Saako Suomessa mistään oikeasti hyvää sushia?
Ihan kaikki "sushiravintolat" on jotain thaikkujen, kiinalaisten ja vietnamilaisten kyhäämiä virityksiä, paitsi ne pari jotka on suomalaisten omia sävellyksiä. Puhumattakaan jostain markettien tarjonnasta. Ihan sama vaikka KKK-kaupan tai SS-marketin tiskillä äheltää aasialaisen näköisiä äijiä kyhäämässä rullia ja pötköjä, kun ne asetellaan sitten vuorokaudeksi pöydälle kuivumaan.
Kysyn tätä siksi että minä en pidä sushista ja nyt olen alkanut epäillä että se johtuu tarjonnan laadusta, pakko sen jossain on hyvää olla kun sitä niin rakastetaan. Kaiken järjen mukaan minunkin pitäisi tykätä siitä kun elän kalalla, merenelävillä ja vihanneksilla.
Kommentit (19)
Tee itse. Saat parhaat silloin. Aika helppo tehdä kotioloissa.
Ravintola Karu Turussa, mutta sinun pitää olla valmis maksamaan siitä.
Parempi syödä kala kalana, kuin sen valkoisen riisipaakun kanssa ohuen ohuena siivuna
Järvenpään Citymarket, lyötyy nimensä mukaisesti sushikujalta.
https://www.keski-uusimaa.fi/paikalliset/6359946
Mitä kuulin turus niin kuulema merestä. On tuoretta.
Matkusta Japaniin. Ihme kitinää, jos et edes tykkää sushista, etkä tiedä mikä on hyvää sushia.
En minäkään tykkää wingseistä. Enkä oleta, että se on muualla parempaa.
Vierailija kirjoitti:
Tee itse. Saat parhaat silloin. Aika helppo tehdä kotioloissa.
Oikeasti hyvä sushi ei ole todellakaan helppoa tehdä kotioloissa. Täydellisen sushiriisin keittäminen on melkoista salatiedettä ja se riisi on se tärkein elementti sushissa. Jos se on pielessä, täytteillä ei ole mitään merkitystä.
Jaaa sokkotestissä Suurin osa ei oikeasti erottaisi ns. hyvää sushia bulkkikamasta. Kun ei nää hintalappua... :D Kuhan tykkää päteä.
Tai sitten se oikea sushi maistuisi jopa pahalta s-marketin tarjonnan päälle. Mitä epäilen.
Suurin tekijä tossa on tosiaan riisin onnistuminen ja kalan tuoreus. Jos ne on kunnossa niin sushi varmaan maistuu sille miltä pitääkin. Eli miedolle ja raikkaalle / umamiselle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee itse. Saat parhaat silloin. Aika helppo tehdä kotioloissa.
Oikeasti hyvä sushi ei ole todellakaan helppoa tehdä kotioloissa. Täydellisen sushiriisin keittäminen on melkoista salatiedettä ja se riisi on se tärkein elementti sushissa. Jos se on pielessä, täytteillä ei ole mitään merkitystä.
Tosiaan jos raaka-aineet ovat paskat niin ei siitä tule hyvää vaikka mitä kikkailisi.
Sushissä tärkeimmät elementit ovat: merilevä ja inkivääri. Se muu on kelvotonta vatsan täytettä, usein jopa myrkyllistä. Esimerkiksi laadukasta ja puhdasta lohta on aivan mahdotonta saada enää mistään. Riisi nyt on aivan turhanpäiväinen asia.
Vierailija kirjoitti:
Järvenpään Citymarket, lyötyy nimensä mukaisesti sushikujalta.
Ääni tälle. Oli todella yllättävän hyvää sushia. Oli tuoretta, ja riisi oli samalla tavalla mehevää kuin Japanissa hyvissä sushipaikoissa.
Riisiä etikkaa ja kalaa. Miten hyvää sellainen voi olla?
Miten hyvää riisi mielestänne voi olla?
On vuosi 2025. Sushi on trendi joskus 1999.
Vierailija kirjoitti:
On vuosi 2025. Sushi on trendi joskus 1999.
Rasvaton 1989
Sushi 1999
Karppaus 2009
Kimchi 2013
Fine dining 2020
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee itse. Saat parhaat silloin. Aika helppo tehdä kotioloissa.
Oikeasti hyvä sushi ei ole todellakaan helppoa tehdä kotioloissa. Täydellisen sushiriisin keittäminen on melkoista salatiedettä ja se riisi on se tärkein elementti sushissa. Jos se on pielessä, täytteillä ei ole mitään merkitystä.
Suomestahan ei yleensä edes saa kovin hyvää riisiä. Monissa maissa ei tulisi kuuloonkaan myydä riisiä pahvipakkauksessa, jossa kaikki aromit haihtuvat. Muualla maailmassa riisi on yleensä vakuumipaketissa. Mutta Suomessa yleisintä on pahvipakkaus. Ei ihme, ettei maistu hyvältä, kun maistuu vain pahvilta.
Vierailija kirjoitti:
Miten hyvää riisi mielestänne voi olla?
Todella hyvää, pelkkä hyvän riisin tuoksu saa sylkirauhaset liikkeelle ja kuola tulee suuhun. Mutta sitä ei ole koskaan tapahtunut Suomessa.
Hyi vit...tu. vieläkö sitä limaista raakaa kalamössöä joku haluaa suuhunsa laittaa?🤮🤮🤮
Helsingissä Famia ja Mashiro ovat oikein hyviksi havaittuja sushipaikkoja.
Kaikki eivät pidä kaikista ruuista. Itse rakastan sushia, mutta myös ymmärrän miksi joku siihen tottumaton ei kokisi samalla tavalla.