijuustokakku, eikä sitä tarvitse syödä isoa annosta, jos tuntuu liian raskaalta. Jouluhalko olisi perinteinen, mutta liian raskas, löytyy siitä tietysti kevennettyjäkin reseptejä.
Mutta joulu + kakku + kevyt on aika hankala yhdistelmä. Voisiko kakun korvata vaikka jäädykkeellä? Karpalojäädyke olisi kevyt vaihtoehto, jälkiruoaksi tietysti parempi kuin kahvipöytään.
Domino-juustokakku. keveydestä en sitten tiedä ;)