Mille maistuu ankka? Uskallanko ostaa?
Haluan maistaa, onko se hyvää vai pahaa? Minkä kanssa sitä syödään?
Kommentit (20)
Kato netistä reseptejä. Ei ole sen vaikeampaa.
Hyvää on jos osaa laittaa. Ankanrintaa pekonikaalipedillä ja fondant-perunoita suosittelisin. Kastikkeeksi karviaisilla maustettu punaviinikastike.
Älä ainakaan WC-Ankkaa juo koko pulloa.
Mitä jos vaikka käyt paikallisessa kiinalaisessa maistamassa.
Aika tylsää, ei mitään erikoista. Ohjeita löytyy miten tehdä ankasta "hyvää", mutta tosiasiassa siitä sörsselistä maistat kaiken muun paitsi sen ankan.
Lidlissä turkey on suomeksi ankka.
No ainakin kissalle, koiralle, ketulle, ihmiselle...
MILTÄ se maistuu, sitä en osaa sanoa.
Viimeksi tein karamellisoitua ankkaa, ja sanoisin että siitä tuli oikein hyvää. Kaverina valkosipuliperunat ja punkkukastike.
Tällä hetkelläkin on yksi rinta pakkasessa odottamassa.
Sitkoisempaa, siis huomattavasti, kuin kana. Ja huonomman makuista. En suosittele.
Se on vähän kuin kanaa, mutta ei niin mehukasta.
Usein ankka tarjotaan omaan makuuni liian raakana. Itse teen täysin kypsäksi, jolloin ei ole niin sitkeää. Vaatii mielestäni hyvän kastikkeen, just esim. punaviini/sherry/marsala tmv antaa sopivaa makua. Ne Lidlin ankanrinnat sopivat tosi hyvin kokeiluun.
siis kyllä vielä jossain suuret ihmisjoukot syövät ankkaa
Monesti jää sitkeäksi, jos ei jaksa hauduttaa. Ajan kanssa valmistettuna herkullista
Aika rasvaisen makuista esim kanaan verrattuna, en tykkää.
Todella hyvää, Pekingin ankka, mutta vaatii jonkin verran vaivaa valmistaa.
Herkkua. Ankanrasva on loistavaa paistorasvaa. Helpoin kokeilu on kun ostat confit- eli rasvaansäilöttyjä ankankoipia ässästä 23 euroa 4 kpl. Ovat siis kypsänä purkissa, ei tarvitse kuin lämmittää ja valuttaa liiat rasvat. Meillä kyljessä on usein röstiperunoita tai risotto. Ei maistu kanalta eikä pidä maistua kanalta.
Ristikko veitsellä rinnan rasvaosaan. Pannulle ristikko alaspäin rasvaa sulattamaan. Sitten laitamme sen rapeapintaisen ankan pinta ylöspäin uunivuokaan ja liemi mukaan, johon voit laittaa mitä haluat. Meillä yrttejä, hunajaa, valkosipulia, fondia jne. Kypsäksi tehdään.
Vierailija kirjoitti:
Usein ankka tarjotaan omaan makuuni liian raakana. Itse teen täysin kypsäksi, jolloin ei ole niin sitkeää. Vaatii mielestäni hyvän kastikkeen, just esim. punaviini/sherry/marsala tmv antaa sopivaa makua. Ne Lidlin ankanrinnat sopivat tosi hyvin kokeiluun.
Juu, itsessään ei maistu hyvältä.
Ankalt ankka maistuva.