Tuleekohan tiukka karppaaminen lisäämään allergioita?
Kun puhutaan monen muunkin ruoka-aineen kohdalla, että lapsen pitäisi altistua niille riittävästi sikiö- ja pikkulapsiaikana, että elimistö oppii sietämään. Turha välttely voimistaa yliherkistymistä vaikkapa kalalle. Taloss aolisi hyvä olla myös lemmikkieläimiä jne.
Jos nyt kasvaa karppaavien äitien vatsoissa vauvoja, jotka eivät saa lainkaan viljatuotteita, tuleeko vauvoista vilja-allergisia?
Kommentit (16)
Siskoni oli pienenä hyperallerginen. Hän söi perunaa, bataattia, porkkanaa, mustikkaa ja soijamaitoa.
myös toinen omista lapsistani. Siis tarkoitan moniallergisella sitä että n. 1v ikäisenä sopivien ruokien lista on lyhempi kuin sopimattominen, eikä siis pelkkä maito, muna, vilja-allergia.
elintärkeitä hiilihydraatteja pois ruokavaliostaan!
Ei kai kukaan halua altistaa lastensa aivoja kehitysviiveille. En ole kuullutkaan, että joku uskaltaisi noin tehdä, vaan yleenähän raskausaikana syödään tavallista terveellisemmin.
Onko teillä vt-mammoilla jonkinlainen lukihäiriö, kun tätä kasvisjuttua toistellaan nytkin kolmessa ketjussa samaan aikaan eikä kukaan ymmärrä lukemaansa??
käsittääkseni tiukasti karppaavat välttävät viljatuotteista varsinkin vehnää. Miten on?
Mietin vain, että mikähän lie on keliakian syntymekanismi, voiko sille altistua esim siksi, ettei koskaan sikiö- ja pikkulapsiaikana altistu viljojen proteiineille ja sokereille yms.
ap
sama kuin täysjyväviljasta saadut.Millä oletatte sikiöittenne aivojen kehittyvän? Porkkanoillako?
käsittääkseni tiukasti karppaavat välttävät viljatuotteista varsinkin vehnää. Miten on?
Mietin vain, että mikähän lie on keliakian syntymekanismi, voiko sille altistua esim siksi, ettei koskaan sikiö- ja pikkulapsiaikana altistu viljojen proteiineille ja sokereille yms.
ap
Jos kerran täysjyvävilja on tie autuuteen, miten ihmeessä keliaakikot ym. pärjäävät? Huostaanotto heti, vai?
raskausaikana, mutta minä pohdinkin tössä allergioita enkä kaikkia raskausajan vaaroja.
Pohdin pelkästään sitä lisääkö karppaaminen allergioita, autuuttamisopeista ei ollut puhetta.
Omenat, appelsiinit, vehnä, porkkana, banaani... Eivätkös ne kaikki ole aika sokeripitoisia, myöskin monille allergeeneja. Jos siis äiti ei syö noita raskausaikana, onko todennäköisempää, että syntyvä lapsi on yliherkkä noille ruuille?
Syvätkö tiukat karppaajat noita?
muita kuin kotimaisia viljoja. Raskausaika meni hyvin ja sain synnytettyä yli 4kg painavan pojan, joka on kehittynyt ikätasoaan vastaavasti.
Jos kerran täysjyvävilja on tie autuuteen, miten ihmeessä keliaakikot ym. pärjäävät? Huostaanotto heti, vai?
maitotuotteista tai eläinkunnan tuotteista. Todisteita? fineli.fi
Vaikkapa kymmenen vuoden ajalta syntyneistä vauvoista, joitten äidit jo odotusaikana noudattivat vhh-dieettiä? (lasten syntymäpaino, kehitys, terveys jne.)
Mikäli vhh-dieetti katsotaan hyödylliseksi odottavalle äidille ja vauvalle, tulee se takuulla ruokasuosituksiin tutkimustulosten jälkeen.
Sitä odotellessani syön raskaana ollessanikin perunaa, ruisleipää ja kasviksia, lihaa, kalaa jne.
vehnä, ruis, ohra aika tuoreita ihmisen geenistölle (esim. täällä pohjolassa vain satakunta vuotta), sitä ennen on syöty luonnonantimia kuten marjoja, pähkinöitä, juuria, lihaa (riistaa tai kasvatettua), munia, viljelty naurista, turnipsia, hernettä ym. Eli ei ne ns. uudet viljat todellakaan ole mikään edellytys ihmisen hyvinvoinnille. Ja siitä kai johtuukin, että niin moni ei siedä kotimaisia viljoja ravinnossaan; kärsii joko keliakiasta, allergiasta tai jonkinasteisesta imeytymishäiriöstä. Viljan kuidut eivät ole edellytys suolen normaalitoiminnalle, on näyttöä siitäkin, että karkea viljakuitu jopa aiheuttaa suolen seinämän vaurioita. Monien suolistolle paremmin sopivat kasviksista saatava liukenevat ja liukenemattomat kuidut, ei viljaperäiset. Toki meitä ihmisiä on erilaisia eikä kaikille sovi samanlaiset ruokavaliot. Kuitenkaan siis viljojen syöminen ei geneettisestikään missään nimessä ole mikään edellytys "normaalille" elimistölle tai ruokavaliolle, ilmankin pärjää, kun kuituja, vitamiineja ja hivenaineita saa muusta ravinnosta.
käsittääkseni tiukasti karppaavat välttävät viljatuotteista varsinkin vehnää. Miten on?
Mietin vain, että mikähän lie on keliakian syntymekanismi, voiko sille altistua esim siksi, ettei koskaan sikiö- ja pikkulapsiaikana altistu viljojen proteiineille ja sokereille yms.
ap
On olemassa terveellisempiäkin viljoja, täysjyvänä. Minä karppaan muuten mutta esim. ruisleivästä en ole luopunut. Aivot tarvitsee hiilareita, en ole niistä halunnut luopua, mutta olen vaihtanut ns. huonot parempiin ja niitäkin kohtuudella.
ja esim Japanissa riisiallergia on yleinen, Suomessa taas alkaa olla paljon peruna-allergisia, maidon munan ja viljojen lisäksi. Moniallergisille sopii usein kuitenkin ekaksi ne ruuat, joita äiti ei ole syönyt, esim. bataatti tai tattari. Tärkeätä olisi syödä raskausaikana melko monipuolisesti, ei siis pelkkää leipää tms.