Help, mikä olisi paras(terveellisin) makeuttaja puuroon :) ?
Oon aikaisemmin käyttänyt sokerin sijaan puurossa Coopin makeutusainetta (= syklamaatti-sakariinipohjainen) mutta tajusin sen aiheuttavan vatsavaivoja/turvotusta ja nyt pitäisi löytää jokin muu vatsaystävällisempi ja terveellisempi vaihtoehto tilalle.
Miettinyt mm. seuraavia vaihtoehtoja:
-sokeroitu hillo (siinä siis kuitenkin vähemmän käytännössä kokeria kuin että laittaisi tavallista sokeria päälle jos määrä suunnilleen sama)
-karppisokeri (tosin tämäkin ns. keinomakeuttaja enkä myöskään tiedä sopiiko vatsalle pidemmän pälle)
-stevia (kitkerä sivumaku)
-vaahterasiirappi (onkohan edes parempi vaihtoehto kuin sokeri? lisäksi en tiedä kumpaa käytännössä menee vähemmän kidemäistä esimerkiksi ruokosokeria vaiko nestemmäistä siirappia)
-ruokosokeri tai kookossokeri (en tiedä ovatko parempia vaihtoehtoja verrattuna tavalliseen sokeriin)
Siinäpä jotain pohdintoja...näkemyksiä? ideoita?
Niin ja en halua kuitenkaan esimerkiksi makeuttaa taatelilla tai banaanilla, koska niissä itsessään paljolti energiaa sekä makua, enkä halua laittaa kumpaakaan aamupuuroon vaan syn mielummin niitä jälkiruokana.
Kommentit (39)
Stevia. Itsellä ei ole mitään kitkerää sivumaku kyllä tullut.
Hunaja. Makeampaa, mutta silti vähäkalorisempaa kuin sokeri, joten pieni määrä riittää.
Vierailija kirjoitti:
Stevia. Itsellä ei ole mitään kitkerää sivumaku kyllä tullut.
Mitä steviaa käytät? Semmoista jauhetta vai tippoja?
Mansikkahillo ja maito. Hedelmät ja marjat. Sokeri pienessä määrin. Hyytelö tai hillot. Hunaja ja pakastemustikka. On myös puuroja joissa on hedelmäpaloja tai marjaa valmiina tai muuta. Yrtti tai mauste.
Vaihda tiimiä ja ala syömään puuro nokareella voita ja ripauksella suolaa.
Mielestäni parempaa kuin makea puuro.
Vierailija kirjoitti:
Vaihda tiimiä ja ala syömään puuro nokareella voita ja ripauksella suolaa.
Mielestäni parempaa kuin makea puuro.
Juu, tykkään kyllä suolaisemmastakin, mutta kun yritän saada ne marjat syödyksi siinä aamupuurolla, niin pakostikin tulee semmoinen makeampi puuro.
Vierailija kirjoitti:
Mustikkakeitto
Voisi kokeilla tätä, mutta muistelen että keiton lisääminen puuroon ei mielestäni tuonut niin hyvää lopputulosta. Oon enemmänkin team-maitotilkka :)
Sokuri tai siirappia oon laittanu jo yli 60 vuotta. Eivät ole tappavia myrkkyjä.
Eikö tuo keinomakeutusaineiden käyttö muutenkin ole 1980-lukulaista touhua, ellei niitä ole pakko käyttää diabeteksen takia? Sokeria voi halutessaan kohtuudella käyttää makeuttamiseen, kunhan ruokavalion koostumus ja annoskoot ovat järkeviä.
Tuo edellä ehdotettu hunaja sopii hyvin ainakin kaurapuuroon.
Vierailija kirjoitti:
Sokuri tai siirappia oon laittanu jo yli 60 vuotta. Eivät ole tappavia myrkkyjä.
Mitä siirappia laitat? En usko että on tappavaa, mutta tykkään ajatuksesta että pyrkii valitsemaan terveellisiä juttuja sellaisissa mitä päivittäin syö
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mustikkakeitto
Voisi kokeilla tätä, mutta muistelen että keiton lisääminen puuroon ei mielestäni tuonut niin hyvää lopputulosta. Oon enemmänkin team-maitotilkka :)
No tunge sitä maitoa sinne puuroon ja lakkaa kitisemästä
Itse tehty sokeriton omenasose. Riittävän makeaa ilman sokeriakin. Aluksi laitoin vähän sokeria, mutta sitten jätin kokonaan pois. Leikkaa omenasta lohkoja (kuorineen) kattilaan ja pohjantäyttö vettä. Sekoittele ettei pala pohjaa. Soseuta, kun kypsää. Pakasta pieniin eriin. Säilyy jääkaapissa vain 1-2 viikkoa, kun ei ole lisäaineita (eikä sokeria), Kanelia lisään, kun tykkään siitä.
Vierailija kirjoitti:
Hunaja. Makeampaa, mutta silti vähäkalorisempaa kuin sokeri, joten pieni määrä riittää.
Oi voi, mä kun en tykkää hunajasta ollenkaan :/
miksi puuroa edes pitää makeuttaa.
ja juu, tiedostanu että täällä nykyisin aika kuollutta eikä kukaan varmaan edes jaksa vaivautua vastaamaan, mutta kuitenkin :)