Mitkä ovat 3 parasta leikkelettä joita olet syönyt?
Kommentit (27)
Härän ja hevosen kylmäsavupaistit on olleet hyviä. En kyllä osta leipää kun pari kertaa vuodessa, joten leikkeleitäkään en sen enempää.
Vaalea leipä, oivariini ja suolainen kylmäsavupaisti on kyllä herkku.
Sipuliteemakkara, jota sai vielä n. 20v sitten aivan ohuina siivuina palvelutiskiltä.
Hevosen kylmäsavupaisti Kuopion kauppahallista.
Venäläinen metwursti 20v sitten.
Nykyisistä kaupan leikkeleistä ostan vain satunnaisesti korppukinkkua.
Leikkeleet(kin) on paskuutettu. 😳
Savukalkkuna, serranokinkku, sit snallmanilla on aurinkokuivattu tomaatti- maksamakkara, jos se käy leikkeleestä.
Savuaromiset aiheuttaa syöpää sanoo EU.
EN osta leikkeleitä. Ostan broilerin rintaleikettä ja teen siitä leikettä ihan ite.
https://suomenterveysravinto.fi/blogi/savustetussa-ruoassa-ja-savuarome…
Ensinnäkin savustettu liha ja kala luetaan prosessoituun lihaan ja lihajalosteisiin. Kansainvälinen syöväntutkimusinstituutti IARC on luokitellut ne riskiarviossaan varmasti syöpää aiheuttaviksi (Bouvard 2015).
Savustettaessa ruokaan kertyy polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä, lyhyesti PAH-yhdisteitä. Niistä monet ovat varmasti mutageenisia ja karsinogeenisia. Ne toisin sanoen aiheuttavat syöpää.
Floridan leike. Metsästäjän leike. Kuopion leike.
Vaikea valita monista hyvistä mutta heitetään kylmäsavuheppa, prässätty kieli ja pata negra.
Tykkään Tammisen ylikypsästä maalaispalvista. Myös Snellmanin kielileikemakkarasta.
Itse asiassa vaikka kuinka monista. Syön kuitenkin todella hillitysti näitä. En edes joka päivä.
1 seuraa aikaansa ja osaa lukea joten en tarvitse paasausta aiheesta savustettu&syöpä.
Kuten sanoin niin syön max 1 viipaleen leikkelettä/pvä, usein en sitäkään ja sekään ei useimmiten ole tuollaista savustettua versiota, ostan sitä ehkä parin ki välein, jos silloinkaan.
Paniikkiin ei siis aihetta ja!ylipäätään kohtuus kaikessa. En ole koskaan edes tupakoinut.
-1-
Vierailija kirjoitti:
Tykkään Tammisen ylikypsästä maalaispalvista. Myös Snellmanin kielileikemakkarasta.
Itse asiassa vaikka kuinka monista. Syön kuitenkin todella hillitysti näitä. En edes joka päivä.
Tamminen ei käytä kotimaista lihaa.
Itse paistetusta paistista leikatut siivut.
Vierailija kirjoitti:
Savuaromiset aiheuttaa syöpää sanoo EU.
EN osta leikkeleitä. Ostan broilerin rintaleikettä ja teen siitä leikettä ihan ite.
Tämä.
Metukka voi sisältää Hepatiittia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Savuaromiset aiheuttaa syöpää sanoo EU.
EN osta leikkeleitä. Ostan broilerin rintaleikettä ja teen siitä leikettä ihan ite.
Tämä.
Mikä tämä?
Vierailija kirjoitti:
https://suomenterveysravinto.fi/blogi/savustetussa-ruoassa-ja-savuarome…
Ensinnäkin savustettu liha ja kala luetaan prosessoituun lihaan ja lihajalosteisiin. Kansainvälinen syöväntutkimusinstituutti IARC on luokitellut ne riskiarviossaan varmasti syöpää aiheuttaviksi (Bouvard 2015).
Savustettaessa ruokaan kertyy polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä, lyhyesti PAH-yhdisteitä. Niistä monet ovat varmasti mutageenisia ja karsinogeenisia. Ne toisin sanoen aiheuttavat syöpää.
Kuule ihan sama mulle. Kaikki on nykyisin myrkyllistä, juomavedessäkin on mikromuoveja.
Teen kaikki ruokani alusta asti itse, puhtaista raaka-aineista. En käytä alkoholia, en polta, en käytä keinotekoisia makeutusaineita, syön todella vähän prosessoituja tuotteita, en juurikaan meikkaa, käytän vain peruskemppareita, en lämmitä puilla, kävelen paljon metsässä.
Olen jo kohta 60v. En lakkaa grillaamasta muutamaa kertaa kesässä hieman mustunutta makkaraa, tai lopeta satunnaisia leikkeleostoksiani (savustettujakaan) syöpäriskin vuoksi.
Voin saada sydärin jatkuvasta syöpä/ saaste/ ilmastoahdistuksesta, saada aivoverenvuodon, tai jäädä auton alle.
Saisinko lisää laadukkaita elinvuosia, jos vältän kaikessa karsinogeenejä? Eläisin ehkä pari vuotta pitempään jossain dementiaosastolla vaipoissa..
Vierailija kirjoitti:
https://suomenterveysravinto.fi/blogi/savustetussa-ruoassa-ja-savuarome…
Ensinnäkin savustettu liha ja kala luetaan prosessoituun lihaan ja lihajalosteisiin. Kansainvälinen syöväntutkimusinstituutti IARC on luokitellut ne riskiarviossaan varmasti syöpää aiheuttaviksi (Bouvard 2015).
Savustettaessa ruokaan kertyy polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä, lyhyesti PAH-yhdisteitä. Niistä monet ovat varmasti mutageenisia ja karsinogeenisia. Ne toisin sanoen aiheuttavat syöpää.
No niin, voi ei, taas mä kuolen. Viime viikonloppuna kuolin tupakkaan, viinaan ja pizzaan.
Cinco Jotas Iberico -koipi syötiin yhtenä talvena. Ei ole vertaista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
https://suomenterveysravinto.fi/blogi/savustetussa-ruoassa-ja-savuarome…
Ensinnäkin savustettu liha ja kala luetaan prosessoituun lihaan ja lihajalosteisiin. Kansainvälinen syöväntutkimusinstituutti IARC on luokitellut ne riskiarviossaan varmasti syöpää aiheuttaviksi (Bouvard 2015).
Savustettaessa ruokaan kertyy polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä, lyhyesti PAH-yhdisteitä. Niistä monet ovat varmasti mutageenisia ja karsinogeenisia. Ne toisin sanoen aiheuttavat syöpää.
No niin, voi ei, taas mä kuolen. Viime viikonloppuna kuolin tupakkaan, viinaan ja pizzaan.
Eräs viisas jo edesmennyt lauloi, että "elämä on kuolemista".
Niinpä.
-1-
Njaaah, en ole ikinä ollut leikkeleiden perään ja viimeisen vuoden aikana vähentänyt entisestään, hyvä jos 1 siivu/pvässä menee.
Mutta lihan alkuperämaasta olen ehdoton eli oltava kotimaista. Snellmanin valkosipulileike ja ohut pippurikinkku on maukasta ja sitten en nyt muista valmistajaa, mutta savustettua ja ohutta kinkkuleikettä. Ja HK:n maksamakkara maistuu aina ja nimenomaan ruisleivän päällä.