Onko teillä joulun aikaan kuivakakkuja?
Jos on niin mitä? Meillä aina taatelikakkua. Voisi vaihteeksi tehdä sen rinnalle jotain muutakin.
Kommentit (22)
Perinteinen hedelmäkakku on melkein aina, ja toisena joku muu, esim. taateli- sitruuna- mauste- tai tiikerikakku.
Piimäkakkua, eli ihan piparkakkuihin tulevilla mausteilla, laitan siihen myös rusinoita. Hyvää glögin ja teen kanssa.
En tykkää kuivakakuista. Miksi jouluna pitää ylipäätään paasata mahaansa kaikkea mahdollista.
Minulle selvisi viime viikolla, että mies ei ole ikinä maistanut taatelikakkua. Teen sellaisen itsenäisyyspäiväksi ja katsotaan sitten, teenkö toisen jouluksi. Oma lemppari olisi englantilainen hedelmäkakku.
Ei ole kakkuja jouluna. Suklaata on ja limua ja torttuja ja piparia.
Teen ehkä sitruuna-rusinakakun. Se on mun lemppari ja koska vietän joulun yksin, niin sen enempää kakkuja en nyt tee.
Olen ehtinyt leipoa jo taatelikakun ja kookoskakun. Varmaan leivon vielä jonkun, ehkä ihan suklaakakun. Vastahan joulukuu on alkanut!
En leivo jouluksi, vaan näin adventtiajaksi. Pakastan aina osan ja syön kakkuja viikkojen varrella. Kuivakakut kestävät hyvin pakastamisen ja sulatuksen, kunhan ei liian kauan pidä jäässä.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Leivon appelsiinikakun joka jouluksi.
Hedelmäkakku. Murokakkutaikina ja kuivattuja sekahedelmiä pilkotaan pieniksi ja lopaus rommia tai konjakkia niitten sekaan mehustamaan ja maustamaan, mantelilastuja. Upea maku heti lämpmänä ja todella mehukkaan maukas myöhemmin. Kestää säilytystä esim folioon kiedottuna .Taatelikakku toinen suosikki.
Nämä molemmat tietysti aidolla voilla leivottuina
Lähes kaikissa muissa jouluruoissa voidaan joustaa suuntaan tai toiseen, mutta voihin leivottu tiikerikakku on se pakollinen must. Yleensä se saadaankin joukulahjaksi, tekijä tietää meidän himon tuohoon kakkuun.
Taatelikakku ja englantilainen hedelmäkakku. Pikkuisen kun molempiin taikinoihin lorauttaa konjakkia niin hyvää on.
Vierailija kirjoitti:
Teen ehkä sitruuna-rusinakakun. Se on mun lemppari ja koska vietän joulun yksin, niin sen enempää kakkuja en nyt tee.
Se on mun lapsuuteni joulukakku: se on pakko olla joka joulu 😋
Meillä on jouluna yleensä aina kirsikka-suklaakakku, eli vaalea kakku, jossa on taloussuklaan paloja ja säilykekirsikoita. Lisäksi on usein toisena kakkuna vaihtelevasti jokin tumma kakku, usein arabialainen maustekakku, taatelikakku tai tumma suklaakakku.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä muistutus! Eipä oo ollu, mutta nyt kun isovanhemmista on viimeisetkin kuolleet, voisi aloittaa perinteen. Taatelikakku, banaanikakku, mitä niitä joulumaustekakkuja nyt oli? Laittakaa reseptejä tähän?
Googlaa vanha Hesarin taateli-porkkanakakku. Itseäni laiskotti sen verran, että en raastanut porkkanoita vaan käytin puolikkaan Pirkan porkkanasosepötköstä. Tulikin hyvä ja mehevä kakku.
Pakastimeen tein kaksi pientä karpalo (pakaste oma keräämiäni) sokeriton 80 % suklaa kakkuja. Sokerin tilalla steviaa.
Vierailija kirjoitti:
Minulle selvisi viime viikolla, että mies ei ole ikinä maistanut taatelikakkua. Teen sellaisen itsenäisyyspäiväksi ja katsotaan sitten, teenkö toisen jouluksi. Oma lemppari olisi englantilainen hedelmäkakku.
Oletko koskaan tehnyt aitoa englantilaista hedelmäkakkua eli joulukkua eli Christmas cake? Siis se joka kuorrutetaan ja tehdään joka kuukausia ennen joulua ja juotetaan monta viikkoa ennen kuin kuorrutetaan ja koristellaan. Olen kerran vuosia sitten tehnyt tosin aikaa ennen kännykkä kameroita.
Hyvä muistutus! Eipä oo ollu, mutta nyt kun isovanhemmista on viimeisetkin kuolleet, voisi aloittaa perinteen. Taatelikakku, banaanikakku, mitä niitä joulumaustekakkuja nyt oli? Laittakaa reseptejä tähän?